Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Co do mebli salonowych, jadalnianych i częściowo do kuchni (kredens, krzesła, stół, lampa), to raczej zmieniać nie będę, bo wiążą się z nimi dawne, miłe wspomnienia, a mam ich sporo - szafek, szafeczek, kredensy, krzesła, stoły i stoliki, lustra itp :roll: Choć prawdę powiedziawszy dokupiłabym chętnie ładną serwantkę 8) Koniecznie będę potrzebować trochę mebli do zabudowy w starym stylu na odcinek dosłownie 2,5-3 m dł., gdzie musi się znaleźć ukryta zmywarka, lodówka, zlewozmywak. Chyba, że ostatecznie nie zrobię kaflowego pieca, to trzeba będzie więcej mebli. No i sypialnię, łazienki i schody trzeba wyposażyć. Schody podobają mi się całe drewniane, bez kutych elementów :roll: No i podłogi - mam z tym ciągłe dylematy :roll: :roll: Salon - podobają mi się pałacowe mozaiki, ale są zbyt dostojne i kosztowne, a jakby nie było będzie przez salon przejście na taras (moze się niszczyć) :-? , deski są piękne - mam obecnie w całym domu i uwielbiam je pomimo szpar i skrzypienia :lol: :lol: Może więc będą deski :roll: Parkiet dębowy też mi się b.podoba :roll: W kuchni i wiatrołapie to już wiem co chcę (wkleiłam kiedyś w dzienniku). U góry będą raczej deski. Nadal nie wiem co zrobić ze skosami, zeby nie było płyt G-K na poddaszu:-?

Jeszcze gdyby tak ceny wkleic. :roll: :wink:

Mają te meble w KAG Szczecin http://www.kag.pl, będę w najbliższym czasie to zapytam. A z tego co pamiętam to taka mała waniliowo srebrna co mi się podobała to tak około 7tyś kosztowała :roll:

Bardzo dużo, niestety :roll: Można jednak coś podpatrzeć (dzieki takim zdjęciom) i na podstawie zdjęć zamówić w Kalwarii podobne, a w nizszej cenie. Ja moją obecną wersalkę zrobioną na kształt sofy robiłam w Kalwarii jakieś 5 lat temu za niecałe 2tys. i jestem bardzo zadowolona (śpimy na niej, bo póki co sypialni nie mamy). Taką samą w kształcie ma Pawełek, ale w innej kolorystyce i też jest b.wygodna i ładna. Myślę, że w cenie 7 tys. dałoby się tam kupić cały zestaw - pewnie nie tej jakości, ale kto wie :roll:

Dzień Dobry 8)

Pani Moniko życzę spełnenia, choć jednego marzenia i zdrowia obowiązkowo. I wszystkim paniom zaglądającym tu również tego życze. Czytam lektury Waszych dzienników (pamiętników) z budowy. Naprawdę z Was dobre literatki hehe :p ...i dowiaduję sie że MĄŻ to taki małż (skorupiak) potrzebny do ocieplenia pokoju, wkopania drzewka, masowania i drapania plecków za kare hehe :p Myślę że nie pasuje ten MAŁŻ do Was, bo nie chcecie być małżycami :D ...lepiej mówicie 'mój tygrysek' 'mój lefek' albo LEONSIO hehe :p no bo żona tygryska to tygrysica, a żona Leonsia - Isaura :D Myśle że w głębi duszy wolałybyście Leonsia haha.

PS. P.Moniko. Wiem już, dlaczego tak wieje wiatr w Chrzanowie. Bo im większe (...) tym musi mocniej wiać, żęby urwać. Nara sąsiadka. :D

Justyś, ten pierwszy zestaw mi się bardziej wygodny wydaje 8)

monia na nim to jak chyba na chmurce się siedzi jest po prostu bosko wygodny!!! :roll: tylko te firanki na dole mi przeszkadzają.

Mnie firanki w ogóle nie przeszkadzałyby gdybym tylko taką miala :lol: :lol: Już sobie wyobrażam tę chmurkę w moim salonie :roll:

ale doktor nam tu analize zrobil

meble piekne

ale czemu mnie tak leb boli? :roll: :roll:

:lol:

Nie wiesz czemu? Z niewyspania :lol:

tak tak akurat z niewyspania

:lol: :lol: :lol:

T może z wczorajszego bojowego nastawienia do Dejwa http://img504.imageshack.us/img504/355/gunsmiliebj7.gif

I dzisiaj wyrzuty sumienia som :wink: