Trociu 26.03.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 32zł za m2 (robocizna i materiały). Wrocław. Czy to dobra wycena? ..bo w tym temacie przważnie bez materiałów wyceniacie. Mi dzisiaj powiedzieli 33zł/m2 z materiałami. Więc widać podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 26.03.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 25 pln cem-wap robocizna i materiał A gdzie tak dobrze jest? Można prosić o namiary? Uzywają gotowych mieszanek czy mieszają na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 26.03.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Mi majster powiedział wstępnie 19 pln/m2.Sama robocizna. Tynki cem-wap. Myślę ,że jak już będę przy tynkach to coś opuści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 27.03.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Mi majster powiedział wstępnie 19 pln/m2.Sama robocizna. Tynki cem-wap. Myślę ,że jak już będę przy tynkach to coś opuści. Albo podniesie "Panie, tyle tych łuków, narożników było, sciany były krzywe i sporo trzeba było nadrzucic i wyrownać ...." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelsona 27.03.2008 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 A jakie terminy Wam dają. Mój z polecenia 18zł/m2 i dopiero na lipiec.Chorobcia, chyba trochę przespałem, mogłem wcześniej umawiać.Acha, wylewki zalecają wszyscy zgodnym chórem po tynkach.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 27.03.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Mi majster powiedział wstępnie 19 pln/m2.Sama robocizna. Tynki cem-wap. Myślę ,że jak już będę przy tynkach to coś opuści. Albo podniesie "Panie, tyle tych łuków, narożników było, sciany były krzywe i sporo trzeba było nadrzucic i wyrownać ...." Akurat to to on sam będzie robił, czyli ściany , łuki itp.....więc na bieżąco będę go podpytywał o późniejsze koszta tynków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 27.03.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 A jakie terminy Wam dają. Mój z polecenia 18zł/m2 i dopiero na lipiec. Chorobcia, chyba trochę przespałem, mogłem wcześniej umawiać. Acha, wylewki zalecają wszyscy zgodnym chórem po tynkach. pzdr Mój na razie ściany muruje więc jak już wymuruje i zrobi dach i instalacje będą to będzie robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinda 01.04.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Witam serdecznieA może mi ktoś odpowiedzieć, czy tynk cem - wap agregatem, a na tym tynk mineralny - materiał + robocizna - 32,00 zł netto to dobra cena czy szukać dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 03.04.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 U mnie za cementowo-wapienny chciano 16zł robocizna, z materiałem 22zł, robota maszynowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubas75 04.04.2008 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 A jak Wam liczą za obróbkę okna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ELA i WICEK 06.04.2008 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 W pażdzierniku za cementowo-wapienny maszynowo płaciłem 11 zł za m2 bez materiału, a sąsiad w marcu tego roku tej samej fimie już 13 zł za m2, robocizna idzie w górę.Obróbkę okien tzw. szpalety liczyli w ten sposób, że nie odejmowali powierzchni okna od powierzchni ścian. Dodatkowo liczyli 7 zł za wstawienie narożnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karlasta 08.04.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 możecie mi szybko powiedziec gdzie dajecie narożniki? wszedzie? na każdym załamaniu czy tylko w strategicznych punktach tj przy oknach i drzwiach?tak żeby było dobrze i by z torbami nie pojśc niepotrzebnie...tynki c-w senkju! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yar65 09.04.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 możecie mi szybko powiedziec gdzie dajecie narożniki? wszedzie? na każdym załamaniu czy tylko w strategicznych punktach tj przy oknach i drzwiach? tak żeby było dobrze i by z torbami nie pojśc niepotrzebnie... tynki c-w senkju! Nie przesadzaj, koszt narożników w odniesieniu do kosztów całego tynkowania to tzw. pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karlasta 09.04.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 możecie mi szybko powiedziec gdzie dajecie narożniki? wszedzie? na każdym załamaniu czy tylko w strategicznych punktach tj przy oknach i drzwiach? tak żeby było dobrze i by z torbami nie pojśc niepotrzebnie... tynki c-w senkju! Nie przesadzaj, koszt narożników w odniesieniu do kosztów całego tynkowania to tzw. pikuś może przesadzam, ale panowie za osadzenie 1 mb narożnika życzą sobie tyle co za 1 m2 tynku - to jakos mnie powalilo, bo troche tego bym miała.... czy to standard w takim razie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yar65 10.04.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 panowie za osadzenie 1 mb narożnika życzą sobie tyle co za 1 m2 tynku - to jakos mnie powalilo, bo troche tego bym miała.... czy to standard w takim razie? Mnie tez to powaliło U mnie tynkarze obsadzanie narożników mieściło się w ogólnej cenie robocizny, dlatego taki jestem zdziwiony. Uważałem, że chodzi tylko o koszt materiału tego narożnika. Chyba to, o czym piszesz to nie jest standard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajka 11.04.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 MY znalezlismy ekipe za 23 zl, robocizna plus materialy, odliczaja powierzchnie okien od calosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karlasta 14.04.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 czy ma ktos może sciany filcowane piaskiem kwarcowym?czy jest to zwykle usługa dodatkowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciunio2 15.04.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 28zł/m2 z materiałem (Knauff), facet z Babic k/Wa-wy - mam około 500m2, ściany z Ytonga, dość proste i gładkie - grubość tynku do 1cm. sufity terriva, już grubsze.termin mi sie trafił na 28 kwietnia (oczko, bo inny klient sie rozmyślił) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 17.04.2008 04:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 U mnie padło 30zł/mkw Doprecyzuje co z wykończeniem okien, drzwi i czy otwory odliczają od powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kafelka 20.04.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 26 zł za m2 z materiałem, tynki gipsowe maszynowe.., odliczane duże drzwi tarasowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts