Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

tynki 2008

Jacek1204

Recommended Posts

my mówimy o tynkach zewnętrznych, Ty piszesz o wewnętrznych.

25/m2 wewnętrzynch z pk to aktualnie żądana cena przez fachowców spoza wawy. ja płacę 28 bo mam nierówne ściany (i trzeba więcej warstw).

wszystko zależy też od ostatecznego efektu

z tego co widzę to część pisze o wew, a część o zew. to tez ja o swoich napisalem ;) w temacie tez brak sprecyzowania o jakie tynki chodzi...

• Odpowiedzi 115
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

tyle ze cene 11zl/m2 zaakceptowalem przed robota. teraz jak polozyli, nie ma faktur na materialy, chce za robocizne i material 25zl/m2, niby dla uproszczenia rachuby.

Hej. Czyli 14 PLN/qm to material ?

Policz sobie :

Knauf 75L Cena z allegro : 700 PLN/tone (Podana cena zawiera podatek VAT i jest ceną za 1 tonę)

Zuzycie : 0,8 kg / 1 mm / 1 m2

Mi wychodzi 5,6PLN za qm przy grubosci 1cm.

Ups. Wlasnie doczytalem ze chodzi o cem-wap. Ale chyba i tak material nie moze byc 2,5 raza drozszy (?)

pozdrowka

saper

Mamy robić tynki zewnętrzne tradycyjne- bez ocieplenia styropianem bo mamy mury z 2xmax plus styropian między nimi. Facet powiedział mi 100 od metra kw. (okolice Warszawy) czy to drogo ?? Zaznaczę tylko, że to ekipa pewna i nie boję się spartaczenia roboty, ale cena mnie zastanawia. SPRAWA BARDZO PILNA- mają wejść za 2 tyg.

Dziękuję za informacje

jak z materiałem (w tzw. systemie nr Kreisel) to niedrogo

jeśli bez - cena horrendalna (ja bez rozmawiam o ok. 50 zł)

z materiałem, foliami do zabezpieczenia i wszelkimi innymi potrzebnymi materiałami :)

dziękuję za "pocieszenie" że to normalna cena ... ufff :)

A ja się mogę pochwalić, że przypadkiem znajomy nam polecił firme robiącą maszynowo gipsowe - efekt świetny - szklaneczka! Akurat kończyli gdzieś robotę i weszli do nas po 3 dniach chyba i uwinęli się bardzo sprawnie.

Firma z okolic Starogardo Gdańskiego a cena najniższa z jaką się spotakliśmy - 23 zł nett z materiałem.

• 2 weeks później...
W Warszawie tyle kosztują, miałem cenę 24 zł..ale ekipa mnie zrobiła w balona. Teraz od miesiąca szukam nowej. Mam ceny 25-26 zł, ale wszystko dalekie terminy. Od zaraz znalazłem w cenach ponad 30,..co mnie nie za specjalnie interesuje przy powierzchni 1300 m. No i nadal szukam..oby do zimy wtedy tynkarze sami zaczna walić drzwiami i oknami a teraz sezon to problem.

Chciałabym zapytać ile mniej więcej będzie mnie kosztował materiał na tynki wew. cementowo-wapienne na m2? Mam około 470m2. Robociznę mam umówioną na 17zł, nie wiem ile dojdzie jeszcze za materiał...

U mnie wyszło około 2000 zł za materiał i było 480 m2. Robocizna 13zł/m2. Pan odliczał drzwi ale okna już nie. Sam uwinął się w 3 tygodnie :-)I gipsować chyba już nie będziemy :-)

Tynki cemntowo-wapienne, maszynowe, gotowa mieszanka Kreisel 510L, cena za robociznę i materiał 36,00 Pln/ m2. Ok.W-wy. (Może da się ze 2 zeta utargować :wink: )

Drogo czy OK? Głównie chodzi o to że facet ma wolny termin w lipcu a wszyscy inni tańsi dopiero we wrześniu. Poradźcie co robić :cry:

trochę drogo

takie tynki chodzą po 30 zeta

Tynki cemntowo-wapienne, maszynowe, gotowa mieszanka Kreisel 510L, cena za robociznę i materiał 36,00 Pln/ m2. Ok.W-wy. (Może da się ze 2 zeta utargować :wink: )

Drogo czy OK? Głównie chodzi o to że facet ma wolny termin w lipcu a wszyscy inni tańsi dopiero we wrześniu. Poradźcie co robić :cry:

trochę drogo

Ciekawe gdzie i z jakimi terminami.

Ja w kwietniu płaciłem z 33zł/m2 z materiałem (Maxit'a)

trochę drogo

Ciekawe gdzie i z jakimi terminami.

Ja w kwietniu płaciłem z 33zł/m2 z materiałem (Maxit'a)

w mazowieckim terminy różnie wrzesień, październik