Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Po poradę przyszłam. Monstera mi zachorowała. Stoi na klatce schodowej, bo w mieszkaniu już mi się nie mieściła, ale dobrze jej tam było (od 2 lat już tam stoi). A teraz zaczęła chorować. Połowę liści już jej obcięłam i myślałam, że koniec problemu a tu zaczęły chorować następne.

http://widget.slide.com/rdr/1/1/4/S/280000000e282d26/1/128/7Kd6oF1LwD9XYI253metY-WMe12pK2EI.jpg

http://widget.slide.com/rdr/1/1/4/S/280000000e2833c5/1/143/2V9eHyg35T9Y5L0UMaEcGBGzjpqazqO4.jpg

Przemarzła czy grzyb ją jakowyś żre?

Jak tak dalej pójdzie to do nowego domu zawiozę tylko doniczkę :cry:

Myślę, że zmarzła. Monstera lubi temp. w okolicach 18 - 20'C, a pewnie na klatce schodowej było zimno.

Monia witam Cie serdecznie.

Hmmm... gdzies sie mi przeczytalo, ze - szydelkujesz?

Tak, ale ostatnio rzadko mam na to czas, więc mam sporo pozaczynanych rzeczy i nie mogę ich skończyć :-? Biorę zapasy serwetek na ferie, to może coś wieczorami przy kominku podziubię :lol:

Elfieeeeeeeee gdzie jestes????????????????????

Jestem, jestem :lol: Wczoraj mnie nie było, bo poimprezowałam z koleżankami do późna, a później jakoś ...hmmm ... zmęczona byłam :lol:

dzisiaj niestety od rana nie było netu :evil:

no i teraz mi się udało, więc szybko nadrabiam zaległości. Biegnę zobaczyć co u Was :wink:

Oczywiście z okazji soboty życzę wszystkim duuuuuuuuużo wypoczynku :D

Ja postanowiłam, że przez weekend NIC nie będę robiła, NIC absolutnie :lol: Idę teraz poleżeć z latopem w rękach :wink:

Elfieeeeeeeee gdzie jestes????????????????????

Jestem, jestem :lol: Wczoraj mnie nie było, bo poimprezowałam z koleżankami do późna, a później jakoś ...hmmm ... zmęczona byłam :lol:

dzisiaj niestety od rana nie było netu :evil:

no i teraz mi się udało, więc szybko nadrabiam zaległości. Biegnę zobaczyć co u Was :wink:

Oczywiście z okazji soboty życzę wszystkim duuuuuuuuużo wypoczynku :D

Ja postanowiłam, że przez weekend NIC nie będę robiła, NIC absolutnie :lol: Idę teraz poleżeć z latopem w rękach :wink:

i to jest dobre podejście :lol: :lol:

dzien doberek :D

Nicnierobienie to ja cały czas praktykuję :lol:

Ale niestety, będę musiała Was opuścić na 2-3 godzinki i jakieś porządki porobić. Bo jak mąż wróci z pracy to posądzi mnie o ...nicnierobienie :lol: :lol: :lol: