Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ciekawy Ani i Grzegorza :-)... nasz mały biały domek....

Recommended Posts

To jest prawda że na początku muszą być przeszkody żeby później było łatwiej.

zanim kupiliśmy działkę, i uzyskaliśmy pozwolenie na budowę mieliśmy milion problemów !! Wszelkie przeszkody tarasowały nam droge : a to choroba właściciela, odrolnianie działki, błąd w operacie szacunkowym, a na koniec jeszcze 4 zł na hipotece z 1964 roku!!Dużo by jeszcze pisać ale najważniejsze , że w końcu zaświeciło słoneczko i nasz domek pnie się do góry!!!!

Mury wszystkie stoją i nie runą :-)

zimą się nie przejmuje wcale, bo wszyscy budowlańcy twierdzą , że budowa w stanie surowym powinna przezimować- no i proszę!!!

Mamy zimę- MAMY :wink:

budowę w stanie surowym mamy??- MAMY

no i wszystko gra ;-)

myślę że tydzień zimy to i tak sporo :-)

• Odpowiedzi 174
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

wiem wiem kochani że mnie tu długo nie było ale to przez nawała w pracy. A jak budowa??

Hmm zaraz wam pokaże ale najpierw skieruję dwa słowa do tych co sobie upodobali moją instalację elektryczną:

WYNOCHA!!! - DO PRACY IDźCIE TO NIE BEDZIECIE MUSIELI KRAść LUDZIOM CIężKO PRACUJąCYM!!!!!

UFFF złe emocje już wyrzuciłam do kosza więc teraz pokażę na jakim etapie jest nasz domek- ma już wszystkie ściany, elektrykę i czekamy na cieślę za dwa tygodnie wchodzą z dachem a potem toooo już szybciutko tynki i cała reszta :-)

• 3 weeks później...

WIOSNA PRZYSZłA A Z NIą PIERWSZE niespodzianki:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:dach wyjdzie trochę drożej niż planowaliśmy

hmmmm trochę to ok 20%

plan jest taki:

do 19 maja mają się spiąć i wywiązać dach żeby murarze ( POZDRAWIAMY ICH SłODZIUTKO - JUż ZA WAMI TęSKNIMY:-) MOGLI ZROBIć PODMURóWKI a potem szybciutko dachówka , okna całe 6 sztuk, tak żeby na 1 czerwca był koniec zabawy z dachem i rynnami :-)

Plany trochę rozwlekłe w czasie, ale pan cieśla twierdzi że lepiej spokojnie podać dłuższy termin i cieszyć się jak uda się wcześniej, niż podać krótki termin i wkurzać się że się przedłuża no więc plaaaaaaaaaanujemy spokojnie :-)

Witam w ten słoneczny majowy dzionek.. :D mam chwilkę więc poopowiadam wam troszkę o postępach na budowie !!

Po długich rozmowach Pan cieśla się zawziął i ostro ruszył z robotą, a to efekty jego pracy z piątku 9.05.08

http://img212.imageshack.us/img212/9516/10maj20085gk5.jpg

A WIęC JAK MóWIłAM PANOWIE SIę SPRężYLI- DOKOńCZYLI SZCZYTY, KOMIN :wink: NO I PRACUJą DALEJ :-) POZDROWIONKA SERDECZNE DLA NICH !!!!

( hmmm ..,.. pilnie czytają mój dziennik :oops: :oops: :oops: )

na budowie nie stawiam więc chociaż tu im postawię zimne pifko :D :D :D

http://img291.imageshack.us/img291/6427/bigpiworozjasniaumysl01hk1.jpg