Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ciekawe komentarze :-)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 251
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kurczę Aniu jaka obsługa na forum - jestem pod wrażeniem. A jeszcze jeszcze wieksze wow.... robię jak czytam jak wam pięknie domek rośnie. Czy możesz mi przesłać namiar na waszych fachowców? oczywiscie jeśli z całym przekonaniem możecie ich polecić. Generalnie nasz "Ciekawy" czeka na osttenie korekty projektanta, dalej myk po zgodę na budowe iiiii..... start niebawem. Ale ten czas leci:) Już się nie mogę doczekać budowy... ale na razie śledzimy sąsiadów - jacyś partacze u nich działają... i bardzo, bardzo poszukuję sprawdzonych, godnych polecenie ekip...

A na marginesie - jak Wasz kosztorys? Czy trzyma się założeń? Czy możesz mi podać jakieś Wasze przybliżone juz poniesione koszty na fundamenty, ekipę no i doprowadzenie budynku do stanu surowego otwartego - oczywiśćie jeśli to nie tajemnica.

Obserwator - Moksia

CO ZA TEMPO!!!!!!!!! :o :o :o

Ledwo dach widać, a już tynki się szykują. :D

A kiedy elektryka i hydraulika?

Edmar, na tych zdjęciach nie widać , ale kable są już w 90% położone ( i już ktoś chciał się do nich dobrać :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: )

jeśli chodzi o chydraulika to już zaraz jak tylko pierwsze posadzki (ślepe???- czy jakoś tak :oops: :oops: :oops: :oops: ) zastygną

Rom cierpliwości , jutro już bedą podmurówki więc na pewno będą lepiej widoczne pokoje wkleje zdjęcia:-) na 100%co do ilości miejsca to hmmm wydaje mi się że sypialnia jest dość spora i co najważniejsze łazienka jest dość duża :-) :-) pozdrawiam:-)

:o :o :o :o :o

A ja mam takie pytanie: o jakie podmurówki chodzi?? :roll: :roll: :roll:

Rom cierpliwości , jutro już bedą podmurówki więc na pewno będą lepiej widoczne pokoje wkleje zdjęcia:-) na 100%co do ilości miejsca to hmmm wydaje mi się że sypialnia jest dość spora i co najważniejsze łazienka jest dość duża :-) :-) pozdrawiam:-)

:o :o :o :o :o

A ja mam takie pytanie: o jakie podmurówki chodzi?? :roll: :roll: :roll:

Rom, jak stawiali ścianki szczytowe to nie dociągali ich do końca

http://img84.imageshack.us/img84/4121/10maj2008he3.jpg

żeby cieśle nie musieli kuć jak coś przeszkadzałoby:-) a teraz jak już są położone murłaty i kozły ładnie chłopcy murarze dokańczają:-)

No, no, no... Dach pięknieje w oczach! Cały domek nabiera kształtu! :)

My w przyszłym tygodniu odbieramy od geodty mapkę do celów projektowych a potem....prędziorem robic adaptację.

mam nadzieję że nasz domek będzie taki sam ładny jak Wasz :D

na pewno :-) trzymam kciuki za szybkią adaptację i pozwolenie na burowę, jak przebrniecie przez papiery to nic już was nie zaskoczy :-)

• 2 weeks później...

Witajcie,milo tak popatrzec na bardzo zaawansowane prace.Zazdroszcze,my dopiero oczekujemy na pozwolenie na budowe :cry: ,jak dobrze pojdzie planujemy na lipiec wykopy.

Widze ze u Was wykopy rozpoczete są w lutym,to zimowa pora,choc nie bylo mrozow, :lol: chcialam zapytac czy jesli buduje sie zimowa pora to trzeba urzywac jakis dodatkow specjalnych do zapraw czy izolacji,w tym okresie temperatura jest zbizona do 0,czy zaprawa dobrze wtedy wiaze??Sledzac dzienniki,widac ze duzo ludzi zaczyna budowac i kontynuuje budowe takze zima.

Witajcie,milo tak popatrzec na bardzo zaawansowane prace.Zazdroszcze,my dopiero oczekujemy na pozwolenie na budowe :cry: ,jak dobrze pojdzie planujemy na lipiec wykopy.

Widze ze u Was wykopy rozpoczete są w lutym,to zimowa pora,choc nie bylo mrozow, :lol: chcialam zapytac czy jesli buduje sie zimowa pora to trzeba urzywac jakis dodatkow specjalnych do zapraw czy izolacji,w tym okresie temperatura jest zbizona do 0,czy zaprawa dobrze wtedy wiaze??Sledzac dzienniki,widac ze duzo ludzi zaczyna budowac i kontynuuje budowe takze zima.

Irsu, taka zima to nie zima :)

ale niestety może przymrozić więc do zaprawi trzeb niestety dodawać dodatki , by stała się wytrzymała na mróz :-)