Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

OK, tylko czy to miały być niskie, czy pnące? Kompletnie już nie pamiętam. Mogę od nowa coś polecić, ale nie wiem jakiej wielkości miały być :roll: :roll:

Jeśli pnące, to mogą być Rosarium - koralowa (wpadająca w róż), piękna jest również Elfie (biała wpadająca w zieleń), Eden Rose (kremowo różowa). Jeśli chcesz pnące w donicy, to trzeba duuużą donicę i mocne okrycie na zimę. Co do niskich to może być Biedermaier - cudowna róża do donic/ na patio.

OK, tylko czy to miały być niskie, czy pnące? Kompletnie już nie pamiętam. Mogę od nowa coś polecić, ale nie wiem jakiej wielkości miały być :roll: :roll:

Jeśli pnące, to mogą być Rosarium - koralowa (wpadająca w róż), piękna jest również Elfie (biała wpadająca w zieleń), Eden Rose (kremowo różowa). Jeśli chcesz pnące w donicy, to trzeba duuużą donicę i mocne okrycie na zimę. Co do niskich to może być Biedermaier - cudowna róża do donic/ na patio.

Znalazlam, ale teraz mi tu inne podajesz... :D 8)

Monia, sorki za zaśmiecanie komentarzy ale na FM żony znalazłem inspiracje do łazienki i od razu przyszłaś mi do głowy. Rzuć okiem:

http://i274.photobucket.com/albums/jj245/dandi1979/6a00e554d7b8278833010536f12d06970c-.jpg

http://i274.photobucket.com/albums/jj245/dandi1979/6a00e554d7b8278833010536e748d2970b-.jpg

monia ten kącik biesiadny zaplanowany u ciebie to istne cudo, takie baśniowe miejsce gdzie sie mozna schowac i posiadziec delektując się zapachem calego ogrodu - bo widząc twoje zamilowanie do roślin to ogród będzie napewno wyjątkowy taki (wyobrażam sobie) romantyczny i z duszą....

A nawiasem mowiąc ten numer w kwiaciarni też ciekawy :o :o :wink: odnioslas wrażenie ze dostalas prezent z sympatii czy faktycznie kobieta z jakiegos powodu chciala zebys sobie poszla??? :o :o :o :) :)

A te inspiracje łazienkowe wklejony nad moim postem to jest to o czym ja marzyłam od zawsze - u mnie az tak symaptycznie nie wyszło (i romantycznie) ale za ciebie trzymam kciuki. Gdybym jeszcze raz budowala dom to zaplanowalabym sobie pokuj kąpielowy z wyjsciem na ogród :D :D :D

Gość justyna_m
Monia, sorki za zaśmiecanie komentarzy ale na FM żony znalazłem inspiracje do łazienki i od razu przyszłaś mi do głowy. Rzuć okiem:

http://i274.photobucket.com/albums/jj245/dandi1979/6a00e554d7b8278833010536f12d06970c-.jpg

http://i274.photobucket.com/albums/jj245/dandi1979/6a00e554d7b8278833010536e748d2970b-.jpg

:o :o :o

piękne te łazienki a właściwie salony kąpielowe :wink:

szkoda, że mam taką małą łazienkę ... wstawiła bym sobie wannę wolnostojącą troszkę w innym stylu tylko

ale dla moni jak znalazł :D

Dandi - dzięki :D :D :D :D Cudowne ta łazienki :roll: :roll: Piękne :roll: :roll:

Dzień dobry z rana!Moniu wy obrażam sobie jak pięknie Twój ogród będzie wygladał,jak te wszystkie kwiaty zaczną kwitnąc :o :o :o Ciekawi mnie jakie masz drzewa owocowe?

Mam w sumie sporo drzewek owocowych:

- 2 stare jabłonie o nieznanej, nazwie, ale przepysznym smaku jak malinówka :D

- 2 brzoskwinie Reliance i Red Haven,

- 2 czereśnie - Burlat i Vega,

- 2 grusze - Faworytka i Konferencja,

- 1 śliwę Cacanska Lepotica szczepioną na Wangenheimie (powinna być niższa niż te szczepione na ałyczy) i 1 wiśnię Pandy (odmiany, które nie potrzebują zapylacza).

Z owocowych nasadzeń ma też 4 krzewy borówek amerykanskich -Bluecrop, Herbert, Bluejay i Chandler, 2 agresty pienne, porzeczki, aronię, winorośle w 4 gatunkach: Iza Zaliwska, Fredonia, Shuyler, Swenson Red.

(mam nadzieję, że dobrze pamiętam, choć nie jestem tego pewna, bo za dużo tych wszystkich roślin mam do zapamiętania):roll:

Gość justyna_m
Dzień dobry z rana!Moniu wy obrażam sobie jak pięknie Twój ogród będzie wygladał,jak te wszystkie kwiaty zaczną kwitnąc :o :o :o Ciekawi mnie jakie masz drzewa owocowe?

Mam w sumie sporo drzewek owocowych:

- 2 stare jabłonie o nieznanej, nazwie, ale przepysznym smaku jak malinówka :D

- 2 brzoskwinie Reliance i Red Haven,

- 2 czereśnie - Burlat i Vega,

- 2 grusze - Faworytka i Konferencja,

- 1 śliwę Cacanska Lepotica szczepioną na Wangenheimie (powinna być niższa niż te szczepione na ałyczy) i 1 wiśnię Pandy (odmiany, które nie potrzebują zapylacza).

Z owocowych nasadzeń ma też 4 krzewy borówek amerykanskich -Bluecrop, Herbert, Bluejay i Chandler, 2 agresty pienne, porzeczki, aronię, winorośle w 4 gatunkach: Iza Zaliwska, Fredonia, Shuyler, Swenson Red.

(mam nadzieję, że dobrze pamiętam, choć nie jestem tego pewna, bo za dużo tych wszystkich roślin mam do zapamiętania):roll:

monia to szkicuj plan ogródka i zapisuj co gdzie sadzisz ... pewnie masz coś takiego?? :wink: nie wierzę, że nie :D

monia ten kącik biesiadny zaplanowany u ciebie to istne cudo, takie baśniowe miejsce gdzie sie mozna schowac i posiadziec delektując się zapachem calego ogrodu - bo widząc twoje zamilowanie do roślin to ogród będzie napewno wyjątkowy taki (wyobrażam sobie) romantyczny i z duszą....

do takiego zmierzam, a co bedzie, to się okaże :lol: Na razie tam palimy ognisko i grillujemy, ale do etapu jaki chciałabym osiągnąć baaaardzo daleka droga :roll: