Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Monia, ja teraz dopiero przeczytalam jaki z Ciebie gornik z kilofem, no to strasznie wspolczuje tego wysilku zeby posadzic jakias rosline :-?

Mam z tym kłopot, mówię Ci :roll:

Dzisiaj połowę popołudnia spędziłam na wkopaniu 6 malutkich roślin - udało mi się zakopać 5 trzmielin i jedną tuję kulistą danica, ale namachałam się :roll: sporo.

Na oliwie podsmażyć duuużo świeżej szałwi, potem dorzucić cebulkę pokrojoną w kostkę i też podsmażyć.

Wrzucić wątróbkę drobiową podziabcianą w drobne kawałeczki, ok. 1x1 cm (chyba że kto umie ją pokroić - mi wychodzi podziabciana :lol: ) i smażyć dalej.

Można wrzucić parę pieczarek też pokrojonych w kostkę i smażyć.

Potem pokrojonego pomidora obranego ze skórki i... smażyć :lol:

W sumie tego smażenia to z pól godziny.

Na koniec wrzucić śmietanę, wymiąchać i podgrzać jeszcze chwilę :lol: Jeśli bardzo gorąco, można nie podgrzewać.

Polać makaron, posypać natką pietruszki. Bez sera (no chyba, że kto lubi bardzo :wink: )

Na ok. 20 dag wątróbki, biorę 1 cebulę, 2-3 małe pieczarki, 1 średniego pomidora, kubeczek (mały) śmietany. Ale ogólnie to proporcje wg smaku :wink:

Na oliwie podsmażyć duuużo świeżej szałwi, potem dorzucić cebulkę pokrojoną w kostkę i też podsmażyć.

Wrzucić wątróbkę drobiową podziabcianą w drobne kawałeczki, ok. 1x1 cm (chyba że kto umie ją pokroić - mi wychodzi podziabciana :lol: ) i smażyć dalej.

Na koniec wrzucić śmietanę, wymiąchać i podgrzać jeszcze chwilę :lol: Jeśli bardzo gorąco, można nie podgrzewać.

Polać makaron, posypać natką pietruszki. Bez sera (no chyba, że kto lubi bardzo :wink: )

Na ok. 20 dag wątróbki, biorę 1 cebulę, 2-3 małe pieczarki, 1 średniego pomidora, kubeczek (mały) śmietany. Ale ogólnie to proporcje wg smaku :wink:

brzmi zachecajaco, ale nie jestem pewna czy Dejw nie wyczuje tej watrobki :wink:

brzmi zachecajaco, ale nie jestem pewna czy Dejw nie wyczuje tej watrobki :wink:

Bardzo trudno ją wyczuć, ale jak całkiem odmówi możesz mu zapodać na szybko makaron z samą oliwą i bazylią :lol: Też rewelacja :wink:

dla mojego małża obiad bez mięsa (oprócz piątku) to nie obiad :-?

ja uwielbiam makaroniki, ryż z jabłuszkami albo truskawkami, naleśniczki, racuszki, kluseczki...

dla niego to za słodkie :roll:

ale do makaronu zawsze można mięska dorzucić, nie...

zapisuję Wasze przepisiki 8)

Aniu, tamten pierwszy pąk już w pełni rozkwitu i teraz drugi zaczyna kwitnąć :D Dobrze byłoby ją wsadzić, bo ja ją odpowiednio przycięłam, żeby pobudzić do rozrastania i jak wsadzisz do gruntu, to szybko zacznie się rozkrzewiać i puszczać nowe pędy, a w donicy nie.

no, to zobaczymy jutro na tą pogodę czwartkową 8)

mi pasuje tak po 10tej do Cieie zawitać, bo po 9tej mam autobusa z Myślachowic, to z 15 minut do Chrzanowa, i dojść powoli do Twoich włości to tak z 30 minut.... :wink:

Właśnie skończyłam pestkowanie wiśni do nalewki :roll: . Już zalana spirytusem idzie do ciemnego miejsca na 6 tygodni :wink: Na razie z 1kg, bo tylko tyle wiśni mi się udało dzisiaj kupić. Jutro następne 2kg.

http://img182.imageshack.us/img182/769/winiwkaab6.jpg

Aniu, w takim razie jesteśmy umówione. Gdyby była brzydka pogoda, to przekładamy na inny dzień? Wyślę Ci na priv mój nr kom., żebyśmy miały kontakt.

Właśnie skończyłam pestkowanie wiśni do nalewki. Już zalana spirytusem idzie do ciemnego miejsca na 6 tygodni :wink: Na razie z 1kg, bo tylko tyle wiśni mi się udało dzisiaj kupić. Jutro następne 2kg.

http://img403.imageshack.us/img403/6806/winiwkavd2.jpg

Aniu, w takim razie jesteśmy umówione. Gdyby była brzydka pogoda, to przekładamy na inny dzień? Wyślę Ci na priv mój nr kom., żebyśmy miały kontakt.

spirytus w tle widzem 8)

:lol: :lol: :lol: :lol:

gdzieś isę u kogoś w wątku przewinął ostatnio :wink:

jak będzie padać, to może piątek?

wyślij, jutro Ci podam mój, bo teraz to już łoże mnie wzywa :lol:

jutro przed 6tą trzeba wstać żeby na te badania dojechać :roll: