Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja kupiłam ostatnio anturium o białych kwiatach (jest w dzienniku na fotkach) - super się ma póki co. Oprócz tego mam całą masę różnorakich storczyków, dracenę, szeflerę, domowego hibiskusa i na parapecie w kuchni fiołeczki :D Wszystkie absolutnie niekłopotliwe :D

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja kupiłam ostatnio anturium o białych kwiatach (jest w dzienniku na fotkach) - super się ma póki co. Oprócz tego mam całą masę różnorakich storczyków, dracenę, szeflerę, domowego hibiskusa i na parapecie w kuchni fiołeczki :D Wszystkie absolutnie niekłopotliwe :D

O widzisz... Kiedys moja mama dostala od tesciowej w prezencie anturium (jezyk tesciowej :lol: :lol: :lol: ), czerwone. Bylo swietne, bo ciagle kwitlo i w tych siermieznych czasach moglam nauczycielkom dawac anturium ciete na wszelkie okazje. Dalo sie latwo rozsadzac i bylo niezniszczalne. :roll: Storczyki to dobry pomysl (chociaz moja mama narzeka, ze trudno sie u niej chowal), tej szeflery nie znalam, teraz ja sobie obejrzalam... Fiolki oczywiscie sa super tez. No... To mi poprawilas humor... :wink:

Oooo, przepraszam - u nas w szkole mamy cudowne paprocie, któych nam każdy zazdrości. Kupiłam je 5 lat temu jako rachityczne malizny, uplotłam kwietniki ze sznurka i zawisiliśmy wzdłuż korytarza na parterze. Obecnie stanowią potężne, zwieszające się rośliny, które rozdzieliliśmy imamy również podobnie ukwiecony górny korytarz :D Ja mam w gabinecie 2, sekretariat 1, w salach po 2-3 :roll: Paprotkowa szkoła :lol: :lol: Są też inne, ale już bardziej biurowe :lol: :lol: - juki, draceny, kaktusiki i takie tam parapetówy :wink: :lol:

Nie mamy nic takiego :lol: :lol: Od 6 lat kupuję rośliny do środka i na zewnątrz. Jeszcze 6 lat temu przed budynkiem rosła kiepska trawa i chwasty, po kątach składowane były jakieś stare cegły (nie wiem po co :o ), a teraz mamy naprawdę pięknie :D Wszyscy pracownicy obsługi wzięli sobie do serca dbanie o zieleń i muszę przyznać, że mają do tego rękę :wink: Na dodatek tyły ogrodu szkolnego porastają stare brzozy, poza terenem szkoły znajduję się łąki i dziki park ze starodrzewem - tam mój dworek prezentowałby się dopiero pięknie :roll:

Heloł ;)

Monisiu przyszlam powiedziec ze nie bedzie mnie u siebie w komentarzach i w dzienniku, bo zostalam namierzona w pracy....

wije sie teraz, bo nie wiem co zrobic :-?

ale do Ciebie bede zagladac..

moze zmienie nicka, zaloze nowe komentarze

coś podobnego :o jak się to stało :o ?napisz lepiej na priv :roll:

A żurawek nikt nie lubi :roll:

http://img244.imageshack.us/img244/7042/ogrod300520082pp0.jpg

http://img238.imageshack.us/img238/694/zurawkaheuchera2he6.jpg

http://www.ogrod-gardener.pl/1/1/13/zurawka_heuchera.php

pooglądajcie na przykład tu http://www.plantpol.com.pl/strony/1/i/484.php

niezwykle wdzięczne roślinki i całej masie odmian. Mam do nich słabość, tylko coś ostatnio moja mama rządzi w moim ogrodzie i nie podziela niestety mojej miłości do tych wdzięcznych roślinek :cry: