Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moniu

Gratuluje okienek! Ciesze sie razem z Toba! Jakie to dziwne, dom zmienia sie wraz z takim małym drobiazgiem, tez lubie patrzec przez okna, wiatr juz nie wieje w oczy, i mozna podumac ...

Pozdro

Witaj, Dominium :) Bardzo mi się teraz wnętrza domku z oknami, dzięki którym nabrały domowego klimaciku. Lubię również patrzeć przez okna, zwłąszcza od salonu, gdzie mam wiok na cały ogród :)

Niestety koszty są, ale kocioł to jednak nieco niebezpieczna zabawka i firmy ubezpieczają się aby odebrać i sprawdzić montaż i odpalenie. To musi być uprawniony serwisant. Uznałam tę potrzebę i lżej mi... na duszy też ;)

Ja też pogodziłam się już dawno z dodatkowymi kosztami, kótre wychodzą zawsze i przy wszystkim cokolwiek się na budowie dzieje. Jeszcze przy niczym nie wyszło mi tyle kasy ile zakładałam, tylko zawsze jest więcej. Nawet przy oknach - oprócz ceny okien trzeba było zainwestować w mocniejsze i dłuższe kotwy, ponieważ u góry mieliśmy okna obniżone styrodurem o 10cm, więc trzeba było zakotwić bardzo głeboko i potrzebne były specjalistyczne kotwy, które niemało kosztowały. Kwiatek do ogródka można czasami kupić za 4zł, ale co z tego, skoro ze względu na kamienisty grunt, muszę do tego kupić ziemię ogrodniczą, która czasami kosztuje więcej od kwiatka ;) No nic... tak to już jest i tyle.