Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Z tym mieszkankiem, to podobnie jak u nas - będzie z boku wejście do mnieszkania mojego taty :wink: Co projektu to wiem, że Murena, ale teraz już nie wiem, czy zmiany wynikały ze zmian w projekcie, czy zrobili projekt indywidualny na bazie Mureny i jej zewnętrznego wizerunku, bo faktem jest, że wyszło inne wnętrze. Jak będę miała okazję to zrobię fotkę budynku z zewnątrz, bo w środku na pewno się nie zgodzą. Inaczej mają również umiejscowiony garaż - garaże znajdują się pod tarasem z jadalni - taras jest szerokości domu, mocno wysunięty, olbrzymi, a pod spodem garaże na 3 samochody.

Jak byś mogła to byłabym Ci wdzięczna za zrobienie fotki Mureny może jak raz zmienie opcje koloru elewacji. Pozdrawiam.

są w trakcie robienia elewacji - na razie jest tynk podstawowy i sztukaterie zewnętrzne, a olor dopiero będzie, ale mogę zrobić fotkę w chwili obecnej i później z kolorkiem też :wink:

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Monia dzisiaj wyjątkowo tępa jestem prawie połowa przypraw do marynaty idzie a resztą co posypać golonkę czy jak i to piwo to do wypicia czy podlewania ma być :lol:

Wunia, sorki, nie wrzuciłam całego przepisu - dopiero teraz zauważyłam, po Twoim zapytaniu zdziwiłam się o co chodzi i okazuje się, że nie skopiowałam ze swoich przepisów wszystkiego. Już pisze co i jak:

Golonki (razem z marynatą, która do nich przylega) wstawić do garnka, dodać wody, żeby je przykryła w 3/4 wysokości, dodać kostkę rosołową, ziele angielskie, 2 liście laurowe, 1 łyżeczkę vegety. Dodać soli, jeśli trzeba. Gotować ok. 2 godz. (w zależności od wielkości golonek). Golonki powinny być prawie miękkie (będą potem jeszcze zapiekane przez 45 min).

Wyjąć golonki z rosołu.

Przygotować marynatę 2:

przyprawa do grilla

1/4 oleju

1/2 łyżeczka majeranku

1/2 łyżeczki papryki

1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę

Posmarować golonki marynatą2.

Ułożyć golonki w naczyniu do zapieczenia, dodać przekrojoną na pół cebulę, 4 całe ziarna jałowca, 3 ząbki czosnku w osłonce, podlać pół szklanki rosołu z gotowania golonek, dolać piwo.

Wbić w golonki po 2 goździki ( goździki dają tłuszczykowi orientalny posmak) i posypać każdą golonkę szczyptą kminku

Wstawić do nagrzanego piekarnika 200 st., zapiekać ok 45-60 min polewając wywarem piwnym do zrumienienia mięsa.

Golonki sa gotowe gdy są mięciutkie.

Ja zanim włożę golonki do pieczenia wyjmuje z nich kostki.

I podaję z moimi buraczkami na zimno i chrzanem ze śmietaną. Oczywiscie piwko musi być obowiązkowo :wink: :lol: :lol: Przepis u góry również poprawiłam jak chciałby ktoś skorzystać i skopiować.

Dzień dobry Drogie Panie,

ja z pytaniem, a w zasadzie dwoma - nie wiecie, czy w naszej okolicy można znaleźć pszczelarza - takiego, coby miodek sobie od niego bezpośrednio kupować?

A drugie pytanie, podobne, szukam Acer rubrum - klon czerwony - czy w swoich wojażach po sklepach ogrodniczych i szkółkach widziałyście może takie drzewko?

Dzień dobry Drogie Panie,

ja z pytaniem, a w zasadzie dwoma - nie wiecie, czy w naszej okolicy można znaleźć pszczelarza - takiego, coby miodek sobie od niego bezpośrednio kupować?

A drugie pytanie, podobne, szukam Acer rubrum - klon czerwony - czy w swoich wojażach po sklepach ogrodniczych i szkółkach widziałyście może takie drzewko?

1. Miód można kupić u pszczelarzy w Płazie.

2. Zapytaj na Cezarówce, ale nie wiem czy mają już otwarte :roll:

Dzięki Monia, na Cezarówce ostatnio jeszcze było zamknięte, ale być może wkrótce otworzą.

Kiedy planujesz wznowienie prac na budowie? Bo co do ogrodu to widzę, że już pierwsze zakupy za tobą ;)

Jeśli zamknięte, to myślę, że lada dzień otworzą :wink:

Wznowienie prac na budowie... zlaeży od fachowców i od ilości kasy, której wciąż mało :roll: