Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Działamy. Non stop pracuję nad ogrzewaniem, a człowiek porządkuje działkę. Poprzedniej zimy miałem świerka kłującego ze szkółki w Ochmanowie - kilka kilometrów za Wieliczką, oni je tam specjalnie w doniczkach po swojemu sadzą i wszystkie po świętach się przyjmują. Wszystkie drzewa liściaste mam od nich. W tym roku tradycyjnie znów tam pojadę i zamiast kłującego kupię pospolitego - chodzi o zapach - podobno tylko pospolity pachnie tak jak powinien pachnieć na święta.

W takim razie wiem, o którą odmianę chodzi :wink: Ten jest ładny, gruby, gęściutki i pachnący lasem - liczę, że się przyjmie :roll:

Porządkowanie Twojej działki to chyba robota na całą zimę :lol: :lol: :wink: U nas też jeszcze bałagan po więźbie i deskowaniu, ale nie ma czasu na porządki, bo trzeba się przygotowywać do Świąt w obecnym domu :-? Po Świętach mamy wlnych kilka dni, to może się z tym uporamy, bo pełno 0,2m - 1m ścinków z desek i innych odpadów.

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

czesc Gwiazdeczki i Gwiazdory :lol:

a ja widzialam jodle kaukauska - piekna 2,5m za 170zł ale nie byla w doniczce i sie zastanawiam :wink:

Faktycznie jest piękna, ziemnozielona, gęściutka - taką mam do pokoju Pawełka i też zamierzam później posadzić na działce :lol:

dzień dobry

a ja mam sztuczną sosenkę jej jedyna wada że nie pachnie poza tym prześliczna jest :lol: ale to nic jak tylko dom stanie to od razu sadzę śąwierka przed domkiem zrujnuję się na szczepionego śrebrnego takiego jak u mojej babci jest przecudny niezbyt wysoki szeroki równiutki i piękny :lol: i bedę mieć żywą choinkę na dworze :lol:

I jak drzewko przeżyło dzień w bagażniku? :D

A ja miałam robić dzisiaj aniołki i nic z tego nie wyszło. A narobiłaś mi smaka tymi główkami z masy solnej. Zamiast tego zakopałam się w papierach i nie wydaje mi się bym się przed północą odkopała. A jak się nie odkopię to jutro też w nich siedzieć będę i aniołków nie zrobię na te święta. :(

I jak drzewko przeżyło dzień w bagażniku? :D

A ja miałam robić dzisiaj aniołki i nic z tego nie wyszło. A narobiłaś mi smaka tymi główkami z masy solnej. Zamiast tego zakopałam się w papierach i nie wydaje mi się bym się przed północą odkopała. A jak się nie odkopię to jutro też w nich siedzieć będę i aniołków nie zrobię na te święta. :(

Ja w tym momencie weszłam do domu po pracy i nie wiem za co się złapać :roll: Mam masę papierzysków do przerobienia, a z drugiej strony mnóstwo sprzątania na Święta :roll: - nie wiem co pierwsze robić :-?

A świerczek nadal jest w samochodzie i zapowiada się na to, że jutro znów do pracy ze mną pojedzie, bo Marek późno z pracy wróci i znowu tata nie pomoże przy wyjmowaniu, bo zdąży pójść spać :lol: :lol: :lol:

witam towarzystwo pracoholików!!ja również wróciłam dopiero z pracy i tak dla relaksu zajrzałam Moniu do Twojego dziennika.Gratuluję Ci zakończenia kolejnego etapu budowy.Domeczek wygląda coraz bardziej okazale i prezentuje się cudownie!!U nas narazie zastój na budowie.Niecierpliwie oczekuję wejścia ekipy od kominka.mają zacząć montować jeszcze przed świętami.Ostatecznie wybrałam kominek z trawertynu i ku uciesze Pana Kominkowego będzie on robiony w macie i z ''dziurami'' .Pan stwierdził ze pierwszy raz w karierze zdarzyło mu się aby klient życzył sobie trawertyn praktycznie nie obrabiany.Zobaczymy co z tego wyniknie.....Podejrzałam w Twoim dzienniku koszty i porównałam ze swoimi .U nas magiczna trójeczka została przekroczona dawno (380000)i tak naprawdę jestem przerażona ile ta budowa jeszcze pochłonie kasy!!!serdecznie pozdrawiam

a ja dopiero przed godzina wrocilam jesli Cie to pocieszy

a jak czytam o tej Twojej choince w bagazniku to placze ze smiechu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ania, jeśli chcesz coś jeszcze na poprawę humoru, to proszę:

Moja choinka jutro znowu pojedzie ze mną do pracy, bo Marek dopiero niedawno wrócił do domu, a tata śpi i sami z Pawełkiem nie dadzą rady wyjąć :lol: :lol: :lol: :lol: A ja stwierdziłam, że jak jutro sytuacja się powtórzy, to lampki ułożę na drzewku w samochodzie i podepnę do akumulatora, a co :wink: - takiej choinki to jeszcze nikt nie miał, co nie?? :lol:

witam towarzystwo pracoholików!!ja również wróciłam dopiero z pracy i tak dla relaksu zajrzałam Moniu do Twojego dziennika.Gratuluję Ci zakończenia kolejnego etapu budowy.Domeczek wygląda coraz bardziej okazale i prezentuje się cudownie!!U nas narazie zastój na budowie.Niecierpliwie oczekuję wejścia ekipy od kominka.mają zacząć montować jeszcze przed świętami.Ostatecznie wybrałam kominek z trawertynu i ku uciesze Pana Kominkowego będzie on robiony w macie i z ''dziurami'' .Pan stwierdził ze pierwszy raz w karierze zdarzyło mu się aby klient życzył sobie trawertyn praktycznie nie obrabiany.Zobaczymy co z tego wyniknie.....Podejrzałam w Twoim dzienniku koszty i porównałam ze swoimi .U nas magiczna trójeczka została przekroczona dawno (380000)i tak naprawdę jestem przerażona ile ta budowa jeszcze pochłonie kasy!!!serdecznie pozdrawiam

Dziękuję,Beauty - czekam na Twoje foteczki z kominkiem :D :roll:

... to jest dokładnie to, co lubią tygryski:

http://www.lazienki-lux.com.pl/photo/3760.jpg

Monia tę umywaleczkę widziałem razem z tym postumentem w LM w Modlniczce na promocji za < 300 zł ! ( trzysta) Bardzo mi się podobała, ale nie kupiłem, bo sprzedawca mówił, że połowa tych umywalek przylatuje z Chin potłuczonych. Mam nawet fotki. Do tej kolekcji jest wc, bidet i podwójna umywalka na dwóch śmiesznych nogach. Ekspozycja w LM jest/była pomiędzy płytkami, a kabinami.