Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Monia wyoglądałam dokładnie dzisiaj róże i póki co nie ma więcej takich kropkowych zmian listki nie zwiędły znalazłam tylko jaką liszeczkę ale zamordowałam :evil: a tak z innej beczki to kiedy można się pączków na abrahamie spodziewać :roll:

wszystko zależy od pogody, ale przy dobrych warunkach za jakieś 2-3 tyg. :roll:

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no właśnie nie wiem czy mam :lol: na klęczkach oglądałam i w jednym miejscu jest takie coś malutkie co być może ale tylko być może pączkiem jest i dlatego pytałam czy może juz mieć poczekam kilka dni i zobaczę czy to kolejne listki czy jednak pączuś :lol:

Wusia, jakie zwidy??

Wszystko zależy od temperatury otoczenia, słoneczka i warunków glebowych.

U mnie już 8 róż ma pączki, Abraham też :wink:

:o :o

a u mnie miniaturowe pączuszki są dopiero na jednej :roll:

no niestety - potwierdza się, ze u mnie zimniej i 2 tyg. opóźnienie mam w kwitnieniu :roll:

Ania no słoneczko świeci cały dzień bo od południa i zachód łapie osłonięte od wiatru baraczkiem to i może podgrzewać odbite od ścianki ciepełko no i ciepło było a ziemia wyleżana to powinna smaczna być :lol:

więc wszystko możliwe :D

zobaczysz za kilka dni :wink:

a propos baraczka - sprawuje się jakoś?

a bo ta cholera jest rzut beretką ode mnie :evil: długo sie broniłam ale dzisiaj mnie szefowa poprosiła coby jej berberyska z czerwonymi listkami kupić no i pojechałam kurcze 3 rodzaje tych czerwonych co jeden to ładniejszy aaaaaaaaaaaaaaaa po co ja tam poszłam :lol:

a bo ta cholera jest rzut beretką ode mnie :evil: długo sie broniłam ale dzisiaj mnie szefowa poprosiła coby jej berberyska z czerwonymi listkami kupić no i pojechałam kurcze 3 rodzaje tych czerwonych co jeden to ładniejszy aaaaaaaaaaaaaaaa po co ja tam poszłam :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: ja dzisiaj przelotem kupiłam tylko mała lewizję na skalniak i 3 złocienie białe :lol:

mnie dzisiaj też dwa ogrodnicze sklepy napadły :roll: :roll: :lol:

kupiłam kilka małych, maleńkich doniczek :oops:

lawenda :roll: tak lawenda pamiętam .....

aaaaaaaaaaa i kalina :roll: chyba :roll:

dobry wieczór przyszłam powiedzieć a się rozgadałam :oops: :lol: :lol: :lol:

Gosiu - uwielbiam lawendy i mam już sporo w różnych kolorach, ale w tym roku jeszcze dokupię, bo zrobię obwódki przy rózach :D

Moniu,

Pierwszy raz weszłam na strony Twojego dziennika. Podziwiam ogród i przepiękne rośliny. Masz ich bardzo dużo, wszystkie zadbane, pięknie się rozwijają. Podoba mi się też, że zwracasz dużą uwagę na otoczenie ogrodu, otwierasz perspektywę na to co za płotem. Wspaniale!

Będę szukała tu inspiracji:)