Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Anuś, puknij mnie jutro, żebym nie zapomniała, to pogadamy o tych papiurach :x

Sorki Moniu, że u Ciebie prywatę uprawiamy, ale te spotkania muratorowe.... :wink: Nitubaga taka fajna kobitka jest :lol: :lol:

Strasznie ciężko mi się klawiaturę obsługuje :oops:

a Nitubaga to o własnych siłach do domu wróciła??

Bo coś mi tu...

... śmierdzi? :o

Niestety wróciła o własnych siłach :evil: Bumem przybyła i nie chciała zostawić :evil: Pierwszy i ostatni raz :wink:

a kiedy następny??

:lol:

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sorki Moniu, że u Ciebie prywatę uprawiamy, ale te spotkania muratorowe.... :wink: Nitubaga taka fajna kobitka jest :lol: :lol:

Bo coś mi tu...

Niestety wróciła o własnych siłach :evil: Bumem przybyła i nie chciała zostawić :evil: Pierwszy i ostatni raz :wink:

a kiedy następny??

Szybko :wink:

Bo coś mi tu...

a kiedy następny??

Szybko :wink:

dobrze, że blisko macie do się 8) :wink:

Moniczko a widziałaś kiedyś czarną różę?

http://freenet-homepage.de/liliw/rose/b1b.JPG

co Ty na to??

ja jestem troszkę zdezorientowana..

będzie to rosnąć w takim zwykłym ogródku??

Widziałam, ale tylko na fotkach z allegro i nie moim zdaniem nie będzie na żywo zbyt atrakcyjna. Ja tam w kwiatach wolę bardziej żywe kolorki. Aniu, czytałam gdzieś w Twoich wypowiedziach, że lubisz fiolet w ogrodzie/ kwiatach. Powiem Ci, że widziałam piękny ogród z nasadzeń kwiatów w kolorach czerwieni i fioletu - bardzo ładnie to wyglądało. No i buddleja by pasowała wtedy :lol:

u mnie juz i tak są wszystkie kolory, nie uzyskam tego co chciałam...

ale tak mi jest dobrze, zresztą i tak większość to krzewy a nie kwiaty 8)

buduleja i tak będzie pasować, tylko trzeba ja dobrze wkomponować 8)

ale najpierw muszę zobaczyć, jak to wygląda i jak szybko rośnie u Ciebie :wink:

Szybko rośnie, szybko, tylko zastanawiam się jaki kolor by Ci się podobał najbardziej - fioletowy, ciemny fiolet, purpurowy, czy biały:wink: Jeśli już i tak masz kolorowo to będzie kazdy chyba dobry - przynajmniej masz kontrasty, które powodują, że ogród nie będzie monotonny jak u mnie. Ja zaplanowałam wszystko w różach, fioletach, niebieskich i bieli, ale i tak pokusiłam się na żółte azalie :lol:

A wracając do Twojej nowej miłości - hortensji, to powiem Ci, że piękne olbrzymie sadzonki są tam gdzie ostatnio kupowałam w Libiążu i nie są drogie jak na tak duze sadzonki, bo jedyne 19zł. Jak będziesz chciała, to tam podjedziemy :wink:

Nawet nie mów - wyobrażam sobie jaka musiała być piękna. Moja sąsiadka ma olbrzymią hortensję, która ma jakieś 2 m wysokości i tyle samo, a nawet więcej szerokosci :o :o Nigdy czegoś takiego nie widziałam, choć hortensji dużo oglądałam. A tak w ogóle w tych krzewach zakochałam się kilka lat temu w Kołobrzegu, gdzie w prawie każdym ogrodzie rosną i też są olbrzymie, bo tam mają wyjątkowo dobry dla siebie klimat :D

KONIECZNIE :D

Znalazłam fajną stronkę z katalogiem roślin - są tu niemal wszystkie najładniejsze drzewa i krzewy z opisami i fotkami. Wrzucam, bo może skorzystacie.

http://www.kurowski.pl/pl/katalog.php

A tu bezpośrednio do liściastych - b.dużo kwitnących:

http://www.kurowski.pl/pl/katalog.php?action=lisciaste&nazwy=1

Szybko rośnie, szybko, tylko zastanawiam się jaki kolor by Ci się podobał najbardziej - fioletowy, ciemny fiolet, purpurowy, czy biały:wink: Jeśli już i tak masz kolorowo to będzie kazdy chyba dobry - przynajmniej masz kontrasty, które powodują, że ogród nie będzie monotonny jak u mnie. Ja zaplanowałam wszystko w różach, fioletach, niebieskich i bieli, ale i tak pokusiłam się na żółte azalie :lol:

A wracając do Twojej nowej miłości - hortensji, to powiem Ci, że piękne olbrzymie sadzonki są tam gdzie ostatnio kupowałam w Libiążu i nie są drogie jak na tak duze sadzonki, bo jedyne 19zł. Jak będziesz chciała, to tam podjedziemy :wink:

a mają szansę na kwitnienie w tym roku?

pewnie nie, bo młode te sadzonki..

jak tak dalej pójdzie to mi się lista na kolejną stówę uzbiera i mąż mnie wyrzuci z chaty na mur beton 8)

8) 8) 8) 8)