Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

żeby skoczyc na działkę, to trza cosik nowego zakupić, nie?? Muszę o tym pomyśleć :wink: :lol: :lol:

a zmieścisz jeszcze?

:roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

miejsca jest jeszcze duuuuużo :wink: :D Sądzę, że i tak nawet połowy planów na ten rok nie zrealizuję :roll: :roll: Niestety ogród kosztuje :-? Aniu, a jak Twoje planowane zmiany?? Co zamierzasz poprzestawiać??

oj...

chyba wszystko :roll:

:lol: :lol: :lol:

cały czas myślę głównie nad tym rogiem od sąsiada, gdzie miałam canny :roll:

nie wiem, czy zrobić tam poletko różane czy może jednak kupić tą śliwkę ozdobną...

bo wtedy się zasłonię przynajmniej 8)

Ja bym tam wsadziła tamaryszka, bo on wielki urośnie jak drzewo, a jeśli nie tamaryszek, to jaśminowiec, bo zakochana jestem w jaśminowcach od urodzenia :wink: Na Cezarówce sa bodajże po 12zł b.ładne metrowe krzewy - mój w ubiegłym roku kwitł jak szalony, a ten zapach :roll: :roll: :D :D niezrównany :wink: :D

Czytam i notuje! W niedalekiej przyszlosci moj kajecik :) bedzie baaardzo przydatny.

Jasmin bywa niebezpieczny, zwlaszcza ten jego upajajacy zapach. Znajoma narwala kilka galazek, gdyz urzekl ja zapach - przez polowe dnia, nie mozna bylo sie z nia skontaktowac, wiedzac, ze jest w domu - dopiero po interwencji strazy pozarnej udalo sie wejsc do domu - uspil ja silny zapach jasminu. Od tego czasu jestem ostrozna, ale pijam herbatke jasminowa, nie moge sobie odmowic tej przyjemnosci. :)

Serdecznie pozdrawiam.

Jaśmin i jaśminowiec to dwie różne rośliny. Same jaśminowce znacząco różnią się między sobą zapachem, kwiatem, liścmi. Ja mam na myśli jasminowiec, najlepiej wonny lub virginis (pełny, piękny). Wonny ma piękny, intensywny zapach, który moze działać usypiająco, ale można sobie darować cięcie gałązek do wnętrz :wink:

A czy to z jaśminowca, tudzież jaśminu robią sie później takie fajne białe kulki? :roll:

Doberek! :D

raczej nie, może masz na myśli śnieguliczkę?

Yyyyyy.....nie wiem co mam na mysli. :oops: :lol:

Rośnie u mnie taki duży krzew i jak kwitnie ma łudząco podobne kwiatuszki jak jaśmin. :wink: I szczerze mówiąc zawsze myślałam, że jaśmin. :oops: 8)

Nooooooo chyba tak. Kuleczki takie same, ale kwiaty wydaje mi się, że są całe białe, bez różu. Ale może nie przyjrzałam sie im dokładnie. :wink: Niemniej jednak bardzo to ładniusie i faktycznie całe chmary pszczół sie tam zbierają. :)