Radzik 06.05.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 my mówimy o tynkach zewnętrznych, Ty piszesz o wewnętrznych. 25/m2 wewnętrzynch z pk to aktualnie żądana cena przez fachowców spoza wawy. ja płacę 28 bo mam nierówne ściany (i trzeba więcej warstw). wszystko zależy też od ostatecznego efektu z tego co widzę to część pisze o wew, a część o zew. to tez ja o swoich napisalem w temacie tez brak sprecyzowania o jakie tynki chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saper 06.05.2008 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 tyle ze cene 11zl/m2 zaakceptowalem przed robota. teraz jak polozyli, nie ma faktur na materialy, chce za robocizne i material 25zl/m2, niby dla uproszczenia rachuby. Hej. Czyli 14 PLN/qm to material ? Policz sobie : Knauf 75L Cena z allegro : 700 PLN/tone (Podana cena zawiera podatek VAT i jest ceną za 1 tonę) Zuzycie : 0,8 kg / 1 mm / 1 m2 Mi wychodzi 5,6PLN za qm przy grubosci 1cm. Ups. Wlasnie doczytalem ze chodzi o cem-wap. Ale chyba i tak material nie moze byc 2,5 raza drozszy (?) pozdrowka saper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Monika 06.05.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Mamy robić tynki zewnętrzne tradycyjne- bez ocieplenia styropianem bo mamy mury z 2xmax plus styropian między nimi. Facet powiedział mi 100 od metra kw. (okolice Warszawy) czy to drogo ?? Zaznaczę tylko, że to ekipa pewna i nie boję się spartaczenia roboty, ale cena mnie zastanawia. SPRAWA BARDZO PILNA- mają wejść za 2 tyg. Dziękuję za informacje jak z materiałem (w tzw. systemie nr Kreisel) to niedrogo jeśli bez - cena horrendalna (ja bez rozmawiam o ok. 50 zł) z materiałem, foliami do zabezpieczenia i wszelkimi innymi potrzebnymi materiałami dziękuję za "pocieszenie" że to normalna cena ... ufff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BarPe 08.05.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 A ja się mogę pochwalić, że przypadkiem znajomy nam polecił firme robiącą maszynowo gipsowe - efekt świetny - szklaneczka! Akurat kończyli gdzieś robotę i weszli do nas po 3 dniach chyba i uwinęli się bardzo sprawnie.Firma z okolic Starogardo Gdańskiego a cena najniższa z jaką się spotakliśmy - 23 zł nett z materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 13.05.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Tynki Cem-Wap, na gotowo. Robocizna+Material+nie_marwienie sie o nic=31zl/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hannah 22.05.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Chciałabym zapytać ile mniej więcej będzie mnie kosztował materiał na tynki wew. cementowo-wapienne na m2? Mam około 470m2. Robociznę mam umówioną na 17zł, nie wiem ile dojdzie jeszcze za materiał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 26.05.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 25 pln cem-wap robocizna i materiał gdzie tyle kosztują?? ja szukam w okolicach Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIN 27.05.2008 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 W Warszawie tyle kosztują, miałem cenę 24 zł..ale ekipa mnie zrobiła w balona. Teraz od miesiąca szukam nowej. Mam ceny 25-26 zł, ale wszystko dalekie terminy. Od zaraz znalazłem w cenach ponad 30,..co mnie nie za specjalnie interesuje przy powierzchni 1300 m. No i nadal szukam..oby do zimy wtedy tynkarze sami zaczna walić drzwiami i oknami a teraz sezon to problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 27.05.2008 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Chciałabym zapytać ile mniej więcej będzie mnie kosztował materiał na tynki wew. cementowo-wapienne na m2? Mam około 470m2. Robociznę mam umówioną na 17zł, nie wiem ile dojdzie jeszcze za materiał... U mnie wyszło około 2000 zł za materiał i było 480 m2. Robocizna 13zł/m2. Pan odliczał drzwi ale okna już nie. Sam uwinął się w 3 tygodnie :-)I gipsować chyba już nie będziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1891 28.05.2008 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 czy możecie polecić dobrego fachowca do tynków cementowo-wapiennych, jeśli tak to poproszę o numer tel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 28.05.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Ja też poproszę I jeszcze, żeby miał jakiś wolny termin w lato Wszyscy zapraszają na wrzesień/październik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 28.05.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 ja też poproszę, bardzo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 28.05.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 ja też poproszę, bardzo.... Anula - i wszyscy mają magiczną kulę i wiedzą gdzie się budujesz, żeby podesłać Ci odpowiednią ekipę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 28.05.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 ja też poproszę, bardzo.... Anula - i wszyscy mają magiczną kulę i wiedzą gdzie się budujesz, żeby podesłać Ci odpowiednią ekipę jasne że nie mają ale nie musisz być taki uprzejmy buduje się pod Warszawą dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 03.06.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Tynki cemntowo-wapienne, maszynowe, gotowa mieszanka Kreisel 510L, cena za robociznę i materiał 36,00 Pln/ m2. Ok.W-wy. (Może da się ze 2 zeta utargować ) Drogo czy OK? Głównie chodzi o to że facet ma wolny termin w lipcu a wszyscy inni tańsi dopiero we wrześniu. Poradźcie co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 03.06.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Tynki cemntowo-wapienne, maszynowe, gotowa mieszanka Kreisel 510L, cena za robociznę i materiał 36,00 Pln/ m2. Ok.W-wy. (Może da się ze 2 zeta utargować ) Drogo czy OK? Głównie chodzi o to że facet ma wolny termin w lipcu a wszyscy inni tańsi dopiero we wrześniu. Poradźcie co robić trochę drogo takie tynki chodzą po 30 zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 03.06.2008 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Tynki cemntowo-wapienne, maszynowe, gotowa mieszanka Kreisel 510L, cena za robociznę i materiał 36,00 Pln/ m2. Ok.W-wy. (Może da się ze 2 zeta utargować ) Drogo czy OK? Głównie chodzi o to że facet ma wolny termin w lipcu a wszyscy inni tańsi dopiero we wrześniu. Poradźcie co robić trochę drogo takie tynki chodzą po 30 zeta Ciekawe gdzie i z jakimi terminami. Ja w kwietniu płaciłem z 33zł/m2 z materiałem (Maxit'a) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 03.06.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Utargowałam trochę. W weekend jadę obejrzeć robotę. Powiedzcie na co zwrócić uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 03.06.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Tynki cemntowo-wapienne, maszynowe, gotowa mieszanka Kreisel 510L, cena za robociznę i materiał 36,00 Pln/ m2. Ok.W-wy. (Może da się ze 2 zeta utargować ) Drogo czy OK? Głównie chodzi o to że facet ma wolny termin w lipcu a wszyscy inni tańsi dopiero we wrześniu. Poradźcie co robić trochę drogo takie tynki chodzą po 30 zeta Ciekawe gdzie i z jakimi terminami. Ja w kwietniu płaciłem z 33zł/m2 z materiałem (Maxit'a) w mazowieckim terminy różnie wrzesień, październik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 05.06.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Powiedzcie proszę, ile wychodzi za materiał na 1 m2 przy tynkach cemnt-wapiennych. Fachowcy podają cenę za robociznę al cena materiału wychodzi różnie, jedni mówią 5,- inin 10,- PLN.Jak to wychodzi w praktyce, przy ca. 1,5 cm tynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts