Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ciekawe komentarze :-)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 251
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Moksia, wrzucę zdjęcia środeczka jak tylko będę mieć chwilkę, poza tym my nic nie zmienialiśmy w projekcie za wyjątkiem zmniejszenia tego stropu który wystaje na korytarzu , no i schody będą nie kręcone jak w projekcie gdyż fachowiec stwierdził że byłyby niewygodne , będą dwuzabiegowe :-)

o ciekawe z tymi schodami - to chyba dobra decyja. Oglądaliśmy jeden taki domek juz prawie zrobiony i mieli schody kręcone, strasznie było niewygodnie - schodki były jakieś krótkie i można było zlecieć z nich - mówili też, że starsza osoba miała problem z wejściem na nie. Niestety w tamtym domu zabudowali prześwit i niestety nie mogliśmy go zobaczyć w realu... czekam na zdjęcia od Ciebie Aniu:)

Aniu tak miło piszesz o fachowcach a możesz wrzuić na nich namiary na mojego prw? szukam ekipy, która mi postawi mojego Ciekawego:) a czy możesz jeszcze trochę popisać o liście płac... maruda jestem co??? ale wiesz im więcej informacji od doświadczonych i zaprawionych w bojach to może nam też tak fajnie pójdzie jak WAM... mam chociaż taką nadzieję;)

Witamy

Piękny domek:)

Mamy zamiar budować domek z muratora wersję C118. Zastanawiamy się nad pewnymi modyfikacjami, mianowicie:

1. Żona chciałaby schody wewnętrzne zwykłe zabiegowe zamiast kręconych jak w projekcie ( łatwiej wnieść meble itp.) Jak u Was jest ze schodami? Czy też zmieniacie? Jeśli tak to na jakie?

2.Sprawa kotłowni. W projekcie jest piec gazowy i małe pomieszczenie kotłowni.

Więc pytanie czy wejdzie tam bez kłopotu zwykły piec na węgiel czy tylko wybrane modele na pewien rodzaj opału np. groszek? Widziałem że macie już jakiś piecyk wybrany - na co on jest(miał ,węgiel) i jaki model i producent?

Na forum wyczytałem że jedna osoba zrobiła sobie piwniczkę jako kotłownię- ciekawe jak wygląda ta przeróbka? I jeszcze ta dzieląca okno ścianka, którą zabudujecie płytkami - zawsze jest to pewne rozwiązanie :) :)

Nam wydali decyzję o warunkach zabudowy - teraz tylko kupić projekt i uzyskać pozwolenie :)

Jeśli znajdziecie chwilkę czasu prosimy o odpowiedź na e-maila: [email protected]

Pozdrawiamy

Agnieszka i Arek