Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Moniczko, może być nawet jutro :p

Kotwy i tak być muszą, więc jak możesz to kup mi :wink:

One są dwie potrzebne?

Aniu, kotwy kupione - 2 szt. po 12,90zł :D :D :D :D Byliśmy z mężem w LM, więc pojechaliśmy później do OBI, bo przypomniało mi się, że tam były tańsze :wink: . Niestety kantówek nie było ładnych - same krzywe i tylko 6 szt., bo dopiero dostaną w tym tyg.

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moniu, czy irga pozniej puszcza paki czy moja zmarzła?

nie wiem jaką masz irgę zaszczepioną, bo jeśli to odmiana płożąca, to ona nie opuszcza lisci na zimę, a jeśli inna, to powiem Ci jutro jak zobaczę, czy u nas przed szkoła wypuszcza listki. Nie powinna zmarznąć :roll:

nie wiem jaką masz irgę zaszczepioną, bo jeśli to odmiana płożąca, to ona nie opuszcza lisci na zimę, a jeśli inna, to powiem Ci jutro jak zobaczę, czy u nas przed szkoła wypuszcza listki. Nie powinna zmarznąć :roll:

na pniu zaszczepiona.plozaca ladnie przetrwala ale ta na pniu nieeeee

na pniu zaszczepiona.plozaca ladnie przetrwala ale ta na pniu nieeeee

:lol: :lol: wiem, że na pniu, ale właśnie tam zaszczepia jakąś odmianę np. płożącą, bo wtedy układa się "w parasol" :wink:

nie wiedzialam :oops: :oops: :oops: :oops:

szczepienie na tym polega, że daje się podkładkę (np. dla róż szlachetnych - dzika róża, a dla migdałka najczęściej ałycza, dla owocowych drzew też często ałycza itd) - dlatego nie można dopuscić do wyrastania dziczków, bo potrafią szybko zdominować część szlachetną. Na pniu szczepi się odpowiednio - różę szpachetną, która może być naturalnie różą rabatową, pnącą, okrywową itp, lub migdałka, który naturalnie jest krzewem, a nie drzewkiem :wink: .

Tu jeszcze ciekawostki a propos migdałka:

http://dom.gazeta.pl/ogrody/1,72161,2563669.html

Gość justyna_m
wita się

chcę napisać, że zaglądam i staram się czytać i skrzętnie notuję ważne info o kwiatkach itp :wink:

Jusyś, ja tez d Ciebie zaglądam, choć nie zawsze pozostawiam ślad :wink: Piękny avatarek :D

dziękuję, cieszę się, że się podoba ... chyba taką fototapetę będę miała w kuchni albo na tej mojej dużej szafie w holu :D

dobry wieczór

Monia pracusiu jeden normalnie jak Ci to wszystko zakwitnie to nie będzie wiadomo na co najpierw patrzeć :lol:

Różyczki i złotokap? Na złotokap zachorowałam jednocześnie z wisterią, ale tę nabędę w następnym miesiącu (chyba). Były pięknie uformowane wisterie w OBI, ale cena b.duża - 120zł i nie zdecydowałam się.

One są dwie potrzebne?

Aniu, kotwy kupione - 2 szt. po 12,90zł :D :D :D :D Byliśmy z mężem w LM, więc pojechaliśmy później do OBI, bo przypomniało mi się, że tam były tańsze :wink: . Niestety kantówek nie było ładnych - same krzywe i tylko 6 szt., bo dopiero dostaną w tym tyg.

Monia, ja Cię proszę...

co to są te kantówki??

I ile mi tego potrzeba?? :o

bardzo Ci dziekuję, że kupiłaś te kotwy i to w takiej cenie, podziękuj mężowi za cierpliwość :wink:

yo kiedy do mnie wqpadniesz??

A, Ty masz jeszcze nadmiar tej trawy niebieskiej?

Wykopałam tego tamaryszka, jak poradziłaś i w sumie to jakaś trawka ozdobna będzie tam mi najbardziej na ręke, bo zbytnio nic innego mi w to miejsce nie pasuje :wink:

One są dwie potrzebne?

Monia, ja Cię proszę...

co to są te kantówki??

I ile mi tego potrzeba?? :o

bardzo Ci dziekuję, że kupiłaś te kotwy i to w takiej cenie, podziękuj mężowi za cierpliwość :wink:

yo kiedy do mnie wqpadniesz??

A, Ty masz jeszcze nadmiar tej trawy niebieskiej?

Wykopałam tego tamaryszka, jak poradziłaś i w sumie to jakaś trawka ozdobna będzie tam mi najbardziej na ręke, bo zbytnio nic innego mi w to miejsce nie pasuje :wink:

Aniu, trawkę niebieską mam :wink:

Postaram się jutro być, ale nie obiecuję - dam znać.

Kanówki = słupki boczne, o których pisałam wcześniej - trzeba dwie szt. na boki pergoli. Pergole w Krk był po 99zł (podrożały od tamtego roku :roll: ).