Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzień dobry :D

U nas całą noc lało jak z cebra i bardzo się cieszę z tego powodu, bo wczoraj wkopałam kilka piwonii i nowych lilaków, więc je pięknie podlało :D :D :D :D Za chwilę jadę na działeczkę zobaczyć co tam słychać i wkopać kolejnych kilka roślinek - moze mi się uda wkopać hortensję od Olgi :roll: Ciężko ją będzie zabrać, bo chłopa nie mam dzisiaj, a ta piękność ciężka i nieporęczna... Dołek (a właściwie dół pomiędzy korzeniami) pod jabłonką już dla niej przygotowałam wczoraj :D

poczytajcie http://www.ciop.pl/26745

Ładne, rumiane jabłuszko bez skazy, już w bajce dawała Czarownica, Śpiącej Królewnie...

A my, płacimy, za to trujące jedzenie, przekonani, że piękne jest zdrowe :-?

Może ktoś pomyśli, zanim sięgnie po chemię. Ja od dawna stosuję w swoim ogrodzie naturalne środki ochrony i nawozy - zamierzam mieć swoje zdrowe owoce i warzywa - chociaż tyle, albo aż tyle :roll:

WITAM MONIA,POCZYTAŁAM ,OBEJRZAŁAM I STWIERDZAM :JESTEŚ CHYBA BARDZIEJ SZALONA ODE MNIE :p ,CHODZI MI OCZYWIŚCIE O ILOŚCI KUPOWANYCH ROŚLIN .JA SAMA RÓWNIEŻ CZĘSTO PRZEGLĄDAM NA ALLEGRO SADZONKI,CEULKI,NASIONKA I SIŁĄ POWSTRZYMUJĘ SIĘ PRZED KUPOWANIEM TONAMI :lol: OCZYWIŚCIE CZASEM COŚ ZAMAWIAM A JAKŻE,ALE TYLE ABY NIE ZBANKRUTOWAĆ :roll: JEDNAK ZAZDROSZCZĘ CI ,TWOJ OGRÓD NA PEWNO BĘDZIE WYGLĄDAŁ PIĘKNIE,CZEKAM NA ZDJĘCIA OGRODU I POZDRAWIAM.

zajrzałam do dziennika po raz pierwszy od dawna :oops: oczekując jakichś fot "wewnętrznych" -a tu sama roślinnośc w zasadzie :) Pięknie będzie Moniu w Twoim ogrodzie, zazdroszczę Ci wiedzy, umiejętności i -przede wszystkim cierpliwości -bo ja w zieleni -to totalnie ZIELONA jestem :wink: (co Ci ostatnio zaprezentowałam tnąc za wczesnie róże :roll: ).

zajrzałam do dziennika po raz pierwszy od dawna :oops: oczekując jakichś fot "wewnętrznych" -a tu sama roślinnośc w zasadzie :) Pięknie będzie Moniu w Twoim ogrodzie, zazdroszczę Ci wiedzy, umiejętności i -przede wszystkim cierpliwości -bo ja w zieleni -to totalnie ZIELONA jestem :wink: (co Ci ostatnio zaprezentowałam tnąc za wczesnie róże :roll: ).

Kasiu, myślałam o Twoich różach - może nie za wczesnie, bo możliwe, że u Ciebie cieplej niż u mnie :roll: U nas dopiero dzisiaj tak naprawdę było wiosennie :D Pąki na forsycjach takie nabrzmiałe, że aż mnie pokusiło, żeby obciąć kilka róż - tych, które są w najbardziej zacisznym miejscu :oops: Skróciłam 4 wielkokwiatowe i jedną pnącą, ale zaraz posmarowałam maścią ogrodniczą (miedzian został w domu :evil: ) i ponownei osłoniłam gałązkami swierkowymi, bo jeszcze mogą nadejść przymrozki :-? Resztę róż zostawiłam do ścięcia w

WITAM MONIA,POCZYTAŁAM ,OBEJRZAŁAM I STWIERDZAM :JESTEŚ CHYBA BARDZIEJ SZALONA ODE MNIE :p ,CHODZI MI OCZYWIŚCIE O ILOŚCI KUPOWANYCH ROŚLIN .JA SAMA RÓWNIEŻ CZĘSTO PRZEGLĄDAM NA ALLEGRO SADZONKI,CEULKI,NASIONKA I SIŁĄ POWSTRZYMUJĘ SIĘ PRZED KUPOWANIEM TONAMI :lol: OCZYWIŚCIE CZASEM COŚ ZAMAWIAM A JAKŻE,ALE TYLE ABY NIE ZBANKRUTOWAĆ :roll: JEDNAK ZAZDROSZCZĘ CI ,TWOJ OGRÓD NA PEWNO BĘDZIE WYGLĄDAŁ PIĘKNIE,CZEKAM NA ZDJĘCIA OGRODU I POZDRAWIAM.

witam nową koleżankę :D

Ja o tej porze roku coraz mniej korzystam z allegro, bo otwarte są już sklepy ogrodnicze i można kupić piękne okazy roślin znacznie taniej :wink: Allegro jest dobre w okresie XII - II, kiedy bardzo chce się zieleni i roślinek, a sklepy pozamykane - wtedy kupuję stopniowo kilka roślinek i później czekają na wsadzenie :lol: Są też odmiany, o które ciężko w ogrodniczych - wtedy również korzystam z allegro, ale tylko u sprawdzonych i polecanych sprzedawców :D Na razie stopuję z zakupami ogrodniczymi, bo mam tyle do wsadzenia, że chyba zajmie mi to cały kwiecień :roll: :roll: :roll: