Trociu 05.06.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Powiedzcie proszę, ile wychodzi za materiał na 1 m2 przy tynkach cemnt-wapiennych. Fachowcy podają cenę za robociznę al cena materiału wychodzi różnie, jedni mówią 5,- inin 10,- PLN. Jak to wychodzi w praktyce, przy ca. 1,5 cm tynku?Pewnie wszystko zależy od tego z czego robią. Mieszany na budowie czy z gotowej mieszanki i jakiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 05.06.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Chodzi mi o mieszane na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sieko 07.07.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Jeśli ktoś ma namiary na ekipe do tynków wewnętrznych z okolic gliwic to będe wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ePiotr 08.07.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 czy 30 zł za tynki gipsowe (robocizna+material) z agregatu kolo Wawy to dobra cena aktualnie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazgi 09.07.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Ja mam mieć w sierpniu tynki za 22-23zł za m2 razem z materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 09.07.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 czy 30 zł za tynki gipsowe (robocizna+material) z agregatu kolo Wawy to dobra cena aktualnie??? Ja płace 19 - bez szprycu a 25 ze szprycem za cem-wap. Cena bez mat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 09.07.2008 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 U nas robią ręcznie cementowo- wapienne za 20 zł/m2 robocizna. Do tego warstwa tynku piaskiem kwarcowym. Materiał nasz. Ekipa solidna i juz zabukowana u nas na glazurę i terakotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 09.07.2008 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Powiedzcie proszę, ile wychodzi za materiał na 1 m2 przy tynkach cemnt-wapiennych. Fachowcy podają cenę za robociznę al cena materiału wychodzi różnie, jedni mówią 5,- inin 10,- PLN. Jak to wychodzi w praktyce, przy ca. 1,5 cm tynku? Cena zależy od regionu,metrażu rodzaju sposobu mieszania materiału i techniki wykończenia.Obrzutka + narzut z tzw płuczki bez filcowania piaskiem to min 10-15 zł netto.Materiał zależy od ceny cementu,wapna,płuczki,piasku,listew ocynkowanych i kosztów transportu wymienionych materiałów na budowe.Biorąc pod uwagę powyższe i normy zużycia materiału na 1m2 tynku o gr 1,5 cm możesz sobie wyliczyć cenęDo tego nalęzy dodać 10-20 % prowizji dla wykonawcy który też często zarabia na materiale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerry304 09.07.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 piszecie o tynkach kwarcowych,zastanawiam się gdzie można dostać ten piasek kwarcowy, jaka firma to produkuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 10.07.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Płukany, prażony i frakcjonowany piasek kwarcowy. Do użytku wewnętrznego i zewnętrznego.O różnym uziarnieniu,pakowany w worki 25 i 50 kg.W internecie znajdziesz mase firm sprzedających.Można też kupić na składach kruszywa,ale jest tylko płukany i frakcjonowany(przesiewany).Używa się go do mieszania tzw szlichty zacieranej pacami filcowymi po wstępnym stwardnieniu narzutu.Jeśli znajdziesz odpowiedniego wykonawcę to taki tynk po wstępnym malowaniu ławkowcem a następnie wałkiem dorównuje estetyką ścianom wygładzanym szpachlą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 10.07.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 piszecie o tynkach kwarcowych,zastanawiam się gdzie można dostać ten piasek kwarcowy, jaka firma to produkuje? Ja kupuję na "składzie" z piachem z okolicy. Piasek o średnicy < 0,5 mm. Bardzo dobrej jakości. Pakowany po 25 kg, albo na tonę- zależy co kto potrzebuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerry304 13.07.2008 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 .Jeśli znajdziesz odpowiedniego wykonawcę to taki tynk po wstępnym malowaniu ławkowcem a następnie wałkiem dorównuje estetyką ścianom wygładzanym szpachlą. Właśnie o taki tynk mi chodzi. Byłoby super. Dużo tego piachu potrzeba na domek o pow.210m2 ? [tynki wewnętrzne] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 13.07.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 piszecie o tynkach kwarcowych,zastanawiam się gdzie można dostać ten piasek kwarcowy, jaka firma to produkuje? Ja kupuję na "składzie" z piachem z okolicy. Piasek o średnicy < 0,5 mm. Bardzo dobrej jakości. Pakowany po 25 kg, albo na tonę- zależy co kto potrzebuje. Kupowałam kilka dni temu w normalym składzie budowlanym pakowany w worki 25 kg, cena za worek 22,90. Ekipa która u nie pracuje mówi że OK, zresztą widać gołym okiem, że wychodzi super,ale to przede wszystkim zasługa znakomitych fachowców. Te tynki są robione juz na gotowo, pod malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 14.07.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 piszecie o tynkach kwarcowych,zastanawiam się gdzie można dostać ten piasek kwarcowy, jaka firma to produkuje? Ja kupuję na "składzie" z piachem z okolicy. Piasek o średnicy < 0,5 mm. Bardzo dobrej jakości. Pakowany po 25 kg, albo na tonę- zależy co kto potrzebuje. Kupowałam kilka dni temu w normalym składzie budowlanym pakowany w worki 25 kg, cena za worek 22,90. Ekipa która u nie pracuje mówi że OK, zresztą widać gołym okiem, że wychodzi super,ale to przede wszystkim zasługa znakomitych fachowców. Te tynki są robione juz na gotowo, pod malowanie. Hm... ja za worek 25 kg płaciłam 6 zł (słownie sześć ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
literkas 15.07.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 a gdzie kupowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 15.07.2008 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 a gdzie kupowałeś? Kupowalam w Starych Babicach na Kutrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerry304 15.07.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Dużo tego piachu potrzeba na domek o pow.210m2 ? [tynki wewnętrzne] W piątek ruszam z tynkami.??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 16.07.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Dużo tego piachu potrzeba na domek o pow.210m2 ? [tynki wewnętrzne] W piątek ruszam z tynkami.??? Na nasz dom kupiliśmy 80 worków po 25 kg (dom ok 180 m2). Trzeba pamiętać, że piaskiem kwarcowym nie robi się na ścianach gdzie mają być plytki, bo po prostu glazura nie będzie się trzymać i odpadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 16.07.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Popieram przedmówcę. U nas tam, gdzie będę płytki nie ma piasku kwarcowego. Pozostał tam tylko tradycyjny tynk cw. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 16.07.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Ciekawe gdzie i z jakimi terminami. Ja w kwietniu płaciłem z 33zł/m2 z materiałem (Maxit'a) Radom - 24 PLN/m2 tym samym materiałem Kreisel 510L, - z jakości pracy jestem b.zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts