Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Poczytałem Twój dziennik ... dworek piękny budujesz ... nawet bez tych 3 metrów wysokości pomieszczenia będą lux ... :D ... a jak spojrzałem na "przyszłą łazienkę" to :o :o :o :o ...... :D

... muszę koniecznie podesłać link do Twojego dziennika mojej żonce ... bo ona też "kwiaciara" ... na pewno coś ciekawego u Ciebie wypatrzy :D

Pozdrawiam ....

Dzięki, Gwoździku :wink: Jak tylko masz Ty lub żona jakies pytania o kwiatki to śmiało proszę :D :wink:

8) dzień dobry Misis Monik :wink: :wink: wielki szacun za ciekawego :roll: :roll: a nie ciekawskiego :wink: :wink: he he ... Nie zgadzam się z niektórymi postami np. według p Kasi 73 :roll: kto się nie przedstawi nie poda nr. buta i kołnierzyka :wink: to podglądacz jeden , intruz może zboczek ... Tak to zrozumiałem :roll: :roll: Jeśli wystawia się" tyłeczek" w publicznym miejscu, nie mozna na przechodniów krzyczeć podglądacz ,podglądacz :wink: :wink: Przecież Dzienniki i komenty do nich są publiczne , i dobrze że takie są bo można wiele ciekawych rozwiązań bud. wykorzystać w swojej bud. A nie mówie już o uniknięciu błedów bud. Więc piszcie drogie panie a zły chłopiec będzie czytał ... a przedstawić się mogę jeśli mnie o to ktoś poprosi ... bo tak to po co ??? :wink: :wink:

8) dzień dobry Misis Monik :wink: :wink: wielki szacun za ciekawego :roll: :roll: a nie ciekawskiego :wink: :wink: he he ... Nie zgadzam się z niektórymi postami np. według p Kasi 73 :roll: kto się nie przedstawi nie poda nr. buta i kołnierzyka :wink: to podglądacz jeden , intruz może zboczek ... Tak to zrozumiałem :roll: :roll: Jeśli wystawia się" tyłeczek" w publicznym miejscu, nie mozna na przechodniów krzyczeć podglądacz ,podglądacz :wink: :wink: Przecież Dzienniki i komenty do nich są publiczne , i dobrze że takie są bo można wiele ciekawych rozwiązań bud. wykorzystać w swojej bud. A nie mówie już o uniknięciu błedów bud. Więc piszcie drogie panie a zły chłopiec będzie czytał ... a przedstawić się mogę jeśli mnie o to ktoś poprosi ... bo tak to po co ??? :wink: :wink:

Zgadzam się z Tobą - dzienniki są publiczne, ale chyba czasami zima zbyt długo trwa i różne myśli kobiety nachodzą - stąd chęć likwidacji dzienników. Ja poproszę o przedstawienie się z imienia - będzie się łatwiej komunikować, a nie tak zupełnie incognito :wink: Miło, gdy ktoś zagląda, czyta, włącza się w dyskusje, pochwali lub zgani za niektóre poczynania, jednak sympatyczniej jest znać imię rozmówcy :D Napisałam, że jesteś ciekawym człowiekiem, bo tak uważam. Ciekawski to ktoś kto dopytuje, wszystko chce wiedzieć wszystko o innych, a Ty twierdzisz, że mnie znasz, w zasadzie nie jesteś zainteresowany moim życiem, osobą, domem, pracą, więc do grupy ciekawskich nie należysz, ale zaciekawiłes mnie swoimi postami i swoją osobą. Ciekawi mnie skąd się znamy i dlaczego to skrzętnie ukrywasz?? Miło by mi było, gdybym poznała tę tajemnicę, zwłaszcza, że wydajesz się sympatycznym człowiekiem :wink: :D Może być na priv. A w nawiązaniu do budowy ... pisałeś kiedyś, że będziesz miał domek podobny do Wuni, miałeś wkleić zdjęcie, a tymczasem czekamy, czekamy i nic :( Gdzie te obiecane fotki?? ps. Dobrze, że nie jesteś intruzem i zboczkiem - trochę się uspokoiłam :lol: :lol: :wink: Aaa... załapałeś się na 100 stronkę - gdzie kwiaty, piśni, szampan ??? Pozdrawiam Cię serdecznie :wink:

W jakim stanie są piwonie przysyłane w paczkach ? Chodzi mi o wielkość karpy. Za ile lat podrosną tak aby zakwitły? Jaka jest pewność że dostałaś zamówioną odmianę?

Ged, piwonie kupuję wyłącznie u sprawdzonych sprzedawców, więc o jakość karp jestem spokojna - są duże, minimum 3-4 oczkowe, a oczka grube, masywne. Kupiłam eksperymentalnie u nieznanego sprzedawcy i niestety nie mogłam wystawić pozytywnego komentarza. Jeśli jesteś zainteresowany, mogę podać namiary na priv. Ładne karpy kupiłam również w OBI, ale byłam tam tuż po dostawie towaru, więc wybór był spory i mogłam sobie wybrać najładniejsze. Dla przykładu powiem, że te, które wybrałam, a najmniejsze z tej samej odmiany, które zostały były o 2/3 mniejsze :o Cena oczywiście taka sama :wink: Wniosek - warto kupić gdy jest jeszcze wybór :D Jaka gwarancja odmiany? Ryzyko niestety, ale osobiście nie miłam złych niespodzianek z odmianami, albo już nie pamiętam :roll:

Ponieważ informacje ogrodnicze ostatnio przeważają w powyższym dzienniku pozwolę sobie zamieścić tu info dla początkujących ogrodników.

"Dzięki" temu, że grypa uziemiła mnie w domu odkryłem dzisiaj o godz 10.00 w TVP1 fajny program - "Jak zostać ogrodnikiem". Jest tam dużo ciekawych informacji praktycznych dla początkujących, dzisiaj było o rozsadach i roślinach jednorocznych, za tydzień ma być o bylinach. Polecam.

P.S. Aha, ja też jestem z tych "podglądających" :wink: