Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ciekawe komentarze :-)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 251
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

okiennice będą na pewno to właśnie one urzekły mnie w tym projekcie. dzięki nim dom staje sie ostoja i daje poczucie bezpieczeństwa :-)

i jest taki cieplutki :-)

wiem za chwilę ktoś tam napisze że jak chce bezpieczenstwa to mam sobie zamontować rolety albo alarm, ale to już nie to

Mam pytanko do Inwestorów :)

Sam zastanawiam się nad c118II z dodatkowym pokojem na parterze, który powstaje niestety kosztem salonu :( Czy wam nie będzie brakowało tego jednego pomieszczenia na dole? Pytam ponieważ teoretycznie w C118 mógłbym zrezygnować z pokoju na dole i zyskałbym wygodną jadalnie tak jak w Waszym projekcie ale niestety mnie te pokój wydaje się przydatny.

Piotr

Teves, my nie zmieniamy na razie nic, na dole jest kuchnia, jadalnia i salon.

ale.....

jest opcja, że gdy moje biuro bedzie trzeba przenieść do domu, albo gdy już bedziemy starzy i schorowani :lol: :roll: i trudno nam bedzie wspiąć się po tych kręconych schodach , to rozpatrujemy możliwość zamiany jadalni na inny pokój użytkowy ( biuro, sypialnia), nie robimy tego teraz bo nie widzimy takiej potrzeby.

Była też wersja, że kuchnię przenieść do jadalni ( żeby była bliżej salonu) i wtedy zostanie do wykorzystania pokój do którego wejście jest bezpośrednio z korytarza, ale na razie zostawiamy tak jak jest. Do góry są trzy sypialnie, z których jedna jest spora więc myslę że się pomieścimy :-)

Dodam jeszcze że likwidujemy dwa okna dachowe od strony ogrodu w tej największej sypialni ( i tak zostają jeszcze dwa i balkonowe :-)) na korzyść mebelków pod zabudowę , bo tylko one potrafią na maxa wykorzystać skosy na poddaszu :-)

Witam Rom :-) piekne słoneczko dzisiaj świeci więc pewnie moje sciany pną sę do góry :-)

a ja muszę siedzieć w pracy i dopiero pojadę późnym popołudniem :-(

Szef mojej ekipy zadał mi wczoraj pytanie o parapety, zgodnie z projektem przypadają na 98 cm, doradził nam że moznaby było obniżyć je o jakieś 10 cm. co Wy na to ???