Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć, Bartolinko :D

Rundup działa dolistnie, po kilku dniach rośliny padają (wyglądają jakby uschły). Nie jest to najszczęśliwsze rozwiązanie, bo bardzo wyniszcza środowisko, ale faktycznie przed założeniem ogrodu (kiedy nie masz już czegoś wsadzonego) może być skuteczne i pomocne. Ja kilka lat temu pryskałam rundupem ostrężyny, które nas atakują z każdej strony (przyszły z lasu, kłączami i pędami podziemnymi, których nie mogę wyplenić). Może trochę pomogło, ale wiatr przeniósł mi trochę tego rundupu na piękną kilkunastoletnią tuję, której się przez to pozbyłam :cry: Wiatr był słabiutki, w zasadzie ja go nawet nie odczuwałam - taki zefirek i mimo to przeniósł to paskudztwo. Od tej pory nie używam tego preparatu ani innych podobnych :-? A jakie są te Twoje karcze? Być może rundup w ogóle się nie nada, bo jeśli to tylko same stare pnie, to się nie nadaje.

Widzę, że ogród rośnie :D Pieknie.... Niedługo będzie sama przyjemność przyjechać odpocząć wśród zieleni :D

Wypatrzyłam twoją jedną brzoskwinkę na drzewku :D

Dziś moje dziecko poszło do sąsiadów i z takiego właśnie małego drzewka zerwało jedynego owoca :oops: :oops: :oops:

Witam nową koleżankę :D

Brzoskwinka ma faktycznie tylko jeden owoc, ale jeszcze niedojrzały :lol: Dziecku się nie ma co dziwić - samą mnie kusi, żeby swoją zerwać i jak jestem na działce to sprawdzam, czy już miękka, czy nie :oops:

Widzę, że ogród rośnie :D Pieknie.... Niedługo będzie sama przyjemność przyjechać odpocząć wśród zieleni :D

Wypatrzyłam twoją jedną brzoskwinkę na drzewku :D

Dziś moje dziecko poszło do sąsiadów i z takiego właśnie małego drzewka zerwało jedynego owoca :oops: :oops: :oops:

Witam nową koleżankę :D

Brzoskwinka ma faktycznie tylko jeden owoc, ale jeszcze niedojrzały :lol: Dziecku się nie ma co dziwić - samą mnie kusi, żeby swoją zerwać i jak jestem na działce to sprawdzam, czy już miękka, czy nie :oops:

Taaaa.... Ja bym pewnie tak samo robiła ;)

Tylko sąsiedzi nas chyba więcej do ogrodu nie wpuszczą ;) Ale co tam....