Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

... dzień dobry :)

czytałam Wasze rozmowy o rund up'ie.... no i powiem, że nie mam się czym pochwalić, oj nie mam :roll:

.... jakies 2 tyg temu wypsikałam na chwaściory za moim ogrodzeniem ok 0,5 l tego czegoś.... czy podziałało ? nie wiem, bo nie mogę tam pojechać, bo był weekend, a teraz mamy żołądkówkę :(

no to czekam na lincz :)

Nitka, lepszy randap niz jazda bez pasow!

Jak tam nauczylas sie?

nauczyłam :) nauczyłam :p

teraz to nawet Szanownego gonię.... jak sobie je dobrze wyregulowałam, to nawet bardzo nie ciągną .... więc jeżdżę :) i mi nie pipczy :p :P uffff

... dzień dobry :)

czytałam Wasze rozmowy o rund up'ie.... no i powiem, że nie mam się czym pochwalić, oj nie mam :roll:

.... jakies 2 tyg temu wypsikałam na chwaściory za moim ogrodzeniem ok 0,5 l tego czegoś.... czy podziałało ? nie wiem, bo nie mogę tam pojechać, bo był weekend, a teraz mamy żołądkówkę :(

no to czekam na lincz :)

możliwe, że ta żołądkowa po tym roundupie - zatrucie :evil:

a teraz weź pod uwagę ile piesków, kotków i innych przejdzie tamtędy i powącha, poliże lub skubnie tę trawę :evil: Pewnie wiesz, że i koty i psy czasami jedzą trawę dla oczyszczenia żołądka i jelit - jakie mogą być skutki, odpowiedz sobie sama :cry: Nieładnie, Kasiu, nieładnie :roll:

eeeeeee kochana żołądkówkę mamy, bo jest wirus w przedszkolu chłopców.... :)

kotki i pieski tamtędy raczej nie chadzają... bo to takie chaszcze, że się ciężko przebić... a mnie zależało na tym by nasiona tychże chabziaków nie leciały na mój trawnik, by potem na kolanach nie musieć tego plenić.

Teraz jak już te roślinki zdechły - co mam nadzieję się stało - pieskom już nic nie grozi... mogą żreć te co ocalały z dala od ogrodzenia :)

eeeeeee kochana żołądkówkę mamy, bo jest wirus w przedszkolu chłopców.... :)

kotki i pieski tamtędy raczej nie chadzają... bo to takie chaszcze, że się ciężko przebić... a mnie zależało na tym by nasiona tychże chabziaków nie leciały na mój trawnik, by potem na kolanach nie musieć tego plenić.

Teraz jak już te roślinki zdechły - co mam nadzieję się stało - pieskom już nic nie grozi... mogą żreć te co ocalały z dala od ogrodzenia :)

niestety nadak grozi, bo jak pisałam - zatrute chemicznie rośliny rozłożą się w glebie, trucizna dostanie się do wód gruntowych (!!!), czerpią tę wodę inne rośliny, a zatrute wody gruntowe, to ... nasza zguba :(

Ale zmieniam temat, bo już po fakcie, stało się i cóż - mozna truć, jeśli się to robi świadomie, wiedząc jakie konsekwencje to za sobą niesie :-? Mam nadzieję, że już nie będziesz używać tego okropnego środka, ani jemu podobnych :wink:

Moniu - a co poleciłabyś na wybicie mniszka? Strasznie dużo tego u mnie w tym roku się rozrosło :( Miałam właśnie dzisiaj popsikać go Sterane (czy jak się to pisze), ale jak poczytałam co pisałyście o Randupie to nie wiem czy powinnam go używać?

dzień doberek :D