Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ciekawe komentarze :-)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 251
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

po wielu wątkach na forum i 1000 przemyśleń, prawie się zdecydowaliśmy na zakup, a potem budowę EC118bl - jeszcze ostatnie porady u projektanta i konstruktora i kupujemy - jesteśmy tuż, tuż... dlatego ciekaw jestem jak idzie budowa. Jak z kosztami? Czy możesz mi podesłać kosztorys swojego domku? Czy możesz również dać mi znać czy kupiłaś projekt energooszczędny i czy wdrażaliście jakieś zmiany? My konsultujemy projekt z konstruktorem, bo chcemy przesunąć ścianę kuchni i wybudować pod bocznym balkonem przeszkolony wykusz, tak aby zrobić miejsce na jadalnię, która będzie oddzielona od kuchni. Chcemy jeszcze zmienić umiejscownienie garderoby w dużej sypialni - chyba projektant nieprzemyślał jej ustawienia, jest wkomponowana na dłuzszej ścianie od drzwi sypialni, powinno być chyba odwrotnie. Chcemy skasować kilka okien dachowych i przebić się jeszcze na dole z przejściem do garażu, nie robić drzwi do "szatni-garderoby" zostawić tylko drzwi do kotłowni. Zrobić schodki dookoła tarasu, a nie tylko od frontu, wstawić kwadratowe kolumny a nie okrągłe... i to chyba tyle zmian... Jak idzie Wasza budowa - proszę o jakieś informację - stoimy już u progu ostatecznej decyzji:)

Moksia

ufff sporo zmian :-) my prawie nie zmienialiśmy nic ( po to kupowaliśmy gotowy projekt ;-))

jeśli chodzi o drzwi do kotłowni to jak najbardziej zostają, okna dachowe znikają 2 w sypialni , dzięki temu zyskujemy miejsce na szafę pod zabudowę,

i nie wybieraliśmy projektu energooszczędnego, reszta w moi dzienniku :-)

pozdrawiam ;-)

wow... z podziwem obserwuję jak rośnie Wasz domek. Widzę, że już idziecie ostro w górę. intryguje mnie prześwit nad parterem - czy nie macie wrażenia klitki, czy daje to fajny efekt?? Już chyba widzicie powoli jak to wygląda? Widzę, że też stawiacie kwadratowe kolumny, bardzo ładnie. Trzymam kciuki:)

http://img443.imageshack.us/img443/4466/dalmatek589jj3.gif

Z okazji Świąt Wielkanocnych:

miłości, która jest ważniejsza od wszelkich dóbr,

zdrowia, które pozwala przetrwać najgorsze.

Pracy, która pomaga żyć.

Uśmiechów bliskich i nieznajomych, które pozwalają lżej oddychać i szczęścia, które niejednokrotnieocala nam życie.