jlewenko 12.02.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Witam, Czy ktoś z Forumowiczów ma doświadczenia w czyszczeniu mlecznego szkła ? Mam drzwi szklane , które z jednej strony małą gładką powierzchnię z której łatwo zmyć zabrudzenia ,natomiast druga strona jest jakby chropowata (matowa) i z nią jest wielki kłopot... Może ktoś zna jakiś środek którym można taką powierzchnię łatwo wyczyścić ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 12.02.2008 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 dlatego trzeba brac szybe trawioną a nie mleczną...wyglądaję identycznie. Z mleczną mamy niestety spore problemy-łatwozniszczyc szybe od tej matowej strony (np jak sie farba pomazała). czyscic najlepiej delikatnym plynem do szyb ale i tak zostaja smugi:((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 12.02.2008 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Najpierw środkiem odtłuszczającym (typu Bang), a potem płynem do szyb. Mam też niestety to g...o w szafkach kuchennych. Podobno jest specjalny lakier, którym pokrywa się powierzchnię trawioną i nie łapie wtedy plam. Wiem to od szklarza, więc zapytaj się w takich zakładach czym maluja. Ja już olewam, bo przerowadzam się w czerwcu. Teraz zwrócę uwagę, aby mleczne szybki były gładkie z obu stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinG22 12.02.2008 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Umyc, a potem cos do odtłuszczenia A jak w mat wejdzie farba albo mocny brud to mozna oddac do ponownego piaskowania, ale to juz kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arletta78 13.02.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Ja miałam lakierowane szyby w drzwiach, ale nie jestem zadowolona, kosztowało mnie to dośc dużo, a efekt niestety marny. Ale podejrzewam, że to wina "fachowca" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I-WiTo 13.02.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 To co powiem może nie wszystkim się przyda jako informacja dot. czyszczenia mlecznego szkła. Skorzystać mogą jedynie osoby które dopiero myślą o zainstalowaniu w swoich wnętrzach takowych szyb. Jeśli np. będziecie zlecać to zakładowi szklarskiemu to on z kolei szkło w procesie piaskowania właśnie zmatowi, a kolejny proces - hartowanie - spiecze na tej szorstkiej powierzchni matowe pory i w ten oto sposób obydwie strony będą łatwe w utrzrymaniu czystości. Oczywiście na początku należy w szkle porobić odpowiednie otwory na właściwe okucia. Pozdrawiam i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinG22 13.02.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Ja nigdy nie hartuje piaskowanego szkła, ale fakt faktem ze nigdy nie robie prac z tego szkła bo na drzwi to sie ono poprostu nie nadaje To takich prac jest specjalne szkło trawione chemicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 13.02.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Ja nigdy nie hartuje piaskowanego szkła, ale fakt faktem ze nigdy nie robie prac z tego szkła bo na drzwi to sie ono poprostu nie nadaje To takich prac jest specjalne szkło trawione chemicznie bedzie w moich drzwiach w domku-wlasciwie juz jest. Ale droższe i to sporo ale warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinG22 13.02.2008 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Drogie ale nie ma problemów z tym szkłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jlewenko 15.02.2008 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 A czy uważacie, że możnaby tą felerną stronę okleić jakąś okleiną np. mrożone szkło lub czymś podobnym...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinG22 15.02.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Nie bo klej nie złapie strony piaskowanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jlewenko 15.02.2008 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 No to lipa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinG22 15.02.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Moze da sie domyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts