Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

dzisiaj jadąc do teścieowej mijałam żywopłot z forsycji jeden pas słońca :D cudnie to wyglądało

w moim sąsiedztwie mają zywopłor forsycjowo ligustrowy - jeszcze ładniejszy, bo przeplatany wiosenną jaśniutką zielenią, a w lecie zbita ściana ciemnej zieleni.

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no własnie ja jakaś pokręcona jestem wiosnę wywącham w powietrzu jak pies zapach kiełbaski :lol: i jak ją wywącham to tropię wypatrzę każde ździebełko pierwsze zielone kazdy nabrzmiały pączek wyłapię każdą nową nutkę w śpiewie ptaków ot tak na wiosne głupieję :lol:

Śmigus dyngus dziś

http://www.subcoolturka.republika.pl/ikony/smigus1.jpg

Moniu mam podobne odczucia co do forsycji - lubię ją u innych :lol: Przed domem gdzie mieszkam pięknie kwitną właśnie o tej porze, ale potem ich nie lubię :roll: :wink:

To tak jak modrzew piękne, delikatne drzewo, urocze szyszeczki, nie daj boże jednak chodzić pod nim czy cokolwiek trzymać w pobliżu :roll: dach domu na ten przykład :wink: Nie ma szans oczyścić potem :cry:

Śmigus dyngus dziś

http://www.subcoolturka.republika.pl/ikony/smigus1.jpg

Moniu mam podobne odczucia co do forsycji - lubię ją u innych :lol: Przed domem gdzie mieszkam pięknie kwitną właśnie o tej porze, ale potem ich nie lubię :roll: :wink:

To tak jak modrzew piękne, delikatne drzewo, urocze szyszeczki, nie daj boże jednak chodzić pod nim czy cokolwiek trzymać w pobliżu :roll: dach domu na ten przykład :wink: Nie ma szans oczyścić potem :cry:

Wiem, bo mieliśmy piękne, kilkunastoletnie modrzewie koło obecnego domu i jak wiatr mocniej zawiał, to igły nawet w mieszkaniu były. Najgorsze jest to, ze teraz mamy je około 9m od dachu - sąsiad posadził tuż przy swoim ogrodzeniu :evil: Biorąc pod uwagę, że modrzew bardzo silnie się rozrasta i ma szerokie gałęzie, to marnie to widzę :evil: Najgorsze, że ów sąsiad to człowiek nie do dogadania i gdybym zaproponowała przycięcie gałęzi, badź usunięcie drzew, to dosadziłby prędzej kolejne :-? :evil: