Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Monisiu, a wiesz mnie to sie jeszcze okrutnie podobają mieczyki. 8)

http://www.streemo.pl/Image/29820_m.jpg

Zapewne są tacy, którym kojarza się z kwiatem cmentarnym, ale ja widocznie jakis odmieniec jestem. :roll: :lol: :lol:

Pierwsze słyszę, że cmentarne :roll: Widocznie odmieniec jestem jak i ty :wink:

Właśnie tłumaczyłam małżowi, że moje ulubione kwiaty od dawien dawna to peonie i mieczyki :D

I jeszcze jeden drobny tym razem, kwiatek (też cebulkowy) - nieco podobny do mieczyka - taka jego miniaturka - pomarańczowe kwiaty, ciemnozielone łodyżki i zawsze sporo ciemnych pączków na końcach. Kto wie o czym myślę :roll: Zupełnie nie mogę przypomnieć sobie jego nazwy :-?

O, to dokładnie jak ja :lol:

a tamte mieczykopodobne o których pisałam powyżej w końcu znalazłam wśród cebulowych :oops: a nazywa się krokosmia ogrodowa, montbrecja, cynobrówka, mały mieczyk

http://img220.imageshack.us/img220/5505/montbrecjakrokosmiadt1.jpg

wam się też podobają ?

ja tez sie zastanawiam nad bialym salonem ;)

tylko troche zimnawo moze byc :roll:

ja miałam przez kilka lat malowany na biało pokój - podobało mi się, ale z czasem zmieniłam zdanie - wolę biały - ecru (bbbbbb.jasny ecru), bo jest cieplejszy, a to, że nie jest biały widać w zasadzie przy białym suficie :wink: Taki będę miała kolor w salonie.

ja tez sie zastanawiam nad bialym salonem ;)

tylko troche zimnawo moze byc :roll:

ja miałam przez kilka lat malowany na biało pokój - podobało mi się, ale z czasem zmieniłam zdanie - wolę biały - ecru (bbbbbb.jasny ecru), bo jest cieplejszy, a to, że nie jest biały widać w zasadzie przy białym suficie :wink: Taki będę miała kolor w salonie.

To, co mowisz, to tez jest bialy, tylko tzw. off-white. Bieli wbrew pozorom jest bardzo wiele.

To Anja rob te bialy salon i wklejaj do dziennika jakich wiele, czekamy z niecierpliwoscia... :wink: