Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czesc :D .

Widzę żę byłaś wczoraj na działeczce ale było pięknie prawda?

Ubrałam dziewczynki,psa na smycz i z nogi na działkę podreptałyśmy.Ale pogoda.Nie chciało mi się wogóle wracac do domu.Namawiam mojego mężusia żeby mi chociaż murek na wiosne wymurował - mogłabym już sadzic rośliny (kręci nosem) :-?

Dlaczego on nie rozumie że później jak się wprowadzimy będzie pięknie :D

PS.Wyczytałam że wykupiłaś już wszystkie roślinki. Pani tak Ciebie polubiła że nawet gratisy dostajesz :wink:

Aha jeszcze jedno też myślałam nad bukszpanami.U mnie będą napewno.(przeróżniaste formy i,lub wzdłuż jakieś scieżki).

Cały czas zastanawiam się co dac przy płocie?

U nas będzie droga równiez z boku.Ale tylko taka dojazdowa nie ruchliwa.A z przodu dojazdowo-deptakowa (słowa gminy).

Czesc :D .

Widzę żę byłaś wczoraj na działeczce ale było pięknie prawda?

Ubrałam dziewczynki,psa na smycz i z nogi na działkę podreptałyśmy.Ale pogoda.Nie chciało mi się wogóle wracac do domu.Namawiam mojego mężusia żeby mi chociaż murek na wiosne wymurował - mogłabym już sadzic rośliny (kręci nosem) :-?

Dlaczego on nie rozumie że później jak się wprowadzimy będzie pięknie :D

PS.Wyczytałam że wykupiłaś już wszystkie roślinki. Pani tak Ciebie polubiła że nawet gratisy dostajesz :wink:

:lol: Kupuję roślinki po trochu, bo chciałabym choć troszkę zagospodarować teren poprawej stronie budynku. Zdjęcia z działki właśnie zmniejszam i zaraz będą w dzienniku. Pięknie było, to prawda, ale dzisiaj pogoda paskudna :-?

Aha jeszcze jedno też myślałam nad bukszpanami.U mnie będą napewno.(przeróżniaste formy i,lub wzdłuż jakieś scieżki).

Cały czas zastanawiam się co dac przy płocie?

ja uwielbiam bukszpanowe żywopłoty i obwódki dla róż, czy rabat bylinowo - iglakowo - różanych, dlatego u mnie ich będzie sporo. Część z nich mam ze starego ogrodu, część kupionych, a część z własnego sadzonkowania. Potrzebuję jeszcze dużo, ale stopniowo dojdę do celu :lol:

U nas będzie droga równiez z boku.Ale tylko taka dojazdowa nie ruchliwa.A z przodu dojazdowo-deptakowa (słowa gminy).

to całkiem podobnie jak u nas :wink: Nasza droga przed domem, to ślepa ulica dojazdowa do posesji, a z boku, po lewej stronie domu mamy drogę dojazdową do pól - działek rolnych, które nas otaczają.

Co dać przy płocie? Od której strony - Twojego ogrodu, czy drogi?

Zdjęcia z działki właśnie zmniejszam i zaraz będą w dzienniku. Pięknie było, to prawda, ale dzisiaj pogoda paskudna :-?

Monia czemu bawisz się w zmniejszanie fotek na ImageShack, czy nie korzystasz z funkcji resize image? Chyba, że coś kadrujesz, to wtedy tak :wink:

Zdjęcia z działki właśnie zmniejszam i zaraz będą w dzienniku. Pięknie było, to prawda, ale dzisiaj pogoda paskudna :-?

Monia czemu bawisz się w zmniejszanie fotek na ImageShack, czy nie korzystasz z funkcji resize image? Chyba, że coś kadrujesz, to wtedy tak :wink:

Ja nie zmniejszam na image :wink: Zmniejszam rozmiar zdjęć, żeby się szybko ładowały poprzez menager picture.

Ciężko to będzie opisac.

Sąsiad po lewej stronie będzie oddzielony drogą a poza tym jeszcze ciut dalej ponieważ musiał się oddalic od lini -prądu tzn nie będziemy sobie zaglądac do okien :wink: .Od tej strony będę miała wykusz a w niej jadalnie więc chyba będzie lepiej jak nie będę zasłaniac widoku wysoką rośliną.Myślałam o karłowatych iglakach,drzewiastych różach-ale nie przy samych oknach.Brakuje mi jednak jakiegoś "tła" dla płotu.?Widok póki co ładny pola,krzaczki dalej jezioro.

Z tyłu jest pole - myślałam o wyższych krzaczkach,jakiś drzewkach.

Po prawej jest już sąsiad od nas 3 m.Ale będę miała tam garaż(on też).A od domu do końca ogrodu przy wspólnym płocie chyba dam wiesz taki drewniany parawan(zapomniałam jak to się nazywa) :oops:

Jak myślisz Monisiu będzie lepiej jak dam przy płocie jakiś żywopłot a przy nim już wymarzone roślinki.?Czy może właśnie z tych rośin pokombinowac żywopłot?

Ciężko to będzie opisac.

Sąsiad po lewej stronie będzie oddzielony drogą a poza tym jeszcze ciut dalej ponieważ musiał się oddalic od lini -prądu tzn nie będziemy sobie zaglądac do okien :wink: .Od tej strony będę miała wykusz a w niej jadalnie więc chyba będzie lepiej jak nie będę zasłaniac widoku wysoką rośliną.Myślałam o karłowatych iglakach,drzewiastych różach-ale nie przy samych oknach.Brakuje mi jednak jakiegoś "tła" dla płotu.?Widok póki co ładny pola,krzaczki dalej jezioro.

Z tyłu jest pole - myślałam o wyższych krzaczkach,jakiś drzewkach.

Po prawej jest już sąsiad od nas 3 m.Ale będę miała tam garaż(on też).A od domu do końca ogrodu przy wspólnym płocie chyba dam wiesz taki drewniany parawan(zapomniałam jak to się nazywa) :oops:

Jak myślisz Monisiu będzie lepiej jak dam przy płocie jakiś żywopłot a przy nim już wymarzone roślinki.?Czy może właśnie z tych rośin pokombinowac żywopłot?

Jak zrobisz żywopłot z bukszpanu to byłoby ładnie - nie rośnie zbyt mocno jak np.thuje, jest zimozielony, można ciąć do woli, a wszelkie kwitnące rośliny na jego tle pięknie się prezentują :wink:

a parawan to pewnie pergola?