Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Przyszłam do Ciebie Monia.

Monisiu będziesz miała cudowny dom. Śliczniusi jest jak nie wiem co. :lol: :D

Tylko szkoda, że tyle przejść z nim miałaś. :( A właściwie nie z nim tylko z ludźmi, którym zawierzyłaś. :x Ale mam nadzieję, że jesteś pełna wiary w to, że wszystko wyjdzie na prostą. Najgorszy jest tylko ten okres oczekiwania. :-? Ale wiosna już blisko, więc na pewno ruszy z kopyta. :D Życzę Ci tego z całego serca i nie mogę się już doczekać dalszych efektów budowy tego cudnego dworku. :D

Baaardzo dziękuję :) To bardzo miłe i dopingujące słowa, Edytko :D

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mieliśmy nawet śmieszną historię z jednym ze świerków - był już ładny, gęściutki wysoki na 1,20m i ... zginął w okolicy Świąt Bożego Narodzenia 2006r.

Monia, ale to jest moze sposob na zlodziei. Jakbyscie tak posadzili drzewka i wszystkie obwiesili bombkami zima, a jajkami wiosna to jest szansa, ze taka sakralizacja moze odstarszyc potencjalnych amatorow drzewek, a jak zdecydujecie sie na owocowe - to ptaki napewno macie z glowy :)

Mieliśmy nawet śmieszną historię z jednym ze świerków - był już ładny, gęściutki wysoki na 1,20m i ... zginął w okolicy Świąt Bożego Narodzenia 2006r.

Monia, ale to jest moze sposob na zlodziei. Jakbyscie tak posadzili drzewka i wszystkie obwiesili bombkami zima, a jajkami wiosna to jest szansa, ze taka sakralizacja moze odstarszyc potencjalnych amatorow drzewek, a jak zdecydujecie sie na owocowe - to ptaki napewno macie z glowy :)

:lol: Może to faktycznie dobry sposób :lol:

no Monisiu cisza i spokój jak się patrzy :-)

dobrze że chociaż kierownik budowy poczuwa się do odpowiedzialności. jeśli chodzi o jego ubezpieczenie to na pewno obejmuje ono właśnie takie sytuacje. Ale caly czas trzymajcie rękę na pulsie i jeśli firma ubezpieczeniowa wskaże wykonawcę poprawek to zarządajcie jego referencji i sami starajcie się dopilnować jak te poprawki będzie robił , żeby nie było dalszych problemów :-)

no i trzymajcie się bo przecież idzie wiosna :-)

Szkoda, że nie mówiłeś, że bedziesz, to podjechałabym na chwilkę. Ja byłam na spotkaniu z majstrem, ale dopiero ok.12.00. A teraz

pędzę oglądać Twoje postepy w dzienniku :D

To była spontaniczna decyzja :) U mnie wciąż to samo - murują. I tak jeszcze przez kilka dni. Potem będzie chyba przestój bo drewno na strop i więźbę ma być dopiero w połowie marca.

Monia, zostaw drzewka w spokoju! Sa fantastyczne, samoistnie ukladaja sie w zalazek alei ogrodowej. Zawsze bedziesz mogla postawic tam w przyszlosci stol i stolowac sie pod jablonia, albo jak drzewka sa mocne to i hamak rozpiac :) A przede wszystkim - to te drzewka pozwola na szybsze uformowanie dworskiej posiadlosci. Sad moze byc i na koncu, ale bardzo prosze - jablonki prosze zostawic, zwlaszcza jak pyszniutkie :)

Tak, na szczęście coś drgnęło :D Teraz ciągle gromadzę i kseruję dokumenty, które otrzymałam w wykazie do przekazania ubezpieczycielowi. Wyszło tego jakieś 1,5 kg papierów :roll: Jeszcze tylko 4 świstki i mogę im to przesłać - tylko 4, albo aż 4, bo dużo za nimi zachodu będzie :-? Ależ dobrze mają Ci, którzy są już na etapie wykończeniówki :wink: - optymistycznie mogą wyczekiwać wiosny i lata z wizją spokojnie spędzonego urlopu przy planowaniu ogrodu...