Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Monia,jak tam Twój dach?Na jaka dachówkę się zdecydowałaś?/

jutro przychodzi ekipa, a ja wciaż się nie zdecydowałam :roll: jutro rano jadę zamówić i nie wiem do tej pory co robić :-?

ekipa póki co zajmie się ociepleniem lukarn i łaceniem dachu, ale dachówkę muszę jutro zamówić :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

No faktycznie wybór jest trudny,ale jutro musisz zamówić koniecznie ,bo ,jak ekipa wprawna ,to szybciutko się uwiną z tym ocieplaniem.A pewnie na dachówkę też trzeba czekać?

Monia,jak tam Twój dach?Na jaka dachówkę się zdecydowałaś?/

jutro przychodzi ekipa, a ja wciaż się nie zdecydowałam :roll: jutro rano jadę zamówić i nie wiem do tej pory co robić :-?

ekipa póki co zajmie się ociepleniem lukarn i łaceniem dachu, ale dachówkę muszę jutro zamówić :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

No faktycznie wybór jest trudny,ale jutro musisz zamówić koniecznie ,bo ,jak ekipa wprawna ,to szybciutko się uwiną z tym ocieplaniem.A pewnie na dachówkę też trzeba czekać?

na skłądzie facet powiedział, że przywozi z dnia na dzień :roll:

tylko co zamówić - oto jest pytanie :roll:

Monia możesz mi poradzić jakiś sprawdzony sposób, wolałabym niechemiczny na mszyce. Zaatakowały mi już dwie róże :cry:

woda z szarym mydłem + kropla płynu do naczyń - spryskaj tym roztworem :wink:

jeśli są tylko na 2 różach, to na początek załóż gumowe rękawice i zgnieć je - powinno wystarczyć :roll:

gdyby Ci spały na ziemię, to się za bardzo nie martw - nie wejdą do góry :wink: (póki nie są skrzydlate)

Dziękuję. Przed chwilką podobny sposób znalazłam w necie, będę musiała wypróbować, bo ręcznie próbowałam usuwać. Rezultat? Mam już mszyce na drugim krzaczku i na porzeczce :(

Monia możesz mi poradzić jakiś sprawdzony sposób, wolałabym niechemiczny na mszyce. Zaatakowały mi już dwie róże :cry:

woda z szarym mydłem + kropla płynu do naczyń - spryskaj tym roztworem :wink:

jeśli są tylko na 2 różach, to na początek załóż gumowe rękawice i zgnieć je - powinno wystarczyć :roll:

gdyby Ci spały na ziemię, to się za bardzo nie martw - nie wejdą do góry :wink: (póki nie są skrzydlate)

Dziękuję. Przed chwilką podobny sposób znalazłam w necie, będę musiała wypróbować, bo ręcznie próbowałam usuwać. Rezultat? Mam już mszyce na drugim krzaczku i na porzeczce :(

na porzeczce zastosuj dość mocny prysznic z wody - spadną na ziemię to wystarczy :wink:

Monia póki co jeden na Abrahamie niechby i jeden był to i tak będę szczęśliwa ale widzę że ona jeszcze listki wypuszcza :wink: a Aloha nie ma czasu na pączki bo ciągle listki tylko robi i rosnie w górę :lol:

Monia a ceramiczną czy cementową chcesz :-?

Monia póki co jeden na Abrahamie niechby i jeden był to i tak będę szczęśliwa ale widzę że ona jeszcze listki wypuszcza :wink: a Aloha nie ma czasu na pączki bo ciągle listki tylko robi i rosnie w górę :lol:

Monia a ceramiczną czy cementową chcesz :-?

niedługo i tamta zaszaleje, a pąków na pewno będzie więcej - czerwiec to dopiero najlepszy czas dla nich :wink: :D

dachówka ceramiczna - Roben falisty lub marsylka z Tondachu :roll:

na skłądzie facet powiedział, że przywozi z dnia na dzień :roll:

tylko co zamówić - oto jest pytanie :roll:

a co bierzesz pod uwage?

właśnie napisałam Wusi :lol:

Byłam na 100% przekonana, że chcę marsylkę (decyzja już dawno zapadła), ale od niedawna namieszałam sobie w głowie czytając na temat dawnych pokryć i wychodzi na to, że zarówno marsylka, jak i falista to baaaardzo stare wzory dachówek. W zasadzie falista też ładna - obejrzałąm kilka dachów i mnie to zgłuptaczyło :roll:

Myślałam o karpiówce, ale wychodzi b.drogo jak na nasz dach, a układanie w koronkę, jakie mi się podoba, kosztuje znacznie więcej niż łuska :roll: Właśnie dlatego wybór padł na marsylkę. No i teraz naszła mnie falista. Roben podobno jest niezbyt fajny, ale ten większy "plus", natomiast ten tradycyjny to niby dorby jakościowo :roll: Cena w zasadzie taka sama jak marsylka