Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Monia, aaaaleeee liście :lol: :lol: :lol:

Chyba będzie żyła, nie? :wink:

To też mnie bardzo cieszy :D :D :D

Takie fiołeczki w trawie też muszę mieć :roll: :wink:

wysłać Ci? :wink:

Hortensja wygląda zdrowo, prawda?

Super wygląda :lol: Przycięłaś ją jeszcze chyba? Ja się bałam :o :oops:

Nie wysyłaj, dzięki, muszę tam zrobić porządek z lejami po bombach i tym trawniczkiem :roll:

Ale w przyszłym roku też będziesz miała? :wink:

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie wysyłaj, dzięki, muszę tam zrobić porządek z lejami po bombach i tym trawniczkiem :roll:

Będę miała - nawet będzie więcej, bo w tamtym roku było zaledwie kilka, a teraz są wszędzie w trawie :o :D :D

Będę miała - nawet będzie więcej, bo w tamtym roku było zaledwie kilka, a teraz są wszędzie w trawie :o :D :D

moje też się tak rozpleniły :D

Monia - ależ u Ciebie wszytko pięknie rośine :D Masz dobrą rękę do roślinek :D

u mnie dopiero żonkile zaczęły listeczki wypuszczać, tak samo irysy i rozchodniki. Roże chyba chłopaki od tynków totalnie zniszyczli bo nawet malutki listeczek jeszcze nie wyrósł :evil:

Monia widziałaś :lol: na pewno widziałaś 8) ale i tak wtykam :lol:

08.05-11.05.2009 HALA WYSTAW "KAPELUSZ", WPKiW w CHORZOWIE

GARDENexpo - 118 WIOSENNA WYSTAWA KWIATÓW I OGRODÓW

Wystawy Kwiatów w Chorzowskim Parku Kultury i Wypoczynku odbywają się już od 50 lat. Skupiają wielbicieli roślin i ogrodów. Średnio na Wystawie pojawia się ponad 20 000 osób. Hasło tegorocznej wystawy to "Wymarzone Ogrody Świata" - czyli zaproszenie do poznania bogactwa stylów ogrodów z różnych zakątków świata, nie pomijając piękna rodzimego ogrodu polskiego.

Wystawcy z całej Polski będą prezentować odwiedzającym wyprodukowane przez siebie najpiękniejsze rośliny ogrodowe: kwitnące kolorowe azalie, różaneczniki, magnolie, a także wiele odmian iglaków, krzewów o kolorowych liściach, drzew do małych i dużych ogrodów, bylin i pnączy. … Sporo będzie rarytasów - roślin w oryginalnych formach, niedostępnych w podstawowej ofercie centrów ogrodniczych.

Wiosenna Wystawa Kwiatów i Ogrodów to nie tylko kwiaty i aranżacje kwiatowe. To także inspiracja do urządzenia własnego ogródka lub działki za pomocą ciekawym elementów aranżacyjnych wykonanych z drewna, gipsu, kamienia…

Tradycyjnie przed halą Wystaw "Kapelusz" zapraszamy na Wiosenny Kiermasz, na którym będzie można kupić nie tylko kwiaty ale i narzędzia ogrodnicze, ozdoby ogrodowe i wiele wiele innych artykułów w atrakcyjnych cenach!

Imprezie będą towarzyszyć liczne konkursy z cennymi nagrodami!

SERDECZNIE ZAPRASZAMY!

http://www.globeexpo.pl/index.php?id=39

Monia widziałaś :lol: na pewno widziałaś 8) ale i tak wtykam :lol:

08.05-11.05.2009 HALA WYSTAW "KAPELUSZ", WPKiW w CHORZOWIE

GARDENexpo - 118 WIOSENNA WYSTAWA KWIATÓW I OGRODÓW

Wystawy Kwiatów w Chorzowskim Parku Kultury i Wypoczynku odbywają się już od 50 lat. Skupiają wielbicieli roślin i ogrodów. Średnio na Wystawie pojawia się ponad 20 000 osób. Hasło tegorocznej wystawy to "Wymarzone Ogrody Świata" - czyli zaproszenie do poznania bogactwa stylów ogrodów z różnych zakątków świata, nie pomijając piękna rodzimego ogrodu polskiego.

Wystawcy z całej Polski będą prezentować odwiedzającym wyprodukowane przez siebie najpiękniejsze rośliny ogrodowe: kwitnące kolorowe azalie, różaneczniki, magnolie, a także wiele odmian iglaków, krzewów o kolorowych liściach, drzew do małych i dużych ogrodów, bylin i pnączy. … Sporo będzie rarytasów - roślin w oryginalnych formach, niedostępnych w podstawowej ofercie centrów ogrodniczych.

Wiosenna Wystawa Kwiatów i Ogrodów to nie tylko kwiaty i aranżacje kwiatowe. To także inspiracja do urządzenia własnego ogródka lub działki za pomocą ciekawym elementów aranżacyjnych wykonanych z drewna, gipsu, kamienia…

Tradycyjnie przed halą Wystaw "Kapelusz" zapraszamy na Wiosenny Kiermasz, na którym będzie można kupić nie tylko kwiaty ale i narzędzia ogrodnicze, ozdoby ogrodowe i wiele wiele innych artykułów w atrakcyjnych cenach!

Imprezie będą towarzyszyć liczne konkursy z cennymi nagrodami!

SERDECZNIE ZAPRASZAMY!

http://www.globeexpo.pl/index.php?id=39

Wusia, dziękuję za informację - nie wiedziałam o tym wydarzeniu :roll: :wink:

Monia, jak jedziesz...

to ja tez jadę :p :p :p

a teraz pytanko..

patrzę na te śliwy na Allegro..

i oprócz Pisardii znalazłam jeszcze Nigrę..

czym one sie różnią?? :o

bo na obrazkach ( :wink: ) to ta Nigra ładniej sie prezentuje :-?

Aniu, nie wiem jeszcze, czy się wybiorę, bo ja nie mogę planować na tak odległy termin z uwagi na swoją pracę - pewnie będę wiedziała dzień lub dwa dni przed :roll: :-?

Nie znam się na śliwach, bo jeszcze się im blizej nigdy nie przyglądałam - Pissardi widziałam w Krakowie na Łobzowskiej - co roku się nimi zachwycam przejeżdżając tamtędy :D

Czytałam w dzienniku że cierpisz na alergię :evil: Nie myślałas o odczulaniu? wiem ,że to przynosi rezultaty,tylko niestety trzeba się poddać zastrzykom .

Jestem uczulona niemal na wszystko (jad owadów, białko, część kosmetyków, niektóre owoce, kurz, sierść, no i najbardziej kwitnienie traw i drzew) :roll: W ciągu roku radzę sobie z tym jakoś, ale najgorsza sytuacja od połowy kwitnia końca lipca, bo wówczas zadne leki nie pomagają - na czas duszności mam inhalator jak w przypadkach astmy, bo inaczej bym się udusiła - w ubiegłym roku nasiliło mi się to do tego stopnia.