Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Eee, ja mam po prostu wrażenie, że ten dworek, to tak trochę przy okazji do ogrodu budujesz :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Niedobrze jest, że mam gdzie mieszkać, bo gdybym nie miała, to pewnie wszystko wkładałabym w budowę, a nie w ogród i przy okazji budowę, a tyczasem urządzenie ogrodu na dzień dzisiejszy kosztowało mnie jak nic 10tys. - w tym liczę karczowanie starego sadu, wykopywanie korzeni i traktor, który wszystko na 1-szej działce zaorał, rośliny, pergole itp :roll: , a to na razie tylko niewielka część :roll: :roll:

W końcu i domek zrobisz :wink:

A w ogród i tak byś musiała włożyć i tak. Docenisz na etapie wykończeniówki, która pochłania każde pieniądze :lol: :lol: :lol: O ogród już się nie będziesz musiała tak martwić :wink:

Tak, wiem, właśnie dlatego zaczęłam od ogrodu :D (dobre wytłumaczenie mam :wink: )

W końcu i domek zrobisz :wink:

A w ogród i tak byś musiała włożyć i tak. Docenisz na etapie wykończeniówki, która pochłania każde pieniądze :lol: :lol: :lol: O ogród już się nie będziesz musiała tak martwić :wink:

Tak, wiem, właśnie dlatego zaczęłam od ogrodu :D (dobre wytłumaczenie mam :wink: )

I o to chodzi :lol: Tzn. grunt, to sobie dobrze wytłumaczyć :lol:

Monia wybudujesz wybudujesz

spoko oko

a jak bedzie milo wprowadzic sie jak juz ogrod jest

u nas bylo odwrotnie i syf na dzialce gdzie sie mieszka i nie jest fajnie

apropos roz to mama kupila w czwartek 31 sadzonek i zaraz robimy naz rozanecznik :wink:

pytam jej jakie odmiany bo chcialam sie pochwalic a ona nie pamieta :roll:

na pewno jedna jest czarna :wink: tyle wie

reszta czerone i zolte :roll:

Monia wybudujesz wybudujesz

spoko oko

a jak bedzie milo wprowadzic sie jak juz ogrod jest

u nas bylo odwrotnie i syf na dzialce gdzie sie mieszka i nie jest fajnie

apropos roz to mama kupila w czwartek 31 sadzonek i zaraz robimy naz rozanecznik :wink:

pytam jej jakie odmiany bo chcialam sie pochwalic a ona nie pamieta :roll:

na pewno jedna jest czarna :wink: tyle wie

reszta czerone i zolte :roll:

Wow, to ładnie zaszalała ta Twoja mama :o :o :D :D :D :lol: :lol: :lol: :roll: :roll: Muszę Cię jednak zmarwić - nie ma czarnej róży - będzie b.ciemna, bordowa, ale jest i tak piękna. A pozostałe jakie? Wielkokwiatowe, angielskie, pnące, wielokwiatowe rabatówki, czy miniatury?? Jak zakopiesz, to koniecznie pochwal się swoim rosarium :wink: :D

Monia, ja rzadko bywam w Twoich okolicach, ale jak już kiedyś zawitam, to zrobię wszystko, żeby zobaczyć to rosarium i dworek. Próbuję sobie wyobrazić jak to wszystko wygląda, ale jak czytam o kolejnych różach i kwiatach, to mi zaczyna wyobraźni brakować :roll: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tak, Andulko, koniecznie będziesz musiała zajrzeć w te okolice :wink: :D

Słoneczko aż razi w oczy, ale temp. tylko 6'C :roll:

A tymczasem zakochałam się w kolejnej róży... niedawno kupionej Reine des Violettes - ciekawe kiedy będzie taka :roll: :

http://images34.fotosik.pl/277/24c7baffe0f949f7.jpg

http://images31.fotosik.pl/277/e7301d095c3b9ac2.jpg

http://images26.fotosik.pl/225/af8072e407641bf8med.jpg

Posadziłam ją w bukszpanowej okrągłej otoczce i już nie mogę się doczekać lata 2009 :roll: :roll: :roll: :roll:

Casanaova to słonecznokremowa, wielkokwiatowa róża, czyli inny pokrój. Ta powyżej to róża angielska - piękna jest jak nie wiem co :roll: , ale wielkokwiatowe też b.lubię, tylko trzeba pamiętać o odpowiednim przycinaniu, żeby nie rosły zbyt wysoko i badylasto, a jak się je odpowiednio przytnie, to pięknie się zagęszczają i długo oraz obficie kwitną :D