Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aniu, podaję dzisiejszy przepis na kokardki:

1 opakowanie makaronu farfalle

1 duży kubek śmietany 12% (ok.400g)

2 małe filety z kurczaka

pieczarki (ja dałam 7 dużych pieczarek)

Filety pokroić w cienkie paseczki lub kostkę i usmażyć na oliwie z oliwek. Pieczarki pokroić drobniutko i również usmażyć na oliwie z oliwek. Połączyć z kurczakiem, dodać śmietanę, łyżeczkę soli i 2 łyżeczki przyprawy Kamis Italia Pasta alla Carbonara. Podgrzać aż do zagotowania cały czas mieszając. Po chwili gotowania wyłączyć i podać z makaronem. Pychota :D

A tak poza tym, to w/w przyprawę Kamis stosuję wyłącznie jako przyprawę - dodatek w małych ilościach do własnych przepisów. Na carbonarrę mam swój wypróbowany sposób :wink: Chcesz?

Aniu, podaję dzisiejszy przepis na kokardki:

1 opakowanie makaronu farfalle

1 duży kubek śmietany 12% (ok.400g)

2 małe filety z kurczaka

pieczarki (ja dałam 7 dużych pieczarek)

Filety pokroić w cienkie paseczki lub kostkę i usmażyć na oliwie z oliwek. Pieczarki pokroić drobniutko i również usmażyć na oliwie z oliwek. Połączyć z kurczakiem, dodać śmietanę, łyżeczkę soli i 2 łyżeczki przyprawy Kamis Italia Pasta alla Carbonara. Podgrzać aż do zagotowania cały czas mieszając. Po chwili gotowania wyłączyć i podać z makaronem. Pychota :D

A tak poza tym, to w/w przyprawę Kamis stosuję wyłącznie jako przyprawę - dodatek w małych ilościach do własnych przepisów. Na carbonarrę mam swój wypróbowany sposób :wink: Chcesz?

ctrl C ctrlV zastosowalam, bedzie na jutro, tak se mysle ze jakiejs gorgonzoli tam dodam jeszcze :roll:

Monia, sprawdziłam, jutro pod chmurką ale bez deszczu 8)

dziś było super, oby jutro było podobnie :wink:

Wysiądę na Zielonej i polezę jeszcze wcześniej do sądu zanieść pisemko do ksiąg wieczystych i do Diabetu po wyniki, a potem do Ciebie 8)

Mam Cię szukać przy Oświęcimskiej?

Za ogrodniczym jeszcze daleko?

Żebym nie zabłądziła...