Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam :roll: new image... odzwierciedlenie duszy hmmm... spoko nawet doctorkowi się też podoba :wink: :wink: p. Moniko jak pani zrobi te cudeńka wokoło dworku , to tą różdżkę bedę chciał pożyczyć OK ... ale z tym 19 wiekiem to pani pojechała po bandzie :roll: :roll: przecież wtedy nie było nawet pradu nie mówić o TV albo laptopku aaa szkoda gadać :wink: tu i teraz OKKKKK :wink: :wink:

ale tak mi jakoś w duszy grają te zamierzchłe czasy :lol: :roll:

różdżkę pożyczę, nie ma sprawy :wink: a co będziesz wyczarowywał?

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hmm, atłasowe pantofelki na odpowiednich obcasach posiadam (jeszcze ślubne - ciekawe czy w nie wejdę? :wink: ), długich sukienek i kapeluszy u mnie dostatek, tylko z gorsetem mógłby być problem. W ostateczności ubiorę sukienkę empirową - w końcu to też XIX wiek był - a nie zostało sprecyzowane czy ma to być początek czy koniec tego wieku :wink:

Co do koni, to myślę, że Monia zgodzi się jednak na te mechaniczne :D Prawdziwe mogłyby napaskudzić przed gankiem.

Hmm, atłasowe pantofelki na odpowiednich obcasach posiadam (jeszcze ślubne - ciekawe czy w nie wejdę? :wink: ), długich sukienek i kapeluszy u mnie dostatek, tylko z gorsetem mógłby być problem. W ostateczności ubiorę sukienkę empirową - w końcu to też XIX wiek był - a nie zostało sprecyzowane czy ma to być początek czy koniec tego wieku :wink:

Co do koni, to myślę, że Monia zgodzi się jednak na te mechaniczne :D Prawdziwe mogłyby napaskudzić przed gankiem.

zgadzam się na mechaniczne, bo stodoły ni mam dla żywych :lol: :lol: Suknie -piękne są i te z początku i te z końca wieku, więc daję wolną rękę :wink: Atłasowe pantofelki jak najbardziej mile widziane :D

Dorfi, Ty też z tych z 'inną' duszą, jak widzę :lol: :lol:

Możemy się pośmiać, ale na innym forum, związanym z XIX wiekiem postanowiłyśmy zrobić ogólnopolski zjazd w sukienkach z epoki. A jak się zjazd skończył? Przyjechało bardzo mało osób i tylko jedna miała sukienkę typowo z epoki (ja niestety ograniczyłam się do stylizowanej).

Nawiasem mówiąc zjazd odbył się właśnie w Chrzanowie w ogrodzie u jednej z dziewczyn. :D Impreza była za to wyśmienita :D