Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W takim razie ja w podziękowaniu wszystkim, zwłaszcza tym, którzy nie mają przekonania do piwonii:

"]http://img179.imageshack.us/img179/9194/florapiwoniaczerwpusta2rm1.jpg

http://img360.imageshack.us/img360/426/florapiwoniapustaczerw3sy4.jpg

odmiana Marechal Mac Mahon (Calot, 1867) Syn. Augustin d'Hour

Czyż to nie jest cudowny kwiat??

Do piwonii to ja miałam miłość od zawsze, w zasadzie wcześniej niż do róż. Mam też sympatyczne wspomnienie z czasów 7-latki...

Był dzień zakończenia roku w szkole muzycznej.

Mama została "ściągnięta" do pracy i nie mogła iść ze mną, ani też nie zdążyła mi kupić bukietu róż dla mojej ukochanej Pani, więc dała mi pieniądze na tenże zakup. Idąć przez Rynek, koło "zielonych budek" zatrzymałam się celem zakupu różanego bukietu, ale gdy ujrzałam w wiadrze różowe i białe piwonie, to nie mogłam się oprzeć ich urokowi. Dokonałam szybkiej kalkulacji kosztów... - kwiat znacznie piękniejszy niz jakiekolwiek inne kwiaty (tak mi się wówczas wydawało), pachnacy, tańszy niż róże (więc kupię ich więcej, a Pani zasługiwała na wszystkie kwiaty świata). Co zrobiłam?? Oczywiście kupiłam całe wiadro tych piwonii :o :o :o Ledwie doszłam z tymi kwiatami do szkoły, bo ciężko i nieporęcznie mi się niosło :lol: Pani była zachwycona, bo od wszystkich dostawała róże, gerbery, goździki, a tu taaaaaaaki bukiet :roll: :roll:

Niestety w domu mi się oberwało :-? Mama była załamana - co Pani sobie pomyśli... kwiatki z ogródka przyniosłam, to wielce niestosowne, itp, itd :cry: A mnie te kwiaty tak mocno ścisnęły za serce :roll: