Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lumo Vulcanus - eko groszek. Dobry zakup?

Recommended Posts

mbied1 mam drobne pytanko. Gdzie znajduje sie wylot do komina w przedstawionym przez Ciebie piecu? Strasznie zafascynowal mnie ten kociol tylko nie wiem czy zmiesci mi sie w pomieszczeniu.

wylot znajduje się mniej więcej na samej górze pieca z tyłu, może z 15 cm poniżej górnej krawędzi, musisz znaleźć wymairy kotła i będziesz juz wiedział na jakiej wysokości będzie, zresztą zawsze wylot z komina można przesunąć, ja nie żałuje wydanych złotówek na ten kocioł i mam wreszcie spokój i nie interesują mnie żadne ustawienia .... po prostu wygoda i oszczędność

Napisalem meila do jednego ze sprzedawcow vitoreta z zapytaniem o koszt pieca oraz instalacji. Niestety nie dostalem odpowiedzi, wiec musze tutaj zawracac gitare. Ktos sie orientuje?

zadzwoń do varmo i ci powiedzą kto sprzedaje te piece w twojej okolicy, tak chyba będzie najprościej, ja tak zrobiłem i mi polecili firmę termitech w moim mieście

• 2 years później...
  • 7 months później...
witam kupiłem piec vulcanus 25

proszę o pomoc w ustawieniu

podaję tel 609 960 729 lub mail [email protected]

Hej, Ja również mam piec vulcanus 25 ze sterownikiem. Wydaje mi się, że pobiera mi za dużo ekogroszku, jak na podgrzewanie CWU. Czy możecie podesłać jakie macie ustawienia i jakie zużycie?

Ja mam w trybie PRACA:8 sek podawanie,80 sekund przerwy, nadmuch 35%

tryb NADZÓR: 5 sek podawanie, 20 min. przerwy, nadmuch 35%.

Na dwa tygodnie zużyłem 3 worki ekogroszku i mam dość dużo "szlaki".

Znajomi mówią mi, że zużywają 3 worki ekogroszku na 4 tygodnie, więc powinienem zużywać go o połowę mniej...

Pozdrawiam i proszę o pomoc.