Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

popadam w kompleksy, bo własnie mi się pieką 53szt.pączków, które zamierzamy zjeść w czwórkę :oops: :roll:
dobry wieczór misis Monik :roll: :roll: jakby czasem zostało to te 3 dla doctorka :wink: :wink: zobaczym co za kucharka z misis Monik :wink: http://www.wrzuta.pl/images_2/audio.gif

Już nic nie zostało, bo obdzieliłam tatę i zaniosłam trochę do pracy :oops:

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiecie co ... ja od wczoraj nie najlepiej się czuję na żołądku po tych pączkach. Za ciężkie, za tłuste. Na jakiś czas mi starczy.

Ja też nie najlepiej się czuję, również uważam, że za ciężkie i za tłuste, ale ... zjadłam chyba 5 kolejnych dzisiaj, żeby mi to złe samopoczucie przeszło (w myśl zasady: czym się strułeś, tym się lecz) :lol: :lol:

Na zimowe rozchmurzenie w dzienniku coś dla oka, a tutaj coś dla nastroju:lol: :

+30°C Polacy śpią bez żadnego nakrycia. Amerykanie zakładają swetry. Mieszkańcy Miami włączają ogrzewanie.

+10°C Mieszkancy domow komunalnych w Helsinkach zamykaja okna. Lapończycy (nie mylic z Japonczykami!) sadzą kwiatki w oknach.

+5°C Lapończycy opalają się na balkonie, jeżeli słonce jest jeszcze nad horyzontem...

+2°C Włoskie samochody nie zapalają.

0°C Woda zamarza.

-1°C Oddech staje się widoczny. Czas zaplanować urlop nad morzem śródziemnym. Lapończycy jedzą lody popijajac zimnym piwem.

-4°C Kot wchodzi pod kołdrę.

-10°C Czas zaplanować urlop w Afryce.. Lapończycy idą popływać.

-12°C Zbyt zimno na śnieg.

-15°C Amerykańskie auta nie zapalają.

-18°C Wlaściciele domów w Helsinkach włączają ogrzewanie.

-20°C Oddech staje się słyszalny.

-22°C Francuskie auta nie zapalają. Za zimno na jazdę na łyżwach.

-23°C Politycy zaczynają współczuć bezdomnym.

-24°C Niemieckie auta nie zapalają.

-26°C Z oddechu uzyskuje się materiał na budowę iglo...

-29°C Kot wchodzi pod pidżamę.

-30°C Japońskie auta nie zapalają. Lapończyk klnie, kopie w koło swojej Toyoty i zapala Ładę.

-31°C Za zimno na pocalunki - usta przymarzają do siebie. Lapońska druzyna narodowa zaczyna przygotowania do sezonu wiosennego.

-35°C Czas zaplanować dwutygodniową kapiel w gorących źródłach. Lapończycy odśnieżają dachy.

-39°C Rtęć zamarza. Za zimno by myśleć. Lapończycy zapinają ostatni guzik w koszuli.

-40°C Niemiec bierze samochod pod kołdrę. Lapończycy ubierają swetry.

-45°C Lapończycy zamykają okienko w wychodku.

-50°C Lwy morskie opuszczaja Grenlandie. Lapończycy zamieniają rękawiczki z pięcioma palcami na jednopalcowe.

-70°C Niedzwiedzie polarne opuszczają biegun. Na uniwersytecie w Rovaniemi organizuje się bieg długodystansowy.

-75°C Św. Mikołaj opuszcza krąg polarny. Lapończycy opuszczają nauszniki z czapek na uszy.

-250°C Alkohol zamarza. Lapończycy są wkurzeni.

-268°C Hel staje się plynny.

-270°C Piekło zamarza.

-273,15°C Zero absolutne. Brak ruchu cząstek elementarnych...

Lapończycy przyznają: "Tak,jest nieco chłodno, rozłupmy se flaszeczkę na rozgrzanie..."

Kamelie są przepiękne - od zawsze o nich myślę, ale nigdy ich nie kupię, bo w naszych warunkach klimatycznych są prawie bez szans. Wolę nacieszyć oko w sklepie. Prymulek mam dużo, róże na razie STOP (do wiosny :lol: ). Obecnie poszukuję tamaryszka pięciopręcikowego - nigdzie nie ma :cry: