Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Monia ciąg męża, ciąg. Ja tez sie ucieszę z nowego obiektu ogrodniczego :wink: :p :p

powiedz, że to dla mnie, bo nie ma nigdzie pergoli :wink:

juz wiem gdzie, już wiem :lol: :lol: :lol: :lol:

gdzie, gdzie.. :roll: :D

W Chełmku :wink:

Właśnie wróciłam z tego centrum i ... nie kupiłam nic poza kamieniami (kostką granitową w ilosci jeden wór) i jednym cyprysikiem groszkowym Sungold :roll: Nic ciekawego poza kamieniami, kostką granitową, ziemią torfową i ogrodniczą, korą i innymi tego typu detalami nie było :roll:

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam

Monia, przeczytałam ta ciekawostke na temat prepratu na krety i nornice,

łatwa do przygotowania, ale znasz kogos kto to stosował? skuteczne jest?

podobno skuteczne - muszę zastosować, bo coś mi przekopuje świeżo wysypaną korę przyrhododendronach i prawdopodobnie ,mam zjedzone kłącza irysów, więc podejrzewam o ten proceder nornice :evil: :evil: Póki co wbiłam butelkę na stalowy pręt :roll:

Moniu wklejam tu wiadomość dla wszystkich chętnych jakby ktoś przegapił

UWAGA, UWAGA - organizujemy się na pospolite ruszenie ZLOT FORUMOWY 2009

tutaj :

http://forum.muratordom.pl/spotkanie-forum,f138.htm

Jeden temat - czekamy na propozycje miejsca i czas

Drugi - lista chętnych : wpisujcie się prooooszzzzzzęęęęę :)

Moniu wklejam tu wiadomość dla wszystkich chętnych jakby ktoś przegapił

UWAGA, UWAGA - organizujemy się na pospolite ruszenie ZLOT FORUMOWY 2009

tutaj :

http://forum.muratordom.pl/spotkanie-forum,f138.htm

Jeden temat - czekamy na propozycje miejsca i czas

Drugi - lista chętnych : wpisujcie się prooooszzzzzzęęęęę :)

Mnie nie będzie, niestety, bo czerwiec jest baardzo obfity w pracę jak dla mnie :roll:

witam

podobno skuteczne - muszę zastosować, bo coś mi przekopuje świeżo wysypaną korę przyrhododendronach i prawdopodobnie ,mam zjedzone kłącza irysów, więc podejrzewam o ten proceder nornice :evil: :evil: Póki co wbiłam butelkę na stalowy pręt :roll:

Co to za cudowny przepis na krety .?U mnie po chwilowym niebycie wyłażą znowu.Próbowałam już wszystkiego ,chyba....Mam jakies mutanty ,czy co?

witam

Co to za cudowny przepis na krety .?U mnie po chwilowym niebycie wyłażą znowu.Próbowałam już wszystkiego ,chyba....Mam jakies mutanty ,czy co?

jest zapisany u mnie w dzienniku :wink:

Mnie nie będzie, niestety, bo czerwiec jest baardzo obfity w pracę jak dla mnie :roll:

Szkoda, a miałam nadzieję na spotkanie :cry:

Piękna ta panna młoda - uwielbiam ten okres w sadzie - niestety już u mnie zostały same jabłonie a na nie trzeba trochę poczekać. Mam jednak moje wisienki i gruszki na zdjęciach :p

Szkoda, a miałam nadzieję na spotkanie :cry:

Piękna ta panna młoda - uwielbiam ten okres w sadzie - niestety już u mnie zostały same jabłonie a na nie trzeba trochę poczekać. Mam jednak moje wisienki i gruszki na zdjęciach :p

ja też, Gosiu, ale niestety przed zakończeniem roku mamy kociokwik :roll:

Cześć Moniu :D

A może właśnie byś odpoczęła jeden dzień od tego kociokwiku? :roll:

Właśnie obejrzałam Twoje cuuuuda w ogródku, jejuniu, jak ślicznie :o :D

Mam dwa pytanka (jak zwykle :oops: ):

1. muszę rozsadzić te hosty, bo spore będą i widzę, że są zbyt blisko :roll: Koncepcja jest taka, że w tym roku niech sobie rosną, jeszcze nie osiągną dzikich rozmiarów, a za rok na wiosnę je przesadzę :roll: Troszkę już mi się sklaruje koncepcja ogródka do tego czasu :roll: Czy dobrze kombinuję? Czy lepiej od razu, teraz je rozsadzić?

2. czy nasiona trawy mają jakiś termin przydatności? Kupiłam 2 lata temu i nie wiem, czy jeszcze mają szansę, czy od razu kupić nowe i nie zawracać sobie głowy? Jak myślisz?

MONIŚ ale Ci piękniej ten Twój ogród...naprawdę już jest cudny ....a za parę lat...to o jej :D

Zaciekawiły mnie te poradniki o ogrodach o których pisałaś w dzienniku...proszę doradz mi którą wybrac która mi sie bardziej przyda mnie początkującemu "ogrodnikowi"...wiem ,wiem najlepiej byłoby posiadać obydwie...no ale nie da rady :oops:

SERDECZNIE POZDRAWIAM!!!

Cześć Moniu :D

A może właśnie byś odpoczęła jeden dzień od tego kociokwiku? :roll:

Właśnie obejrzałam Twoje cuuuuda w ogródku, jejuniu, jak ślicznie :o :D

Mam dwa pytanka (jak zwykle :oops: ):

1. muszę rozsadzić te hosty, bo spore będą i widzę, że są zbyt blisko :roll: Koncepcja jest taka, że w tym roku niech sobie rosną, jeszcze nie osiągną dzikich rozmiarów, a za rok na wiosnę je przesadzę :roll: Troszkę już mi się sklaruje koncepcja ogródka do tego czasu :roll: Czy dobrze kombinuję? Czy lepiej od razu, teraz je rozsadzić?

2. czy nasiona trawy mają jakiś termin przydatności? Kupiłam 2 lata temu i nie wiem, czy jeszcze mają szansę, czy od razu kupić nowe i nie zawracać sobie głowy? Jak myślisz?

:D

1. rozsadź od razu, żeby jeszcze się ukorzeniły do zimy, rozrosły, a wiosną za rok pójdą jak burza :wink:

2. nie wyrzucaj - spróbować warto, a myślę, że efekty będą jak należy :wink:

MONIŚ ale Ci piękniej ten Twój ogród...naprawdę już jest cudny ....a za parę lat...to o jej :D

Zaciekawiły mnie te poradniki o ogrodach o których pisałaś w dzienniku...proszę doradz mi którą wybrac która mi sie bardziej przyda mnie początkującemu "ogrodnikowi"...wiem ,wiem najlepiej byłoby posiadać obydwie...no ale nie da rady :oops:

SERDECZNIE POZDRAWIAM!!!

polecam 1001 sposóbów na piękny ogród - zdecydowanie znakomita pozycja :wink: znalazłam na allegro w niezłej cenie http://www.allegro.pl/item612861833_1001_sposobow_na_piekny_ogrod_readers_digest.html

warto też zaproponować zakup książki u sprzedawców, którzy mieli w sprzedaży i nie sprzedali (czasami nawet za niższą cenę udaje się kupić) - proponuję sprzedawcę:

http://www.allegro.pl/item611620301_1001_sposobow_na_piekny_ogrod_ssp_1688.html