Ania_i_Grzegorz 05.09.2008 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Znowu mam zaległości w pisaniu więc postaram się je nadrobić pierwsza wiadomość to taka że oficjalnie wypowiedzieliśmy najem mieszkania z dniem 30 września a to oznacza że to planowany termin wprowadzki piszę planowany bo w przyrodzie fszystko się zdarzyć może mojego frontu już nie "zdobią" prezesowe drzwi oczywiście pan Darek z ekipą wiedzą o czym piszę ale śliczne fornirowane drzwi w kolorze złotego dębu:-) ( zdjęcia później:) Pan Henio ze swoją ekipą ostro zabrali się do ostatniego etapu budowy czyli wykończeń ścian i podłóg:-) Do wczoraj wygładzone ( a właściwie położony gips przygotowany do szlifowania:-) mieli 3 pomieszczenia na dole plus część korytarza:-) dzisiaj jadą dalej i podobno wstawiają się parapety zewnętrzne:-) płytki do kuchni wybrałam, pan Henio obniżył mi trochę sufit w kuchni, bo jak się okazało trzeba wstawić tam oświetlenie dlaczego??? już piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_i_Grzegorz 05.09.2008 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 otóż miałam wszystko zaplanowane , tu kabelek do oświetlenia, tu gniazdko tu szafka wisząca i tak dalej i tak dalej , wydawało mi się że przewidziałam każdą ewentualność ( nawet wstawiony w kuchni został kabel antenowy- gdybym nagle zaczęła mieć czas na seriale ) No i przyszedł taki PAN STOLARZ i przedstawił swoją wizję tej mojej maleńkiej kuchni. A że kobieta zmienną jest a ja się nie upierałam przy swoim , umeblowanie kuchni zostało zuuuuupełnie zmienione - efekt????? będę mieć śliczną kuchnię ale niestety gniazdka i oświetlenie w 50 % do przeróbki - i tak to oto zamiast szafek wiszących mam stojące no i zystałam kawalądek obniżonego sufitu:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_i_Grzegorz 05.09.2008 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 liczę się z tym że jeszcze taakich przeróbek będzie mnie trochę czekać ale cóż nie da się wszystkiego przewidzieć no i jeszcze parapety wewnętrzne też już są - zdecydowaliśmy się na zwykłe białe drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_i_Grzegorz 05.09.2008 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 uffff teraz chyba jestem na bieżąco, a tak w ogóle to natężenie podejmowanych decyzji w ostatnich dniach jest co najmniej ogromne a jeszcze przede mną wybór kolorów ścian już się boję lecę teraz wybierać płytki do salonu...... zdjęcia powklejam jutro:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_i_Grzegorz 05.09.2008 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 No i jeszcze zapomniałabym dodać jak się ch.................. wkurzyłam na energetykę dokładnie w styczniu złożyliśmy wniosek o przyłącze - Pan sprawdził ,ocenił że jest komplet dokumentów kazał czekać za umową - ta przyszła 7 lutego podpisaliśmy odesłaliśmy i 21lutego przyszedł dowód wpłaty I raty za przyłącze ( druga po robocie)wpłaciłam tego samego dnia bo pan powiedział że dają sobie czas na wykonanie przyłącza do 6 miesięcy od daty zaksięgowania środków na koncie ok. myslę sobie sierpień będzie dobry zwłaszcza że mamy fajnych sąsiadów u których wisi nasz podlicznik w lipcu dzwonie jak się sprawy mają - pani nie wie sprawdzi zadzwoni -- nie zadzwoniła dzwonię w sierpniu - pani nie wie a kolega który to prowadzi jest na urlopie do 1 wrzesnia a w ogóle to projektant nie zrobił jeszcze projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_i_Grzegorz 05.09.2008 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 dzwonie 2 września - pan nie jest na bieżąco - sprawdzi oddzwoni w ciągu 2 godzin oddzwonił po 5 godzinach faktycznie nie ma jeszcze projektu a to wina geodety bo im nieuaktualnił mapy a na nieaktualnej nie mogą zrobić to się mocno już wkurzyłam ale jeszcze grzecznie pytam pana czy w tym roku się załapiemy czy nie bo mało że cała budowa na pożyczonym to bod października już po wprowadzce też???????????????????????????????????????????? pan przeprosił ale to nie jego wina to geodeta i on obiecuje że do końca września będzie projekt a potem przyłącze w 2 tygodnie już zrobią! ciekawe czy tak bo jak nie to jak tam wpadnę... ... .. to ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_i_Grzegorz 06.09.2008 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 po przeanalizowaniu za i przeciw stwierdziłam że płytki kuchenne wam pokażę jak już będą ścianie:-) czyli w poniedziałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_i_Grzegorz 06.09.2008 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 co do pokazu w katalogu to proszę:http://img142.imageshack.us/img142/598/adaey1.jpg ale niestety zdjęcie to nie oddaje ich wyglądu w rzeczywistości:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_i_Grzegorz 06.09.2008 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 co do salonu to są dwie opcje pierwsza http://img98.imageshack.us/img98/6320/pokjyb7.jpg płytki z paradyża a drugi kolekcja naxos z opoczna i mnie się podoba ta druga i ona chyba zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_i_Grzegorz 11.09.2008 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 jestem ale nie do końca przygotowana wczoraj jak weszłam do domku to dostałam zawrotu głowy ( w pozytywnym tego słowa znaczeniu, chłopcy uwijają się jak w ukropie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_i_Grzegorz 11.09.2008 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 wpadłam obejrzałam i poleciałam dalej do pracy a jak wróciłam to było ciemno i zdjęcia są marnej jakości:( ale po kolei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_i_Grzegorz 11.09.2008 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 jak już pisałam od poniedziałku robią się wykończenia, DÓŁ: kuchnia: wygipsowana, położone płytki na ścianie i podłodze , meble wymierzone siem robiom http://img73.imageshack.us/img73/9228/89wrzesie1ix4.jpg to pan Henio przy pracy- - wykańcza przejście między kuchnią a jadalnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_i_Grzegorz 11.09.2008 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 http://img84.imageshack.us/img84/2383/09wrzesie20087ob9.jpg to efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_i_Grzegorz 11.09.2008 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 a tak wyglądała kuchnia wczoraj wieczorem http://img139.imageshack.us/img139/1539/10wrzesie20084nf9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_i_Grzegorz 11.09.2008 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 zdjęcie złej jakości ale dzisiaj będą zdecydowanie lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_i_Grzegorz 11.09.2008 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 jadalnia i salon na dole już wygipsowane są na gotowo, dzisiaj zamówiłam płytki na podłogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_i_Grzegorz 11.09.2008 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 wszystkie pomieszczenie na górze są wygipsowane na raz , teraz czeka nas ocieplanie watą poddasza,http://img98.imageshack.us/img98/9572/10wrzesie2008pj9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_i_Grzegorz 11.09.2008 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 ścianka od kibelka na dole już wymurowana, płytki zamówiłam dzisiajhttp://img148.imageshack.us/img148/8516/09wrzesie20083zx9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_i_Grzegorz 11.09.2008 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 centralne ogrzewania założone, podłączone, sprawdzone http://img137.imageshack.us/img137/7796/89wrzesie7it1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_i_Grzegorz 11.09.2008 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 kolejna ekipa zajmuje się wykańczaniem domu z zewnątrzhttp://img84.imageshack.us/img84/1206/89wrzesie10tf6.jpgprzygotowanie do położenia tynku:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts