Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześc Monia :D

Ja bym ponegocjowała cenę :wink: Chociaz o 25% niech zjadą- albo się zgadzają albo szukam innych.Krótka piłka.Ja bym zaryzykowała -co najwyżej możesz się wycofac.A warci są chociaż takiego skoku cenowego?

Ja w zeszłym roku miałam takie przeboje z murarzami.Zadzwoniłam do tego co mi robił fundamenty "albo wchodzisz w środę albo szukam innego"(bo przeciągał wszystko ile sią dało :evil: )-zjawił się o 7 rano i tak ładnie mu szła robota :D :wink: .Wręcz "paliła mu się w łapskach".Nabrał kilka prac i nie mógł później się wyrobic. :evil:

Ps.Na ściany oczywiście mam już innego.Nienawidzę niesłowności.

A mogę wiedziec ile biorą za m2?

Witam się niedzielnie!Moniu z majstrami to tak właśnie jest, windują cenę ,szczególnie jak widzą ,że inwestorowi zależy na czasie.U nas też tak było ,cena uzgodniona była kilka miesięcy wcześniej ,a w momencie kiedy weszli na budowę żdziebko podskoczyła .Ale to nie było 50%.Ustal cenę za m2 i nic ponadto nie powinno cię interesować.Mam znajomego ,który z każdą ekipą podpisuje umowy i wtedy jest jasna sytuacja.Jak Ci się bardzo nie śpieszy ,to poszukaj kogo innego i wybierz opcję najkorzystniejszą.

Cześc Monia :D

Ja bym ponegocjowała cenę :wink: Chociaz o 25% niech zjadą- albo się zgadzają albo szukam innych.Krótka piłka.Ja bym zaryzykowała -co najwyżej możesz się wycofac.A warci są chociaż takiego skoku cenowego?

Ja w zeszłym roku miałam takie przeboje z murarzami.Zadzwoniłam do tego co mi robił fundamenty "albo wchodzisz w środę albo szukam innego"(bo przeciągał wszystko ile sią dało :evil: )-zjawił się o 7 rano i tak ładnie mu szła robota :D :wink: .Wręcz "paliła mu się w łapskach".Nabrał kilka prac i nie mógł później się wyrobic. :evil:

Ps.Na ściany oczywiście mam już innego.Nienawidzę niesłowności.

A mogę wiedziec ile biorą za m2?

Biorąc pod uwagę, ze na ten moment robocizna za dach (więźba+deskowanie) kosztowała nas 40zł/m2, mieliśmy teraz za samo położenie dachówki zapłacić po 25zł/m2 - tak było ustalone w grudniu, tymczasem teraz chcą 35zł/m2. Dach 288m2 (na okrągło liczą 300). Uważam, że to dużo (bez podbitki, bez obróbek blacharskich, bez montażu okna dachowego, wyłazu i dodatkó typu kominki wentylacyjne, stopnie kominiarskie - za to chcą policzyć dodatkowo, ale nie umieją jeszcze powiedzieć ile :evil: ).

Sprobuj zbic cene ale z umowa, ze za nic wiecej nie doplacisz. Ze zakres widac i za nic juz nie doplacisz. Jesli ekipa faktycznie warta tej ceny

nie zejdą z ceny, nie ma szans - na dodatek te opłaty za pozostałę obróbki mnie przerażają :roll: Mamy jeszcze w alternatywie inną ekipę, która chce 40zł/m2 ze wszystkim, ale muszę się o nich coś więcej dowiedzieć i dopiero mi oddzwonią kiedy mają wolny termin. Nie spieszy nam się aż tak bardzo, bo dach póki co zakryty, na ściany się nie leje, więc w razie czego możemy tak zostawić i zainwestować pieniadze np. w okna. Nie będziemy się zabijać, bo mieszkać póki co jest gdzie :wink:

witammm misis Monik 8) to są piepszone pokemony dachówkowe :wink: noo ... niesłowne buractwo :evil: :evil: Ja mam podobny problem z proje.niejakim Krzysztofem M. jak zamawiałem proj.za 6kółek to obiecał mi Kier.bud.za 7 stów a teraz się podniósł o 310% Pokemon jeden he he ...ja takich ludzi odrazu kasuje z dalszych relacij ... najlepiej Roundapem , misis Monik czasem trzeba radykalnie, wywar z pokrzyw nie wystarczy :p :p :wink:

witammm misis Monik 8) to są piepszone pokemony dachówkowe :wink: noo ... niesłowne buractwo :evil: :evil: Ja mam podobny problem z proje.niejakim Krzysztofem M. jak zamawiałem proj.za 6kółek to obiecał mi Kier.bud.za 7 stów a teraz się podniósł o 310% Pokemon jeden he he ...ja takich ludzi odrazu kasuje z dalszych relacij ... najlepiej Roundapem , misis Monik czasem trzeba radykalnie, wywar z pokrzyw nie wystarczy :p :p :wink:

Doctor, baaardzo mi się podoba to przełożenie na język ogrodniczy :lol: :lol: :lol:

a swoją drogą nieźle z Ciebie zdarli skórę za ten projekt :o :roll: :roll: Ja płaciłam 3tys., ale to było w 2006r.

Mam namiary na firmę, która podaje cenę 30zł/m2, ale muszę zobaczyć jak robią i jakby co, to umowę spisać, zeby nie było niespodzianek :evil:

A Ty kiedy zaczynasz budowę??

Czyli zwykłe świnki.

Jak umowa to umowa nawet taka na "pysk"-powinna obowiązywac.To co chcieli to zarobili a resztę maja w nosie.

U nas biora tak:

więźba+deskowanie 32zł

dachówka 25zł-i tu musze się bliżej przyjrzec bo jednak narazie nie będę montowac okien dachowych,podbitkę zrobi mąż.

Danusiu, to naprawdę przyzwoite ceny :roll: A podbitka u nas to dodatkowo ok.30zł za m

dobry wieczór

Monia jak słowo daję olej gadziny nie masz noża na gardle to poczekaj poszukaj na spokojnie i niech dokładnie określa co jest w cenie wiesz jak u mnie było cena podana jk przyszło do szczegółów to tego nie było tamtego nie było teraz mam jasność co jest i za ile :D piękne masz kwiatuszki w ogrodzie i w domu :D