Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moniczko, bardzo Ci dziękuję za to wspaniałe ugoszczenie nas w swoim ogrodzie, za pyszne ciasto i naleweczkę, która jest..

wyśmienita :roll:

mąż sie poczęstował, też jest pod wrażeniem :wink:

i za kwiatuszki, które mi dostarczyłaś, no i za ten bukiet :roll:

który zamiast stać w Twoim wazonie to stoi w moim :oops: :oops:

Ta Twoja energia mnie zniewala, kobieto, tyś to jest żywioł :roll:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Moniczko, bardzo Ci dziękuję za to wspaniałe ugoszczenie nas w swoim ogrodzie, za pyszne ciasto i naleweczkę, która jest..

wyśmienita :roll:

mąż sie poczęstował, też jest pod wrażeniem :wink:

i za kwiatuszki, które mi dostarczyłaś, no i za ten bukiet :roll:

który zamiast stać w Twoim wazonie to stoi w moim :oops: :oops:

Ta Twoja energia mnie zniewala, kobieto, tyś to jest żywioł :roll:

:lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: dzięki, Anusia,

dziękuję również Tobie za kawusię, ciacho i milusie towarzystwo :wink: :D Teraz pozostaje trzymać Olgę za słowo, że za rok w czerwcu przyjedzie oblukać zmiany w ogródkach :lol: :lol: :lol: :lol:

Moniu z innej beczki, a może i nie innej :roll: A propos naszych ,,ulubionych" zwierzątek gnębiących nasze milusińskie.

W sobotę w ogrodniczym widziałam preparat ekologiczny do zwalczania między innymi komarów i kleszcze. Pojemnik na 500m2 kosztuje troszkę ponad 30 zł. U mnie na razie w związku z tynkami suki na budowę nie jeżdżą, ale będę rozważać zakup tego preparatu. Podłącza się wo do węża ogrodowego i spryskuje się tym krzaki, bo trawniki skoszone ciut mniej groźne są 8)

Monia, gdzie kupujesz te wszystkie wspaniałości? :o W naszych stronach rzadko można spotkać roślinki ze szczegółowym opisem odmiany :( Ale widzę że ziemię macie super gliniastą, tak samo jest u mnie :lol: Zakładając rabatki chcę wykorzystać agrowłókninę, poza skalniakiem oczywiście coby później nie tracić czasu na niekończąca się walkę z chwastami :roll:

Przepraszam, zaszła drobna pomyłka :oops:

Monia, gdzie kupujesz te wszystkie wspaniałości? :o W naszych stronach rzadko można spotkać roślinki ze szczegółowym opisem odmiany :( Ale widzę że ziemię macie super gliniastą, tak samo jest u mnie :lol: Zakładając rabatki chcę wykorzystać agrowłókninę, poza skalniakiem oczywiście coby później nie tracić czasu na niekończąca się walkę z chwastami :roll:

Przepraszam, zaszła drobna pomyłka :oops:

Kupuję gdzie się da i gdzie mi coś wpadnie w oko - na allegro (rzadko), w ogrodniczych w moim mieście (b.często), w marketach LM i OBI (czasami). Niekiedy będąc przejazdem kupuję rośliny w przydrożnych ogrodniczych, a czasami jeszcze w szkółkach różanych :roll: :D

Moniu z innej beczki, a może i nie innej :roll: A propos naszych ,,ulubionych" zwierzątek gnębiących nasze milusińskie.

W sobotę w ogrodniczym widziałam preparat ekologiczny do zwalczania między innymi komarów i kleszcze. Pojemnik na 500m2 kosztuje troszkę ponad 30 zł. U mnie na razie w związku z tynkami suki na budowę nie jeżdżą, ale będę rozważać zakup tego preparatu. Podłącza się wo do węża ogrodowego i spryskuje się tym krzaki, bo trawniki skoszone ciut mniej groźne są 8)

Jak to się nazywa, gdzie to widziałaś? Po ostatnich przejściach mojej suni pojadę na koniec świata i jeszcze dalej aby coś takiego nabyć :o :lol:

Jak to się nazywa, gdzie to widziałaś? Po ostatnich przejściach mojej suni pojadę na koniec świata i jeszcze dalej aby coś takiego nabyć :o :lol:

ciekawas sprawa - dzięki, Gosiu, za tę rewelacyjną informację :D :D :D Muszę poszukać w ogrodniczych :roll:

8) dzień dobry misis Monik...(co ja z tym misis, hehe,aa już wiem :p ) Dachóweczka jedzie :roll: Jak czytam te wypowiedzi na temat dachówek to można, hmm jak to p.Monika powiedziała zgłuptaczeć tak ? Dla mnie dachówka musi być ceramiczna, i nie może po kilku latach zzielenieć od mchu , wiec musi to być angoba szlachetna , cy cuś tam podobnego ...Ps. nalewka z czego była :p :p :P

Heloł, dotarłam :D

Naleweczka rewelacja, potwierdzam :wink:

Moniu, strasznie fajnie było się wreszcie spotkać osobiście, dzięki za przemiłe przyjęcie i oprowadzenie po włościach :wink:

Że ogród jest przepiękny, to wiedziałam, ale równie rewelacyjny będziesz miała dworek. Za mało go pokazujesz :wink:

Bardzo mi się podoba - wewnątrz jest olbrzymi, ładne duże pokoje, dużo miejsca na wszystko... a te garderobiane hektary :o :o :o Jakby zsumować ich powierzchnię, to pewnie akurat moje mieszkanko by wyszło :o :o :o Boszsz... jak ja Ci ich zazdraszczam :oops: :oops: :oops: A z zewnątrz bardzo ładna, zgrabna chałupka i wcale na dużą nie wygląda :wink: Tak lubię :D

O ogrodzie się rozpisywać nie będę, bo brak mi słów - na fotkach lepiej widać :wink: Posiedziałabym w nim jeszcze... :roll: :roll: :roll:

Dzięki za wszystko :lol:

dzień dobry

ale Moniu im bardziej "śliska" powierzchnia dachówki tym mniejsze szanse że coś na niej urośnie :D :wink: fakt że na ceglastej bardziej widzoczne są "narośle" niż np na graficie czy innym takim ale jak nie masz bezpośrednio przy domku drzew rzeby robił bardzo cień na dach to nie powinno być problemów :D

a zresztą sprezentujesz Mężowi karchera i raz na 2 lata poćwiczy mycie dachu i już całkiem problemu nie bedzie :wink: :lol:

W temacie dachówki, jeśli się mogę wtruncić, to Monia chyba właściwości antymchowe może olać z pełną świadomością :lol:

Komu jak komu, ale jej omszenie dachu raczej nie grozi przez najbliższe kilkadziesiąt lat :lol: :lol: :lol:

Chyba że go podlewać będzie i czym przykryje :wink: