Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a już wiem 8)

no, to w sumie za taką cenę...

można zaszaleć, nie?? 8)

a Ty myślisz cos zamówić u niego??

sama nie wiem :-? myslałam, żeby dokupić drugą niebieską, żeby posadzić symetrycznie przy trejażu vis a vis tej pierwszej, która właśnie niedawno przekwitła. Za taką cenę,to chyba można będzie zaryzykować na allegro. Zapytam jeszcze jutro w tym ogrodniczym. Jak błam w sobotę, to nie było, ale była inna, która mnie kusi i chyba po nią jutro pojadę :roll: Ciemnopurpurowa wielkokwiatowa o nieziemskim zapachu :roll: :roll: Nie wiem czy to nie była Le Grand Huit, al nie jestem pewna, a Pani też nie wiedziała.

Ale dajecie popalic z tymi rozami... :lol: :lol: :lol:

to zaraźliwe.. :wink:

Na szczescie nie mialabym gdzie ich posadzic. :roll: :roll: :roll:

to fakt :cry: :cry:

wykombinujemy coś innego :wink:

Monia, Ty nie zapomnij numeru wziąść na tą Cezarówkę, bo się przyda jeszcze 8) :wink:

Żółta pnąca.

Nr tel. to ja już biorę za każdym razem jak tam jestem i przez te kfiatki ciągle zapominam, bo tak mi zawracają głowę, że tracę rozum :roll: :wink:

No to juz wiem do kogo będę zagladać po poradę w sprawie róż :wink: :lol:

Miną lata zanim Twój ogród urosnie ale chyba najfajniejsze w ogrodzie jest jego zakładanie. Obmyslanie co gdzie, jak i jakie ma swój urok :lol: Fajny dom się zapowiada :lol:

Witaj, Mailand :D

Zapraszam do ogródu kiedy tylko zechcesz, jeśli tylko się nie boisz, że staniesz się kolejną ofiarą zarazy różanej :lol: :lol: :lol: Bo fascynacja różami jest zaraźliwa, wiesz? :D

U Ciebie ogród już urządzony?

Ja mam zagospodarowaną wieloletnia działkę. Powierzchnia ogółem to 4300m2. nie bedzie ogrodu bo ni edałabym rady tego ogarnąć. Staram sie tylko w miarę estetycznie obsadzić działkę. Rośliny bedę sadzić w rabatach bo szpalery mnie wykończą na takiej powierzchni. Część działki to sad. Jeszcze bedą dosadzenia. Z tyłu ma być na jesieni zakładany ogródek warzywny na przyszły rok. Tam bardziej gospodarcza część ma być. Stare trawniki są bardzo zniszczone po budowie i zaniedbane brakiem czasu. Muszę sie nimi zająć bo szkoda. Szczaw ze mną zaczął walkę ale myslę, ze chemią go zwalczę.

Najważniejszy punkt to obsadzenie tarasu. Wokół jest dwupoziomowa skarpa. Na jesieni muszę posadzic na niej iglaki. Wiosną nie zdążyłam więc obecnei zarośnieta skarpa jest kwiatami, głównie jednorocznymi. Mam gąszcz zieleni ale dobre i to. Docelowo mają tam być iglaki uzupełniane rozchodnikami.

Mam też POŚ drenażową. Plac na niej jest do zagospodarowania. Wogóle to jakieś 1200m2 wymaga calkowitego zagospodarowania od początku. Będzie zaorane i równane od nowa. Ziemia u mnie jest piaszczysta, sucha, licha.

To tak w skrócie :wink: :lol: :lol: Roże będą, bo meijsca dla nich mam bardzo dużo. Głównie pnące. Jedna rabatę planuję założyć na jesieni i obsadzic ją różami. Nieduzą ale zawsze coś :lol:

:roll: :roll: :roll: Taka działka - marzenie :roll: Ja mam 30 arów i chciałabym więcej, tyle co u Ciebie byłoby super :wink: Różane rabaty pięknie pachną wieczorami i rano, więc warto je zrobić - choćby w pobliżu domu i okien :D U nas też przód działki zrujnowany przez budowę, więc działać mogę tylko na tyłach ogrodu, ale dobre i tyle - jest się gdzie wyżywać :lol:

byłam w tym ogrodniczym koło Diabetu dzisiaj..

nic tam nie było ciekawego, tylko jedna róża pnąca bezimienna.. :cry: :cry:

Ale to chyba właśnie dlatego, że opatrzność zadziałała...

bo jakbym kupiła w Chrzanowie jakąś różę (pewnie w kosmicznej cenie :roll: ), to mogłabym sobie odpuścić zamówienie w Rosarium. Przynajmniej na ten tydzień. A tak...

Spać nie mogę, czekam na jutro :roll:

i oby jutro dotarły....

:p :p :p :p

no co Ty...

ja już w piątek pisałam, że będę dziś latać po Chrzanowie...

nie wiedziałam, że Ty też :roll:

ale w czwartek też tam będę.... :wink:

kwiat ponoć wysłany, pan potwierdził wysyłkę, ciekawe w jakim stanie dotrze..

dziś dostałam trytomę (też z allegro), nie zasuszona na całe szczęście ale baaaardzo marniutka sadzonka :cry:

kwitła, niestety kwiat odpadł jak podniosłam sadzonkę z pudełka :cry: :cry: :cry: