helism 26.08.2003 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 Chciałam ostrzec wszystkich forumowiczów przed szalejącym ostatnio wirusem Sobig.F. Jest to robak rozsyłający swoje kopie za pomocą poczty elektronicznej. Zwykle robak pojawia się w komputerze ofiary w postaci załącznika do listu elektronicznego o następujących parametrach: Temat: [jeden z poniższych] Re: That movie Re: Wicked screensaver Re: Your application Re: Approved Re: Re: My details Re: Details Your details Thank you! Treść: [jedna z poniższych] Please see the attached file for details. See the attached file for details Załącznik: [jeden z poniższych] movie0045.pif wicked_scr.scr application.pif document_9446.pif details.pif your_details.pif thank_you.pif document_all.pif your_document.pif Jeśli otrzymacie taki list - najlepiej nie otwierajcie go, a w żadnym wypadku nie otwierajcie załącznika. Piszę o tym bo dostałam już kilka takich listów właśnie z adresów "forumowych" i wirus skorzystał z mojego adresu, żeby rozesłać się dalej. Jeżeli ktoś dostał ode mnie taki "prezent" to przepraszam, ale odbyło się to bez mojego udziału. Jeżeli jesteście ciekawi szczegółów to opis jest na stronie http://www.mks.com.pl polecam też skorzystanie z dostępnego tam skanera on-line, który wykrywa tego wirusa.Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts