Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kasiu, ja już mam takiego nerwa przez ten śnieg, że dzisiaj przez sen nad ranem mówiłam ponoć do męża, zeby poszedł z łopatą kopać na działce :lol: :lol: :lol: Jak zapytał dlaczego o takiej godzinie, to powiedziałam, że od 7.00 bedzie sypał śnieg i dlatego trzeba isć o 5.00 :o :roll: :lol: :lol:

Jak o snach, to dziś mi się śniła taka burza w oddali, już chciałam wracać do domu bo to nad morzem gdzieś było :o i lezę do tego domu, a tu patrzę brzeg morza więc se poszłam bursztyny zbierać, bo to bo burzy najlepsze :wink: ale się obudziłam :cry: :wink:

za oknem zima, a Ty o bursztynach śnisz :lol: :lol:

Monia, ja po prośbie przyszłam :oops: :roll:

Jestem różanym debilem w związku szczym potrzebuję Twojej rady :D

Otóż, zakupiłam dwie róże ( w Lidlu :oops: :wink: )Jedna szczepiona na pniu Bambino ( taką nazwę miała na opakowaniu) i drugą zwykłą, krzak nazwany Marion.

Kupiłam i co dalej?? :lol: Wiem, trrza wsadzić w ziemię, ale tam mi każą obiąć gałązki, ale jakos tak nie wiem jak, poza tym na tej szczepionej są już pąki. Co robić????????/ HELP!!

Dla ułatwienia wklejam zdjęcia

zwykły krzak Marion

http://i642.photobucket.com/albums/uu146/kaskamaciej/dom041.jpg

Szczepiona

http://i642.photobucket.com/albums/uu146/kaskamaciej/dom043.jpg

Tu widac pąki

http://i642.photobucket.com/albums/uu146/kaskamaciej/dom045.jpg

DZIĘKI!!

Kasiu - nic nie obcinaj, bo one juz są wystarczająco przycięte. Szkoda, że ta Marion ma tylko dwa mocne pędy, ale to nic, wypuści nowe pędy :wink: Ta pienna jest bdb jakości. Jak najszybciej wnieś do chłodnego miejsca, a jak tylko będzie możliwość, to wkop na działce, zanim wybije na dobre. Możesz osłonić agrowłókniną, jeśli masz, choć nie jest to konieczne, bo teraz już jest coraz cieplej - moje róże w gruncie też mają pąki. Najważniejsze, zeby teraz wynieść do chłodnego (najlepiej bez ogrzewania) pomieszczenia. Możesz wkopać po kilku dniach pobytu w chłodnym. Najważniejsze, zeby nie trzymać w mieszkaniu!!!

Cześć Moniczko, będziesz jeszcze w Lidlu?

Bardzo mnie zaintersesowały te miniatury na pniu, bo chyba pieniek dość wysoki jest?? :wink:

właśnie pień jest niewysoki -łącznie z koroną i korzeniem ok.80cm, ale dość ładne krzaczki. Mogę Ci kupic - jak chcesz, to tam podjadę, tylko powiedz jaki kolor??

Moiu kochana, wiem, że napewno pisałaś, ale nie mam kiedy przejrzeć:( Jak to jest z tymi różam. Tj pisałaś, mało azotu, dużo krzemu aby "zgrubiały". Chcę w tym roku posadzić trochę róż i się zastanawiam czym je nawieźć, zwykle nawozy do róż wiosenne to właśnie dużo azotu mają.

Bardzo mnie zaintersesowały te miniatury na pniu, bo chyba pieniek dość wysoki jest?? :wink:

właśnie pień jest niewysoki -łącznie z koroną i korzeniem ok.80cm, ale dość ładne krzaczki. Mogę Ci kupic - jak chcesz, to tam podjadę, tylko powiedz jaki kolor??

a jakie były??

a jakie były??

czy chcesz, czy nie - już Ci kupiłam ładną pienną mini orange :wink: :D