Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dzień dobry mis Monik :roll: pozwolenie uprawomocni się 29. 04. noo i wówczas myślę coś kopać :wink: :wink: mnie się również nie śpieszsy buduję dla potomności ... he he. :roll: albo z goła całkiem innych powodów :wink: Nooo a ta znajomośc jezyka ogrodniczego , to jak pani myśli od kogo jest??? aaaaaaa .... dobrego dnia życze :p :p

dzień dobry mis Monik :roll: pozwolenie uprawomocni się 29. 04. noo i wówczas myślę coś kopać :wink: :wink: mnie się również nie śpieszsy buduję dla potomności ... he he. :roll: albo z goła całkiem innych powodów :wink: Nooo a ta znajomośc jezyka ogrodniczego , to jak p. myśli od kogo jest??? aaaaaaa .... dobrego dnia życze :p :p
masz dobrą koparkę, czy chcesz namiary??

wczoraj umówiłem koparkę ... niedaleki mój sąsiad :wink:

to dobrze :wink: ja mam super koparkowego w dobrej cenie i szybko pracuje, ale jak masz, to super :wink: Niestety ani kierownika ani geodety nie mogę polecić :-?

pani Moniko u mnie kopanie to zabawa Jasia w piaskownicy ... sam piaseczek jest :wink: :wink: a piwmnicy toze nie budiet.... u geodety ( hmmm pani geodetki ) byłem przed chwilą jestem z nią umówiony he he :p :p no szukam jeszcze normalnego kier. bud. ... meczą mnie te sprawy psychicznie :roll: cholera jasna żeby mi sie chciało jak mi sie nie chce ...

Olga, wybieraj to drugie :wink: :lol:

Doctor.jk ja k mogę coś nie polecić, to napewno nie J.G z Chrzanowa, bo mieliśmy z nim spore problemy jako z kierownikiem :roll:

Wiecznie zabiegany, nie ma na nic czasu i w dodatku kręci.

Raz mówi tak a potem siak.

Szkoda gadać.

Tak tylko uprzedzam, jakby ten z Alwerni nie wypalił :wink:

dzień dobry

miłego tygodnia życzę :D a Moni owocnych poszukiwań dobrej i taniej ekipy do dachu :D

Matko jak mnie łeb boli a muszę przeczołgać sie koło róż bo ponoć juz mszyce zaczynają po różach grasować :evil: znaczy muszę sprawdzić czy nie ma przypadkiem :D

Wpadłam się przywitać i nowe roślinki pooglądać. Piękna jest wiosna na działce :D

Poczytałam, że o pergolach pisaliście. Ostatnio nad pergolą się zastanawiam, tyle, że u mnie to będzie miała ze 30 metrów długości. Działka sąsiada jest dużo wyżej od naszej i musimy zrobić mur oporowy, który będzie miał ze 2 metry wysokości albo i więcej. No i mamy dwie opcje:

1. zrobić skarpę od sąsiada, tyle, że zajmie mi sporą część działki i niewiele zostanie na trawnik i nasadzenia (i jeszcze o deszczówkę się martwię, że z jego działki wszystko będzie leciało na moją)

2. zrobić wysoki mur i podczepić do niego pergolę. Muru nie będzie widać, na pergoli będą winogrona i inne pnącza, pod pergolą trawa i miejsce zabawy w chowanego dla dzieci. No i nie zabierze mi to tak dużej powierzchni działki jak wariant pierwszy.

dzień dobry

miłego tygodnia życzę :D a Moni owocnych poszukiwań dobrej i taniej ekipy do dachu :D

Matko jak mnie łeb boli a muszę przeczołgać sie koło róż bo ponoć juz mszyce zaczynają po różach grasować :evil: znaczy muszę sprawdzić czy nie ma przypadkiem :D

możliwe, że nie mszyce, ale skoczki, a to jeszcze gorsze :evil: zerknij na spód listków, to skoczki są tam widoczne - zielone, małe robale :-?

Wpadłam się przywitać i nowe roślinki pooglądać. Piękna jest wiosna na działce :D

Poczytałam, że o pergolach pisaliście. Ostatnio nad pergolą się zastanawiam, tyle, że u mnie to będzie miała ze 30 metrów długości. Działka sąsiada jest dużo wyżej od naszej i musimy zrobić mur oporowy, który będzie miał ze 2 metry wysokości albo i więcej. No i mamy dwie opcje:

1. zrobić skarpę od sąsiada, tyle, że zajmie mi sporą część działki i niewiele zostanie na trawnik i nasadzenia (i jeszcze o deszczówkę się martwię, że z jego działki wszystko będzie leciało na moją)

2. zrobić wysoki mur i podczepić do niego pergolę. Muru nie będzie widać, na pergoli będą winogrona i inne pnącza, pod pergolą trawa i miejsce zabawy w chowanego dla dzieci. No i nie zabierze mi to tak dużej powierzchni działki jak wariant pierwszy.

u mnie przed tarasem jest 16m ściany z pergoli obsadzonej pnącymi różami - b.ładnie to wygląda :wink: