Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Monia, co dziś nabyłaś? Pochwal się, proszę :roll: :wink:

kupiłam 2 białe miniaturowe floksy, 2 fioletowe żagwiny, 3 niezapominajki, cis do wsadzenia na cmentarzu i laurowiśnię dla DarioAS :D :D :D

Jakoś tak czułam, że owocnie spędzasz czas :wink: :lol: :lol: :lol:

floksy, żagwiny i niezapominajki to był przypadkowy zakup w drodze z pracy - po rpostu prawie na nie weszłam idąc do domu, a laurowiśnia i cis to był zakup, którego dokonałam z ciągu niecałej minuty :wink: Dużo czasu spędziłam dzisiaj na grabieniu ziemi - chyba do końca roku tego nie wypoziomujemy :roll:

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzieci trza wpuścić :lol:

U mnie wprawdzie tylko kilka metrów, to w godzinkę się uwinęły, ale jakby im dać cały weekend, to parę hektarów załatwią :lol: :lol: :lol:

Jeszcze radochę mają :wink:

:lol: :lol: :lol: :lol: o tym nie pomyślałam :lol: :lol: :lol: :lol: jakbym tak wszystkie ze szkoły sprowadziła, to w jeden dzień by dały radę :lol: :lol:

Dzieci trza wpuścić :lol:

U mnie wprawdzie tylko kilka metrów, to w godzinkę się uwinęły, ale jakby im dać cały weekend, to parę hektarów załatwią :lol: :lol: :lol:

Jeszcze radochę mają :wink:

:lol: :lol: :lol: :lol: o tym nie pomyślałam :lol: :lol: :lol: :lol: jakbym tak wszystkie ze szkoły sprowadziła, to w jeden dzień by dały radę :lol: :lol:

W wybieraniu kamieni też nieźle robią :lol: :lol: :lol:

Zrób cykl zajęć pt. "w polu i w ogrodzie - ekologia na co dzień" i masz z głowy prace ziemne :lol: :wink:

dobry wieczór

Monia piękną masz wiosnę oj piękną i domeczk czapeczke nową dostanie :lol: same fajne wieści :D ja przyjeżdżam na działkę lecę podać łapkę moim różyczkom bo one też do mnie łapki wystawiają :wink: patrzę mokra ziemia siadłam w kucki i myślę ki choroba od wczoraj nie wyschło jak słońce świeci :o a to jeden z Panów troskliwie podlał mi różyczki :lol: ehhh niesamowici są :D

dobry wieczór

Monia piękną masz wiosnę oj piękną i domeczk czapeczke nową dostanie :lol: same fajne wieści :D ja przyjeżdżam na działkę lecę podać łapkę moim różyczkom bo one też do mnie łapki wystawiają :wink: patrzę mokra ziemia siadłam w kucki i myślę ki choroba od wczoraj nie wyschło jak słońce świeci :o a to jeden z Panów troskliwie podlał mi różyczki :lol: ehhh niesamowici są :D

ale masz dobrze z tymi Panami :lol:

Monia, Ty mój skarbie złoty :p :p

już łapki zacieram na myśl o tej laurowiśni :p :p :p

ale mnie napadł szał ogródkowy... :roll: :roll: :oops: :oops:

Aniu, Twoja sadzoneczka była chyba świeżo wystawiona w sklepie, bo jak moją kupowałam, to jej nie było (jest ładniejsza :wink: ) - kilkupędowa, gęściutka czeka już na Ciebie pod moim domem, bo muszę pamiętać o podlewaniu do czasu dostarczenia do Ciebie :wink:

Kupić Ci sasaneczki albo coś jeszcze (sasanki były po 4zł różne kolory, ale zajrzę jeszcze tam koło targu)?

Monia czy żarnowce się przycina?rozrosły się niemiłosiernie

Żarnowiec jest piękny nie tylko z powodu kwiatów, ale ma także śliczny, przewieszający się pokrój. Warunkiem utrzymania tego kształtu jest przycięcie go krótko zaraz po przekwitnięciu (chyba końcówka lipca) - proponuję cięcie nawet na 10-15cm :wink: Wymaga również lekkiego okrycia gałązkami na zimę, jeśli masz mocne zimy.

Monia, Ty mój skarbie złoty :p :p

już łapki zacieram na myśl o tej laurowiśni :p :p :p

ale mnie napadł szał ogródkowy... :roll: :roll: :oops: :oops:

Aniu, Twoja sadzoneczka była chyba świeżo wystawiona w sklepie, bo jak moją kupowałam, to jej nie było (jest ładniejsza :wink: ) - kilkupędowa, gęściutka czeka już na Ciebie pod moim domem, bo muszę pamiętać o podlewaniu do czasu dostarczenia do Ciebie :wink:

Kupić Ci sasaneczki albo coś jeszcze (sasanki były po 4zł różne kolory, ale zajrzę jeszcze tam koło targu)?

bardzo proszę o te sasanki, zakochałam się znów... :p :p :p

dzięki za fotkę laurowiśni, nie odpisałam bo prasowałam i teraz zobaczyłam wiadomość, a nie chce tak późno pisać na komórkę :wink:

miodzio :p :p

Moniczko, ta róża biała okrywowa jest pełna?

Gdzie ją kupiłaś?

właśnie takiej szukałam ostatnio, pomyślałam, że rzucę takie ze dwie na te kamienie pod iglaki.

Co Ty na to??

trochę by zakryły to co trzeba i wkomponowały się w trawkę..

jadę przez weekend do LM, jak chcesz to mogę zerknąć czy jest ta Polka, bo czasem dają drugi rzut kwiatów, chyba będę też w Auchan bo właśnie wyczytałam, że tam są róże po 5 zł :o

o ile pojadę :wink: