Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Monia, nie zdążyłam dziś wsadzić, bo dopiero wróciłam do domu, jeszcze coś muszę zjeść, a się ściemnia :roll:

Jutro będę w domu normalnie, to wkopię, bo już mi szpadelek aż podskakuje z niecierpliwości :wink:

Małe pytanko - dolać im trochę wody do jutra?

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A skoro już mowa o przycinaniu, to ile się przycina powojnik?

odmiany bylinowe mozna krócej, na wys.ok.50cm, odmiany botaniczne z grupy Tangutica można też mocniej, bo bujnie się rozrastają, a Viticella i wielkokwiatowe mniej, ale to wszystko w zalezności od odmiany (niektóre wymagają mocniejszego cięcia).

Wrzucam link do najlepszej, moim zdaniem, stronki o powojnikach - znajdziesz tu opisy poszczególnych odmian, gdzie dokładnie sprawdzisz jakie wymagania ma poszczególna odmiana, która Cię interesuje :D . Mam nadzieję, że skorzystasz :wink:

Monia, wiesz co, ja sie nie przypatrywałam dokładnie, możliwe, że one się wybiły tylko sa jeszcze przykryte gałęziami..

bo sadziłam je między różami a róże mam przykryte nadal :wink:

chciałam dziś iść na ogród, ale nie ma kto z dziećmi posiedzieć, Zosia jak zwykle (co parę dni) chora :roll: :-?

Ja też jeszcze nie odkrywam róż :roll: A co ta Zosia taka chorowita :roll: ??

Przyszłam późno i jutro mnie nie będzie ale choć dzisiejszą fotę zostawię to wprawdzie nie wiosna ale i tak piekne

http://img407.imageshack.us/img407/4124/dzialka31032009019.jpg

Dzięki, Gosiu :D Twoje fotki od razu poprawiają samopoczucie, pomimo zmęczenia :wink:

Monia, nie zdążyłam dziś wsadzić, bo dopiero wróciłam do domu, jeszcze coś muszę zjeść, a się ściemnia :roll:

Jutro będę w domu normalnie, to wkopię, bo już mi szpadelek aż podskakuje z niecierpliwości :wink:

Doszła paczuszka?? Szybko :D :D :D Myślałam, że przed Swiętami będą zastoje :roll: Możesz je spokojnie napoić z lekka, to do jutra troszkę podrosną, ale trzeba rozerwać woreczki, zeby się nie połamały. Ja rozerwałam w sasance, bo widziałam, że ma dużego pąka. W jakim stanie doszły?? Jak się trzyma ta w doniczce? (wymaga podlania na 100%)

Doszła paczuszka?? Szybko :D :D :D Myślałam, że przed Swiętami będą zastoje :roll: Możesz je spokojnie napoić z lekka, to do jutra troszkę podrosną, ale trzeba rozerwać woreczki, zeby się nie połamały. Ja rozerwałam w sasance, bo widziałam, że ma dużego pąka. W jakim stanie doszły?? Jak się trzyma ta w doniczce? (wymaga podlania na 100%)

Ta w doniczce bardzo dobrze :lol: Reszta też, ciutkę klapły, dlatego pomyślałam o podlaniu.... ale bez Ciebie ani kroku nie zrobię :lol:

Idem lać :lol: :lol: :lol:

Znaczy się :oops: Tylko pytanko zostaje:

A co tak długo w robocie? :o

najpierw zwyczajny dzień pracy, a następnie od 16.30 przedstawienie tetralno - muzyczne dla przyszłych pierwszaków, spotkania z przyszłymi uczniami i rodzicami, rozmowy na t.nowej podstawy programowej itp... Wyszłam tak późno, ale teraz będę w ogóle miała dużo pracy, bo kwiecień to czas bardzo napięty, podobnie jak czerwiec. Maj może będzie spokojniejszy, choć nie wiem :roll:

Ta w doniczce bardzo dobrze :lol: Reszta też, ciutkę klapły, dlatego pomyślałam o podlaniu.... ale bez Ciebie ani kroku nie zrobię :lol:

Idem lać :lol: :lol: :lol:

Bardzo się obawiałam jak przetrwają, bo jak zobaczyłam jak rzucają paczkami na poczcie, to zwątpiłam :-? Podlej i jutro wkop, a później cyknij foteczkę i wrzuć u Ciebie lub u mnie :wink: Bardzo bym chciała, żeby się wszystkie przyjęły :roll: Ciekawa jestem tez tej sasanki w kolorze purpury :roll:

Już je wyciągnąłam do miednicy i podlałam ciutkę :lol:

One chyba już wyglądają lepiej, niż jak tylko odebrałam paczkę :o Jakby nawet te lekko klapłe się podniosły :o

Odpoczęły po podróży, czy jak? :o

Ta w doniczce jako jedyna całkiem wilgotno jeszcze miała :wink:

Kurcze, a roboty nie zazdroszczę - taka pogoda, a tu trzeba w robocie siedzieć :x

One chyba już wyglądają lepiej, niż jak tylko odebrałam paczkę :o Jakby nawet te lekko klapłe się podniosły :o

Kurcze, a roboty nie zazdroszczę - taka pogoda, a tu trzeba w robocie siedzieć :x

:lol: :lol: :lol: :lol: nie dziwię się, ze były zmęczone :lol: trochę ciasno im było, a dałam dość ciasno, żeby nie obijały się w luźnym pudełku :roll: Puściły te sasanki pąki??

:lol: :lol: :lol: :lol: nie dziwię się, ze były zmęczone :lol: trochę ciasno im było, a dałam dość ciasno, żeby nie obijały się w luźnym pudełku :roll: Puściły te sasanki pąki??

Wydaje mi się, że tak :oops: :wink:

Niestety mam aparat tylko w telefonie i to nienajwyższych lotów :roll: Zdjęcia z fleszem wychodzą do d... :-?

Jutro w ziemi obstrykam :wink:

Monia, wiesz co, ja sie nie przypatrywałam dokładnie, możliwe, że one się wybiły tylko sa jeszcze przykryte gałęziami..

bo sadziłam je między różami a róże mam przykryte nadal :wink:

chciałam dziś iść na ogród, ale nie ma kto z dziećmi posiedzieć, Zosia jak zwykle (co parę dni) chora :roll: :-?

Ja też jeszcze nie odkrywam róż :roll: A co ta Zosia taka chorowita :roll: ??

wiesz co...

ona często ściemnia :-?

teraz też tak mi sie wydaje, wczoraj było ok, powiedziałam, że chce dziś na chwilę do ogródka...

i doooopa :evil:

nosz, nie mam jak tak iść i obadać jak sie sprawy mają :cry: :cry: :cry:

Ciąć mozna już, bo będzie już ciepło :wink: Byle nie na deszczu i nie przed deszczem :wink:

Moniu, ja jeszcze do tego :oops: Ostrzegałam :wink:

W nocy jeszcze temperatura potrafi spaść poniżej zera, jak dzisiaj - to nie zaszkodzi tej różyczce? :roll:

bezpieczniej jest czekać aż zakwitną forsycje lub brzozy zaczną puszczać liście, ale wg prognoz powinno być już u Ciebie ciepło :roll: A temp. w nocy na plusie. Jeśli Ci się nie spieszy, to możesz zaczekać jeszcze tydzień, ale już teraz też mozna (ja swoich kilka podciełam - takie, co w zacisznym kątku rosną). Gorsze jest zbyt wczesne odsłonięcie róż, zwłaszcza młodych, które mają jeszcze słaby system korzeniowy.