Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ciekawy Ani i Grzegorza :-)... nasz mały biały domek....

Recommended Posts

Znowu mam zaległości w pisaniu więc postaram się je nadrobić :-)

pierwsza wiadomość to taka że oficjalnie wypowiedzieliśmy najem mieszkania z dniem 30 września :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: a to oznacza że to planowany termin wprowadzki :-) piszę planowany bo w przyrodzie fszystko się zdarzyć może :(

mojego frontu już nie "zdobią" prezesowe drzwi :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :roll: :roll: :roll: :roll: oczywiście pan Darek z ekipą wiedzą o czym piszę :wink: ale śliczne fornirowane drzwi w kolorze złotego dębu:-) ( zdjęcia później:)

Pan Henio ze swoją ekipą ostro zabrali się do ostatniego etapu budowy czyli wykończeń ścian i podłóg:-)

Do wczoraj wygładzone ( a właściwie położony gips przygotowany do szlifowania:-) mieli 3 pomieszczenia na dole plus część korytarza:-)

dzisiaj jadą dalej i podobno wstawiają się parapety zewnętrzne:-)

płytki do kuchni wybrałam, pan Henio obniżył mi trochę sufit w kuchni, bo jak się okazało trzeba wstawić tam oświetlenie

dlaczego???

już piszę

8) 8) 8) 8)

• Odpowiedzi 174
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

otóż miałam wszystko zaplanowane , tu kabelek do oświetlenia, tu gniazdko tu szafka wisząca i tak dalej i tak dalej , wydawało mi się że przewidziałam każdą ewentualność ( nawet wstawiony w kuchni został kabel antenowy- gdybym nagle zaczęła mieć czas na seriale :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: )

No i przyszedł taki PAN STOLARZ i przedstawił swoją wizję tej mojej maleńkiej kuchni. A że kobieta zmienną jest a ja się nie upierałam przy swoim , umeblowanie kuchni zostało zuuuuupełnie zmienione - efekt?????

będę mieć śliczną kuchnię ale niestety gniazdka i oświetlenie w 50 % do przeróbki - i tak to oto zamiast szafek wiszących mam stojące no i zystałam kawalądek obniżonego sufitu:-)

No i jeszcze zapomniałabym dodać jak się ch.................. wkurzyłam na energetykę :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

dokładnie w styczniu złożyliśmy wniosek o przyłącze - Pan sprawdził ,ocenił że jest komplet dokumentów kazał czekać za umową - ta przyszła 7 lutego podpisaliśmy odesłaliśmy i 21lutego przyszedł dowód wpłaty I raty za przyłącze ( druga po robocie)wpłaciłam tego samego dnia bo pan powiedział że dają sobie czas na wykonanie przyłącza do 6 miesięcy od daty zaksięgowania środków na koncie ok. myslę sobie sierpień będzie dobry zwłaszcza że mamy fajnych sąsiadów u których wisi nasz podlicznik :wink: :wink: :wink: :roll: :roll: :roll: :roll:

w lipcu dzwonie jak się sprawy mają - pani nie wie sprawdzi zadzwoni -- nie zadzwoniła

dzwonię w sierpniu - pani nie wie a kolega który to prowadzi jest na urlopie do 1 wrzesnia a w ogóle to projektant nie zrobił jeszcze projektu :evil: :evil: :evil: :evil:

dzwonie 2 września - pan nie jest na bieżąco - sprawdzi oddzwoni w ciągu 2 godzin

oddzwonił po 5 godzinach :roll: :roll: faktycznie nie ma jeszcze projektu a to wina geodety bo im nieuaktualnił mapy a na nieaktualnej nie mogą zrobić :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

to się mocno już wkurzyłam :evil:

ale jeszcze grzecznie pytam pana czy w tym roku się załapiemy czy nie bo mało że cała budowa na pożyczonym to bod października już po wprowadzce też???????????????????????????????????????????? :evil:

pan przeprosił ale to nie jego wina to geodeta i on obiecuje że do końca września będzie projekt a potem przyłącze w 2 tygodnie już zrobią! :-? :-? :-?

ciekawe czy tak bo jak nie to jak tam wpadnę... :evil: :evil: :evil: ... :evil: :evil: :evil: .. to .....

jak już pisałam :D :D :D od poniedziałku robią się wykończenia,

DÓŁ:

kuchnia: wygipsowana, położone płytki na ścianie i podłodze :-), meble wymierzone siem robiom :wink: :wink: :wink: :wink:

http://img73.imageshack.us/img73/9228/89wrzesie1ix4.jpg

to pan Henio przy pracy- :lol: :lol: - wykańcza przejście między kuchnią a jadalnią