Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A ja dzisiaj przejezdzalam kolo sklepu ogrodniczego na Biezanowskiej i rozgladalam sie, czy ktorejs z Was maniaczek tam nie ma przypadkiem... :lol: :lol: :lol:

Małgosiu - ja dzisiaj zwiedziłam wszystkie mozliwe okoliczne sklepy ogrodnicze, ale aż tak daleko się nie zapuszczałam :lol: :lol: A było coś ciekawego?

Nie wchodzilam do srodka... :roll: Jak by co zapraszam na ogledziny. :wink:

lepiej nie kuś, bo dzisiaj z samochodu zabierałam zakupy taczkami :lol: :lol:

Tata jak zobaczył mnie w samochodzie z lilakiem wystającym przez szybę samochodu i fotelami ostrzonymi na zielono od róż i innych, to powiedział do Marka tylko tyle "O, Chryste Panie" :lol:

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja dziś zwiedziłam tylko jeden... na szczęście moje nic nie było ciekawego :lol: :lol: :lol:

Jakieś ostatnie parzydło, ale tak wyleniałe, że z ulgą postanowiłam czekać, aż mi trawa wyrośnie (albo nie wyrośnie :roll: ) :wink:

u nas w ogrodniczym jest parzydło :wink: Kupić Ci? Jak będziesz za tydzień, to sobie zabierzesz :wink:

Moniu, naprawdę dzięki :lol:

Nie zabiorę się ze wszystkim, a u nas na pewno też dostanę - dziś tylko w jednym byłam, bo potrzebowałam doniczki :lol:

ale u nas widziałam je w bdb cenie :wink:

Ja dziś zwiedziłam tylko jeden... na szczęście moje nic nie było ciekawego :lol: :lol: :lol:

Jakieś ostatnie parzydło, ale tak wyleniałe, że z ulgą postanowiłam czekać, aż mi trawa wyrośnie (albo nie wyrośnie :roll: ) :wink:

u nas w ogrodniczym jest parzydło :wink: Kupić Ci? Jak będziesz za tydzień, to sobie zabierzesz :wink:

Nie zabiorę się ze wszystkim, a u nas na pewno też dostanę - dziś tylko w jednym byłam, bo potrzebowałam doniczki :lol:

Duże? :roll:

Duże? :roll:

duże jako odmiana, a doniczka o śr. chyba ok.15cm :roll:

ależ u Ciebie pięknie po prostu nie wiadomo na co najpierw patrzeć super ślicznie ale jak zobaczyłam te kamyczki w dołkach :o to pokochałam moją ziemmię jeszcze bardziej szpadelek dwa razy kop i dołek pod różę gotowy :D normalnie jak ja będę ogródek robić to chyba Cię porwę do siebie :lol:

jak Ty mówisz że piękne znaczy że mogę sie cieszyć :D

Noo, niestety - u mnie taki kiepski teren, dlatego roślinki wolniej rosną niż normalnie, a pracy w założenie ogrodu trzeba włożyć 100 razy więcej niż w takim, gdzie normalne podłoże :( W ciągu dnia trzeba się baardzo napracować, a efekty niewielkie, bo takie kopanie w skale strasznie duzo czasu i sił pochłania :roll:

tym większe wrażenie robi efekt końcowy :D

efekt końcowy będzie chyba za sto lat :lol: :lol: :lol: :lol:

zwróć uwagę, jaki u nas jest grunt - oprócz tego, że skała wapienna (nie najlepszy skład podłoża dla roślin, nie mówiąc o kwaśnolubych, które ja też lubię :lol: ), jest sama glina i troszkę ziemi - ogólnie po kolorze widać, że ziemia jest szaro - brązowa, a nie czarna i sucha jak pieprz, bo wszystko przelatuje przez kamień i nie trzyma wody - ogółem ziemia marnej jakości :-? Ponoć były tu od zawsze pola uprawne pod truskawki, bo tylko to rosło :( Ciekawi mnie jak będzie wyglądał ten mój ogród za 4-5, 10 lat :roll:

Monia no to juz nic Ci nie zostaje tylko jeździć do mnie w wieczorne odwiedzinki :lol: :wink: koło mojego bloku ziemia klasy IIIa i IIIb tam samo rośnie wystarczy patyk wsadzić :D a przy Twoim staraniu to za 4 lata będzie czarodziejski i urokliwy :D

Monia no to juz nic Ci nie zostaje tylko jeździć do mnie w wieczorne odwiedzinki :lol: :wink: koło mojego bloku ziemia klasy IIIa i IIIb tam samo rośnie wystarczy patyk wsadzić :D a przy Twoim staraniu to za 4 lata będzie czarodziejski i urokliwy :D

taką ziemię ma na działce brat mojego M. - niekiedy kupuję roślinki x2, bo i dla Jacka - tam wsadzą, nie jeżdżą podlewać, a wszystko jest dwukrotnie większe niz u nas, choć wodę hektolitrami lejemy od wiosny do jesieni :roll: Co zrobić - spodobała mi się działka na górce, to teraz mam jak mam :lol: