sztrybi 12.02.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Witam Natknąłem sie na piec opalany eko groszkiem Lumo Vulcanus 25kw( http://www.lumo.com.pl/start.php?lumo=kpszptv25 ). Nie wiem jak sie sprawuje w uzytku codziennym. Dlatego prosze o jego wady i zalety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadius 12.02.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 wczoraj właśnie takiego odpaliłem. Kupiłem go bo znajomego znajomy polecał. nie może za dużo powiedzieć po dobie użytkowania ale narazie wszystko oki. napewno fajnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwnn 12.02.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 ja również jestem zainteresowany tym piecem i z chęcią poczytam opinie uzytkownikow.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sztrybi 13.02.2008 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 napewno fajnie wygląda z tym sie zgodze jak najbardziej:). Jeden z uzytkownikow twierdzi iz wegiel nie spala sie rowno w retorcie. Jak to u WAS wyglada? http://forum.aostrubaew.info/BUDOWANIE+2007-11_problem+z+piecem-62284_0.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WanKon 18.02.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Użytkuję ten piec od 3 m-cy. Na razie bez zarzutu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbied1 19.02.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Bardziej zaawansowanym technicznie kotłem jest kocioł firmy VARMO VITORET ... i też tak ładnie wygląda jak ten co pokazujecie, tylko, że nie jest taki tani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sztrybi 20.02.2008 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 mbied1 mam drobne pytanko. Gdzie znajduje sie wylot do komina w przedstawionym przez Ciebie piecu? Strasznie zafascynowal mnie ten kociol tylko nie wiem czy zmiesci mi sie w pomieszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbied1 21.02.2008 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 mbied1 mam drobne pytanko. Gdzie znajduje sie wylot do komina w przedstawionym przez Ciebie piecu? Strasznie zafascynowal mnie ten kociol tylko nie wiem czy zmiesci mi sie w pomieszczeniu. wylot znajduje się mniej więcej na samej górze pieca z tyłu, może z 15 cm poniżej górnej krawędzi, musisz znaleźć wymairy kotła i będziesz juz wiedział na jakiej wysokości będzie, zresztą zawsze wylot z komina można przesunąć, ja nie żałuje wydanych złotówek na ten kocioł i mam wreszcie spokój i nie interesują mnie żadne ustawienia .... po prostu wygoda i oszczędność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sztrybi 23.02.2008 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Napisalem meila do jednego ze sprzedawcow vitoreta z zapytaniem o koszt pieca oraz instalacji. Niestety nie dostalem odpowiedzi, wiec musze tutaj zawracac gitare. Ktos sie orientuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbied1 25.02.2008 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Napisalem meila do jednego ze sprzedawcow vitoreta z zapytaniem o koszt pieca oraz instalacji. Niestety nie dostalem odpowiedzi, wiec musze tutaj zawracac gitare. Ktos sie orientuje? zadzwoń do varmo i ci powiedzą kto sprzedaje te piece w twojej okolicy, tak chyba będzie najprościej, ja tak zrobiłem i mi polecili firmę termitech w moim mieście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glajt1 12.12.2010 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 witam kupiłem piec vulcanus 25 proszę o pomoc w ustawieniu podaję tel 609 960 729 lub mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
August1 18.07.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 witam kupiłem piec vulcanus 25 proszę o pomoc w ustawieniu podaję tel 609 960 729 lub mail [email protected] Hej, Ja również mam piec vulcanus 25 ze sterownikiem. Wydaje mi się, że pobiera mi za dużo ekogroszku, jak na podgrzewanie CWU. Czy możecie podesłać jakie macie ustawienia i jakie zużycie? Ja mam w trybie PRACA:8 sek podawanie,80 sekund przerwy, nadmuch 35% tryb NADZÓR: 5 sek podawanie, 20 min. przerwy, nadmuch 35%. Na dwa tygodnie zużyłem 3 worki ekogroszku i mam dość dużo "szlaki". Znajomi mówią mi, że zużywają 3 worki ekogroszku na 4 tygodnie, więc powinienem zużywać go o połowę mniej... Pozdrawiam i proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts