Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Łuki rzuciły mnie na kolana. Uwielbiam wszystko co łukowate, półokrągłe, owalne. Że też nie wpadłem by takie zrobić przejście z salonu do jadalni...no cóż będę musiał zadowolic się owalnymi narożnikami ;p

A powiedz, jakie masz plany na wykończenie tego? W tych łukach nic nie będzie, czy będą drzwi z owalnymi górami, a może drzwi normalne, tylko na górze rodzaj przeszklenia? (rany nie znam fachowych nazw, no co...:()

Łuki rzuciły mnie na kolana. Uwielbiam wszystko co łukowate, półokrągłe, owalne. Że też nie wpadłem by takie zrobić przejście z salonu do jadalni...no cóż będę musiał zadowolic się owalnymi narożnikami ;p

A powiedz, jakie masz plany na wykończenie tego? W tych łukach nic nie będzie, czy będą drzwi z owalnymi górami, a może drzwi normalne, tylko na górze rodzaj przeszklenia? (rany nie znam fachowych nazw, no co...:()

:D Ja też uwielbiam łukowate, okrągłe i półokrągłe kształty - dają wrażenie spokoju we wnętrzu i nie są takie surowe jak kanciaste. Łuki zamierzam wykończyć sztukaterią gipsową, coś w stylu zdjęcia poniżej, ale bez drzwi:

http://img337.imageshack.us/img337/3808/ukihf1.png

takie zdjęcie znalazłam gdzieś na forum - te łuki są bliskie moim oczekiwaniom, ale pomieszczenia nie będą takie białe, no i żadnych kolumn w środku nie przewiduję :wink: - tylko sztukateria przy łukach.

http://img410.imageshack.us/img410/5205/sztukaterieprzyukachog9.png

Pierwotnie chciałam mieć w miejscach łuków ciemnobrązowe drzwi dwuskrzydłowe (drewniane, ze szprosami i kryształowymi, fazowanymi szybkami), ale koszt mnie przeraził i skończyło się na takich łukach. Wszystkie sufity będą wykończone gipsowymi listwami - podobnie jak na zdjęciu poniżej, no i te drzwi ... podobne mi się marzyły, tylko w kolorze ciepłego rustykalnego dębu :roll:

http://img170.imageshack.us/img170/4310/drzwidosalonuyt2.png

Piękne te łuki, ja mam 4 okienka łukowe ,ale to są takie małe łuczki więc wykończone będą bardzo prościutko. A schody kręcone to marzenie :roll:

Pewnie, że marzenie ... ale musiałoby się poświęcić połowę domu na takie schody :( No i dlatego będziemy miały proste, ale jak się ładnie wykończy, to nie będzie tak źle :lol:

nie no cudeńka tu widzę..... oj chyba jednak się do Ciebie wproszę kiedyś na kawusie, pifko czy tam cokolwiek....

brawo!!!!!!!!!!

no, to ja w drodze wyjątku zrobię jeszcze jedną parapetówę...

bierz wolny weekend i zaliczysz dwie chałpy przy okazji...

:lol: :lol: :lol: :lol:

Monia, masz piękny ogród, miło popatrzeć, zwłaszcza na te magnolie :p

i chyba też wproszę się na jakąś kawę, jak juz skończycie...

pięknie sie zapowiada, budując taki dworek trzeba czuć klimat tego stylu, widzę po zdjęciach i po opisach, że go czujesz :)

Rzadko spotykana cecha w naszych czasach, gratuluję :wink:

Monia, Ty się lepiej przyznaj, że kupiłaś 2 sztuki czereśni i powiesiłaś na samym dole drzewka, żeby nie było, że nie owocuje! :> 8)

A tak poza wszystkim to marzy mi się, żeby mieć choć w połowie takie pojęcie o roślinności jak Ty.. Ja stety czy niestety znam się bardziej na zwierzętach niż krzaczkach, pnączach itp :roll:

Wrrrr :evil:

Właśnie wróciłam z działki :evil:

Czereśni nie ma (coś zeżarło - chyba sarny, które są wszystkożerne i wszystkoniszczące) :evil:

2 tuje shmaragd (może powinnam się cieszyć, że tylko 2), które pielęgnowałam od 3 lat zniszczone przez ocieranie rogami moich rogaczy :evil:

1 rhododendron obgryziony do zera :evil:

Jak małpiszony przelazły przez te nasze gałęziowe zapory, to nie mam pojęcia. Muszę koniecznie osłonić drzewka owocowe zanim się za nie zabiorą i zaczną skrobać rogami :-?

Coż jedyne gorsze od saren to ludzkie zwierzeta, które pewnie by wykopaly i sprzedały drzewka, a tak jest szansa że odrosną. A z drugiej strony możesz czuć satysfakcje że zapewniłaś miły posiłek zwierzakom. Fakt jednak że takie "przyjemne" niespodzianki są wkurzające :/