Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moniu skopiowałam Two link do szkółki róż (Spasówka) i znalazłam takie pnące, pachnące cudo Amaretto

http://www.rosaspasowka.pl/odmiany/amaretto.jpg

Gosiu, prześliczna róża :wink: :D To nowa róża w kolekcji Spasówki - mój ogrodniczy je sprowadza, więc muszę dodać do listy chciejstw :roll: :D

ja też taką chcę :D cudo :D

okazuje się, że ta Spasówka ma w moim miasteczku swój sklepik i to niedaleko mnie :D super :D Jutro zobaczę czy już mają otwarte

dzień dobrek :D

okazuje się, że ta Spasówka ma w moim miasteczku swój sklepik i to niedaleko mnie :D super :D Jutro zobaczę czy już mają otwarte

Gdzie ten sklepik? W pobliżu Warszawy znalazłam na stronie Spasówki Marki i Józefów, ciut za daleko jak dla mnie :oops: ale jak bliżej nie będzie, to jak zdobyć takie cuda?

Gdzie ten sklepik? W pobliżu Warszawy znalazłam na stronie Spasówki Marki i Józefów, ciut za daleko jak dla mnie :oops: ale jak bliżej nie będzie, to jak zdobyć takie cuda?

raczej nie zdobędziesz, bo to sprzedaż za posrednictwem sklepów ogrodniczych. Ja mam to szczęście, że mój ulubiony ogrodniczy ma wszelkie róże od Pani Małgosi S. - w ten sposób jesienią złożyłam zamówienie i na wiosnę powinnam mieć. Można spróbować zadzwonić i zapytać o zakup idywidualny, ale nie sądzę, żeby chcieli się w to bawić :-?

Niestey na stroni jest taka informacja, że sprzedaży wysyłkowej nie prowadzą :cry:

A czy wiesz, że Stary Pożóg w którym ta szkółka się mieści....:

Stary Pożóg – bogata wieś w Polsce słynąca w całej Europie z hodowli róż , krzewów ozdobnych i owocowych , położona w województwie lubelskim, w powiecie puławskim, w gminie Końskowola.

Niestey na stroni jest taka informacja, że sprzedaży wysyłkowej nie prowadzą :cry:

A czy wiesz, że Stary Pożóg w którym ta szkółka się mieści....:

Stary Pożóg – bogata wieś w Polsce słynąca w całej Europie z hodowli róż , krzewów ozdobnych i owocowych , położona w województwie lubelskim, w powiecie puławskim, w gminie Końskowola.

wiem, wiem doskonale, dlatego właśnie w Końskowoli odbywa się festiwal róż - w ubiegłym roku wystawiane były same ślicznotki :roll:

Ale za to jaki ten agrest będzie smaczny :D

I ciekawe dlaczego to co zrobiłaś kiedy pani nie miała wydać reszty wcale mnie nie zdziwiło? :lol: :lol: :lol:

Ja się powoli do warzyw przymierzam. Przed świętami chcemy ziemię rozrzucić po działce i teoretycznie będzie można już coś zaplanować ogrodniczo. Z kwiatami się chyba wstrzymam do przyszłego roku, bo podejrzewam, że w tym nie będę miała możliwości i czasu żeby przy nich cokolwiek zrobić, ale swoje własne marchewki i pietruszki mnie kuszą, tym bardziej, że jesienią zacznę dla maleństwa gotować zupki i wolałabym mieć warzywa sprawdzone a nie niewiadomego sklepowego pochodzenia. Tylko czy mi nie zarosną chwastami? Czy dam radę je oplewić?

no tak... tylko są problemy natury technicznej... nie mamy na działce prądu, zresztą chcę szklarnię prawie na końcu działki, tam gdzie rośnie sad i malinki, a tam to już całkiem nawet dojechać będzie ciężko (nawet drugą drogą od tyłu)... a co dopiero jakoś konstrukcję sklecić czy nawet przywieźć...