Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

tynki 2008

Jacek1204

Recommended Posts

• Odpowiedzi 115
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mi majster powiedział wstępnie 19 pln/m2.Sama robocizna. Tynki cem-wap.

Myślę ,że jak już będę przy tynkach to coś opuści.

:lol:

Albo podniesie "Panie, tyle tych łuków, narożników było, sciany były krzywe i sporo trzeba było nadrzucic i wyrownać ...."

Akurat to to on sam będzie robił, czyli ściany , łuki itp.....więc na bieżąco będę go podpytywał o późniejsze koszta tynków. :wink:

A jakie terminy Wam dają. Mój z polecenia 18zł/m2 i dopiero na lipiec.

Chorobcia, chyba trochę przespałem, mogłem wcześniej umawiać.

Acha, wylewki zalecają wszyscy zgodnym chórem po tynkach.

pzdr

Mój na razie ściany muruje więc jak już wymuruje i zrobi dach i instalacje będą to będzie robił. :wink:

W pażdzierniku za cementowo-wapienny maszynowo płaciłem 11 zł za m2 bez materiału, a sąsiad w marcu tego roku tej samej fimie już 13 zł za m2, robocizna idzie w górę.

Obróbkę okien tzw. szpalety liczyli w ten sposób, że nie odejmowali powierzchni okna od powierzchni ścian. Dodatkowo liczyli 7 zł za wstawienie narożnika.

możecie mi szybko powiedziec gdzie dajecie narożniki? wszedzie? na każdym załamaniu czy tylko w strategicznych punktach tj przy oknach i drzwiach?

tak żeby było dobrze i by z torbami nie pojśc niepotrzebnie...

tynki c-w

senkju!

Nie przesadzaj, koszt narożników w odniesieniu do kosztów całego tynkowania to tzw. pikuś

możecie mi szybko powiedziec gdzie dajecie narożniki? wszedzie? na każdym załamaniu czy tylko w strategicznych punktach tj przy oknach i drzwiach?

tak żeby było dobrze i by z torbami nie pojśc niepotrzebnie...

tynki c-w

senkju!

Nie przesadzaj, koszt narożników w odniesieniu do kosztów całego tynkowania to tzw. pikuś

może przesadzam, ale panowie za osadzenie 1 mb narożnika życzą sobie tyle co za 1 m2 tynku - to jakos mnie powalilo, bo troche tego bym miała.... :roll:

czy to standard w takim razie?

panowie za osadzenie 1 mb narożnika życzą sobie tyle co za 1 m2 tynku - to jakos mnie powalilo, bo troche tego bym miała.... :roll:

czy to standard w takim razie?

Mnie tez to powaliło :(

U mnie tynkarze obsadzanie narożników mieściło się w ogólnej cenie robocizny, dlatego taki jestem zdziwiony. Uważałem, że chodzi tylko o koszt materiału tego narożnika.

Chyba to, o czym piszesz to nie jest standard :(